جشنواره ماه لوکس - بنر دسکتاپ Up هدر تخفیف اول موبایل شهریور ۰۳

رفع عطش و تشنگی در ماه رمضان

رفع عطش و تشنگی در ماه رمضان

چند روش ساده برای رفع تشنگی در ماه رمضان

یکی از موضوعات مهم در ایام ماه رمضان مبحث عطش و تشنگی آن است، اما ممکن است راه و روش درست و اصولی وجود داشته باشد که از آسیب‌های احتمالی به بدن و همچنین کلیه‌ها کم کند؟

روش‌های رفع تشنگی در طول ماه مبارک رمضان آن هم در سالهایی که این ایام در فصل گرم سال واقع شده اند راه نجاتی برای احساس تشنگی بدن است.

یک متخصص تغذیه آمادگی تغذیه ای برای استقبال از ماه مبارک رمضان را عامل موثری در کاهش مشکلات روزه داری در این ماه عنوان کرد. برخلاف عقیده برخی افراد که در روزهای مانده به ماه مبارک رمضان حجم غذایی خود را با هدف افزایش ذخیره بدن جهت روزه داری افزایش می‌دهند، این کار موجب افزایش مشکلات شده و روزه داری را برای افراد سخت تر خواهد کرد.

بهترین اقدام جهت کاهش گرسنگی و تشنگی در روزهای ماه مبارک رمضان

این است که از یک هفته تا 10 روز قبل از شروع ماه رمضان، حجم غذای مصرفی به تدریج کاهش داده شود.

این کار موجب شده سطح متابولیسم و سوخت و ساز بدن کاهش داده شود و بدن به شرایط کم غذایی در زمان روزه داری عادت کند.

 

این متخصص تغذیه اظهار کرد:

در این زمینه مصرف تمام گروه‌های غذایی متناسب با هم باید کاهش داده شود و در این بین کاهش مصرف مواد نشاسته‌ای اهمیت بسیاری دارد، زیرا موجب خواهد شد بدن در روزهای مانده به ماه مبارک رمضان به برداشت قند از منابع دیگر بدن عادت کند.

در کنار انجام این کار، تمام عادات غذایی مانند مصرف میان وعده‌ها و نیز مصرف بیش از حد چای و سایر نوشیدنی‌ها مانند قهوه و نیز مصرف موادی مانند شکلات و شیرینی باید کنار گذاشته شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطر نشان کرد:

این کار موجب خواهد شد تا سطح این مواد در خون کاهش پیدا کرده و وابستگی به آنها به ویژه در زمینه قهوه و شکلات کاهش یابد.

عدم انجام این کارها و ادامه عادات غذایی تا شروع ماه رمضان موجب خواهد شد تا در روزهای ابتدای روزه داری افراد دچار علائمی مانند سردرد و سرگیجه شده و تحمل روزه داری برای آنها دشوار شود.

توصیه‌های تغذیه‌ای رفع تشنگی ماه رمضان

1. با توجه به این که ماه رمضان امسال در فصل گرم سال قرار دارد به روزه داران توصیه می‌شود برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن تنها در صورت ضرورت از منزل خارج شوند. در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرید و حتی الامکان در مناطق سایه دار و خنک بایستید. در صورت امکان از پوشش کلاه استفاده کنید و فعالیت های بدنی را کاهش دهید.

2. با فاصله یک ساعت بعد از افطار سعی کنید 8 لیوان آب و مایعات خنک را به مرور تا هنگام خواب بنوشید و حتی الامکان از نوشیدن چای، قهوه و نوشابه‌ها، به دلیل دارا بودن سطح بالایی از کافئین و شکر خودداری کنید چرا که این مایعات باعث از دست رفتن سریع تر آب بدن می‌شوند. دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع می‌کند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوه های آب دار تأمین شود.

3. برخی مواد غذایی و شیرینی های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش می‌دهند و در نتیجه روزه دار احساس تشنگی می‌کند. توصیه می‌شود برای پیش گیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود. دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع می‌کند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوه های آب دار تأمین شود.

4. از میوه هایی چون زردآلو و هلو استفاده کنید، چرا که این میوه‌ها به طور چشمگیری در کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک می‌کنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.  

5. جایگزین مواد مغذی از دست رفته از طریق نوشیدن آب میوه‌ها و مصرف سبزیجات و میوه‌های آبکی بسیار مفید است. میوه‌هایی چون مرکبات و توت فرنگی که می‌توانند علاوه بر آب مواد ضروری چون کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی، و همچنین ویتامین های c، b1 و b2 را تأمین کنند. میوه های آب دار مانند هندوانه و خربزه نیز نقش مهمی در تأمین مایعات بدن دارند و توصیه می‌شود در فاصله افطار و سحر این میوه ها مصرف شوند. و دیگر این که مصرف لیمو ترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.

6. خوردن چای مخصوصا چای پر رنگ، برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است. افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری می‌تواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری