کد تخفیف خرید AVAL کد تخفیف خرید AVAL - موبایل

رشد تولیدات مکمل‌های تغذیه ای در کشور

رشد تولیدات مکمل‌های تغذیه ای در کشور

رشد تولیدات مکمل‌های تغذیه ای در کشور

رشد تولیدات مکمل‌های تغذیه ای در کشور


دکتر امیر حسین جمشیدی در گفت و گو با ایفدونا با بیان اینکه امروزه بسیاری از افراد همزمان با رژیم غذایی عادی و وعده‌های غذایی روزانه خود از موادی به عنوان مکمل هم استفاده می‌کنند. اظهار کرد:

البته میزان مصرف مکمل در هر فرد با فرد ديگر متفاوت است؛ ضمن اینکه برای بسياری افراد مصرف مكمل‌ها به توصيه پزشكان بسيار ضروری است. وی با اشاره به اینکه معمولاً همه افراد به مكمل نياز ندارند، عنوان کرد:

چنانچه رژيم غذايی اصولی و علمی باشد تمام مواد غذايی به اندازه كافی به فرد می‌رسد و نياز به حمايت تغذیه‌ای نیست. دکتر جمشیدی بیان کرد: مكمل‌های غذايی فقط به‌ منظور حمايت تغذيه‌ای و برای رسيدن به هدفی خاص تجويز می‌شود اما چه بخواهیم چه نخواهیم و چه بدانیم یا نه، گرایش به مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای در کشور ما با رشد فزاینده‌ای مواجه شده است.

 

قاچاق مکمل‌های ضروری

وی ادامه داد:

طبیعی است اگر سیستم قانونی کشور پاسخگوی این خواسته نباشد بازار غیر رسمی و قاچاق با معضلات اقتصادی و مهمتر از آن سلامتی که ایجاد می‌کند بازار را اشباع خواهد کرد.

مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو اضافه کرد:

به همین دلیل در برنامه ریزی‌های صورت گرفته در سازمان غذا و دارو توانستیم با کمک 90 شرکت داخلی و 28 شرکت قراردادی تعداد مکمل‌های تغذیه‌ای فهرست کشور را به حدود یک هزار و 455 مورد برسانیم.

دکتر جمشیدی در ادامه گفت: این تعداد تولید در حالی است که اگر به  تعداد 332 مجوز صادر شده برای این فراورده‌ها در سال 92 که با آغاز دولت تدبیر و امید نیز همراه بوده است نگاهی بیاندازیم و آن را با مجوزهای صادر شده در سال‌های 93 و 94 که به ترتیب 854 و 1304 پروانه را شامل می‌شود مقایسه کنیم تایید خواهد شد که تعداد یک هزار و 455 مورد صدور پروانه تولید البته با لحاظ پروانه‌های صادره در چهار ماهه نخست سال جاری، رشد قابل توجهی را در این حوزه نوید می‌دهد.

این مقام مسئول افزود:

آمار عددی تولید مکمل‌های تغذیه‌ای در سال 93 بالغ بر 2 هزار و 700 میلیارد بوده که در سال 94 به حدود 3 هزار و 300 میلیارد رسیده است.

دکتر جمشیدی عنوان کرد: قابل توجه اینکه ارزش تولیدات بالا در هر دو سال مذکور به ترتیب به 294 و 354 میلیارد تومان رسیده است که همه این آمار و ارقام بیان می‌کنند سازمان غذا و دارو در راستای سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی، عملکرد قابل قبولی از خود بروز داده است.

وی اظهار کرد:

با تمامی این اوصاف پیشنهاد اساسی ما به مردم این است که با خوردن غذاهای طبيعی مناسب، متعادل و متنوع، تندرستی بدن را تضمين کنند.

دکتر جمشیدی در پایان خاطر نشان کرد:

چنانچه غذاهای متنوع براساس انرژی مورد نياز مورد استفاده قرار بگیرد به مصرف مكمل‌ها نيازی نخواهد بود ضمن آنکه طبق قانون، صلاحيت تجویز مکمل غذایی با پزشک است یعنی پزشک موظف است پس از گرفتن شرح‌ حال، معاينات دقيق و گاهی هم آزمايش‌های پاراكلينيک در صورت ضرورت اقدام به تجویز مکمل کند.

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری