رژیم غذایی مناسب فصل بهار
آمدن بهار و گرم شدن آب و هوا بسیاری از فرصت ها را برای دسترسی به مواد غذایی پر طراوت و استفاده رژیم غذایی در اختیار شما قرار میدهد.
در فصل بهار چه چیزی بخوریم؟
انتخاب های غذایی در این فصل علی رغم این که متنوع تر از فصول پاییز و زمستان است، میتواند اثرات مثبت و منفی بر روی دستگاه گوارش شما داشته باشد.
در اینجا برخی از انتخاب های غذایی مخصوص فصل بهار که برای دستگاه گوارش مفید و یا زیان آور هستند، معرفی شده اند:
ماست
ماست یک غذای ایده آل برای فصل بهار است. همچنین میان وعده ای مفید برای افزایش باکتریهای خوب در روده محسوب میشود که به فرایند هضم در دستگاه گوارش کمک میکند و تقویت سیستم ایمنی بدن را نیز به دنبال دارد. ماستهای پروبیوتیک همچنین به بهبود عملکرد روده در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده می انجامد.
ماهی قزل آلا
ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که می تواند منجر به کاهش التهاب در دستگاه گوارش شود. بررسی های بالینی در سال 2014 میلادی نشان داد که امگا 3 موجود در ماهی در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو منجر به کاهش علائم این بیماری میشود. اگر طرفدار ماهی نیستید، میتوانید گردو و بذر کتان را جایگزین آن کنید.
مارچوبه
مارچوبه حاوی مواد مغذی غنی از پروبیوتیک است و میتواند به ترویج سلامت دستگاه گوارش کمک کند. مصرف مارچوبه احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریهای روده ای مانند سرطان روده، بیماریهای التهابی روده، آلرژی و ... را میکاهد. یکی از پروبیوتیک های بسیار مهم اینولین است که از پلی فروکتانها است؛ و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین محسوب میشود.
نوشیدنی های گازدار
اگرچه مصرف این نوشیدنیها در هوای گرم خوشایند است اما میتواند به شدت دستگاه گوارش شما را تخریب کند. نوشابه های گازدار اغلب حاوی اسید فسفریک و قند تصفیه شده سفید است که منجر به کشته شدن باکتریهای خوب روده می شود ضمن این که سوزش معده را نیز به همراه دارد. افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر که از این نوشابهها استفاده میکنند، تشدید علائم را به وضوح تجربه خواهند کرد.
هات داگ
اگرچه یک میان وعده مورد علاقه است اما سوسیسها حاوی نیترات هستند که میتواند منجر به کشتن باکتری لاکتوباسیلوس مفید در دستگاه گوارش شوند.
مصرف دراز مدت هات داگ با ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی نیز ارتباط دارد.
الکل
اکثر ما می دانیم که نوشیدن الکل میتواند به سرعت منجر به بیمار شدن معده شود. اما الکل یک آسیب دیگر هم به دستگاه گوارش وارد میکند و آن ایجاد آسیب کبدی و ایجاد تغییرات مضر در باکتری های مفید روده است.
نخود فرنگی
نخود فرنگیها به طور طبیعی حاوی موادی به نام پورین هستند. پورین ها به طور معمول در بدن انسان و حیوانات و گیاهان یافت میشوند. دریافت زیاد این ماده در برخی افراد، مشکلاتی را به وجود آورد. از آنجایی که پورین میتواند به اسید اوریک تبدیل شود، تجمع زیاد پورین در بدن میتواند به انباشته شدن زیاد اسید اوریک منجر شود. کسانی که بیماری نقرس دارند و افرادی که کلیه های شان سنگ های اسید اوریکی میسازد، به دریافت زیاد پورین حساس هستند. به همین دلیل این اشخاص باید از غذاهایی که حاوی مقدار زیادی پورین هستند مانند نخود فرنگی، پرهیز کنند.
دیدگاه شما