بهبود سلامت مغز با تغذیه مناسب
مطالعات نشان داده است که گردو به علت داشتن مقادیری از اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین E، آنتیاکسیدانها و ملاتونین عملکرد و سلامتی مغز را تقویت میکند. علاوه بر ژنتیک و ورزش که نقش مهمی در سلامتی مغز دارند، تغذیه هم میتواند بسیار تاثیر گذار باشد. مواد غذایی وجود دارند که میتوانند تاثیرات معجزه آسایی در جلوگیری از زوال عقل و بیماری آلزایمر داشته باشند و حافظه و عملکرد شناختی مغز را تقویت کنند.
فلاونولهای کاکائو فلاونولهای موجود در کاکائو میتواند برای سلامتی مغز بسیار مفید باشد. البته شکلات سیاه مقادیر بیشتری فلاونول دارد و از این طریق برای مغز مفیدتر است. فلاونولهای شکلات معمولی به علت وجود شیر و شکر کمتر است. مطالعات متعددی نشان داد که خوردن فلاونولهای کاکائو در قسمتی از مغز تاثیر میگذارد که مستقیم مربوط به پیری میشود. محققان معتقدند که این قسمت مغز است که مربوط به از دست دادن حافظه میشود.
اسیدهای چرب امگا 3
انواع مختلف ماهی همچون ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی و ماهی تن حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که علاوه بر اینکه به سلامت مغز شما کمک میکند، باعث تقویت قدرت مغزی شما نیز میشوند. تحقیقات حاکی از آن است که مصرف این ماده غذایی هنگام پیری از زوال عقل و بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.
خشکبار
خشکبار هم مانند ماهی حاوی مقادیری از اسیدهای چرب امگا 3 است. پس اضافه کردن این ماده غذایی به برنامه غذاییتان میتواند بسیار مفید باشد. گردو خود حافظه را تقویت کرده و با از دست دادن حافظه مبارزه میکند. مطالعات نشان داده است که گردو به علت داشتن مقادیری از اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین E، آنتیاکسیدانها و ملاتونین عملکرد مغز را تقویت میکند.
منیزیم
محققان نشان دادهاند که کمبود منیزیم منجر به زوال شناختی، پیری مغز و در نهایت منجر به زوال عقلی میشود. پس مصرف مکمل منیزیم یا خوردن مواد غذایی مانند برگ چغندر، اسفناج، دانه کدو تنبل، ماست، بادام، لوبیا سیاه و سفید، آووکادو، انجیر، شکلات سیاه و موز که دارای مقادیر زیادی منیزیم است میتواند از پیری مغز جلوگیری کند.
زغال اخته
زغال اخته علاوه بر خوشمزه بودن به تقویت مغز نیز کمک میکند. این ماده غذایی خواص آنیاکسیدانی و ضد التهاب دارد. علاوه بر این، زغال اخته حاوی آنتوسیانین است و برای تقویت حافظه بسیار مفید است. نوشیدن آب زغالاخته به طور روزانه یادگیری و یادآوری کلمات را بهتر کرده و سطح گلوکز خون و علائم افسردگی را کاهش میدهد.
کلم بروکلی و اسفناج
بر اساس گزارش موسسه ملی پیری، خوردن مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات میتوانند باعث جلوگیری از زوال شناختی شود. علاوه بر این، این مواد غذایی میتوانند باعث مهار بیماریهای مزمنی همچون بیماریهای قلبی و دیابت نوع 2 شوند. برخی از سیزیجات به خصوص کلم بروکلی و اسفناج میتوانند تاثیرات معجزهآسایی در جلوگیری از پیری مغز داشته باشند.
چای سبز
چای سبز خواص فراوانی دارد و از مغز نیز محافظت میکند. تحقیقات نشان داده است که چای سبز سرعت فکر و عملکرد مغز شما را تقویت میکند. گفته میشود که این چای شکل پذیری سیناپسی کوتاه مدت مغز را نیز تقویت میکند.
دیدگاه شما