جشنواره ماه لوکس - بنر دسکتاپ Up جشنواره ماه لوکس - بنر موبایل Up

علت تلخ شدن لیمو شیرین چیست؟

علت تلخ شدن لیمو شیرین چیست؟

علت تلخ شدن لیمو شیرین

در بین مرکبات، لیمو شیرین، نارنج و گریپ فروت وقتی برش می‌خورند، تلخ می‌شوند اما خوب است بدانید که این تلخی ضرری برای سلامت ما ندارد. علت تلخی این‌ها وجود دو ماده‌ی آنتی اکسیدان است که در ادامه آن‌ها را معرفی کرده‌ایم.

علت تلخی لیمو شیرین وجود موادی به نام نارینجین (نارینژین) و لیمونین است. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مثل میوه‌ها بیشتر باشد وقتی که این‌ها برش می‌خورند و در معرض هوا قرار می‌گیرند، طعم آن‌ها به سمت تلخی می‌رود؛ چرا که نارنجین و لیمونین با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ می‌شوند.

در بین مرکبات، نارنج، لیمو شیرین و گریپ فروت این خاصیت را دارند؛ و هر چه درجه‌ی شیرینی یک میوه بیشتر باشد، تلخی خود را بیشتر نشان می‌دهد. البته اگر نگران تلخی این مواد غذایی هستید باید بگوییم که تلخ شدن این میوه‌ها تأثیر منفی‌ای بر سلامت و دستگاه گوارش ما ندارند و می‌توانید با خیال راحت آن‌ها را میل نمایید.

خوب حالا که فهمیدیم عوامل تلخی لیمو شیرین بعد از برش خوردن چیست بهتر است به معرفی آن‌ها بپردازیم.

لیمونین چیست؟

لیمونین یک ترکیب آلی است که در گریپ فروت، نارنج، لیمو، ترنج، نعنا، زیره سیاه، آویشن، هل، تخم گشنیز و خیلی دیگر از گیاهان یافت می‌شود. در واقع لیمونین یک ترکیب ضد تومور (تومورها ممکن است خوش خیم باشند یا بدخیم) است که مخصوصاً برای پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لیمونن دارای مزایای دارویی متعددی از جمله کاهش وزن، کمک به هضم غذا و جلوگیری از ناراحتی معده است. لیمونن همچنین یک عامل ضد قارچ و یک درمان طبیعی برای بیماری پای ورزشکاران به حساب می آید. از دیگر فواید لیمونین می‌توان به درمان اضطراب و افسردگی اشاره کرد و خوب است که بدانید لیمونن هم به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و هم یک درمان مؤثر برای سرطان است.

نارینژین چیست؟

نارینجین یا نارینژین هم یک نوع فلاوونوئید محلول در آب می‌باشد که در واقع یک آنتی اکسیدان است که فعالیت مهمی در سلامتی انسان‌ها دارد. فلاوونوئیدها همچنین می‌توانند اثر بخشی ویتامین C را به عنوان یک آنتی اکسیدان افزایش دهد. علاوه بر این، فلاوونوئیدها نقش مهمی در کنترل التهاب با تعدیل سلول‌های خاصی از سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند فعالیت انواع خاصی از ویروس‌ها، از جمله ویروس هرپس سیمپلکس (عامل ایجاد بیماری تبخال تناسلی) را مهار کنند.

علاوه بر این نارینژین یک مهارکننده‌ی آنزیم ردوکتاز آلدوز است؛ به این معنی که می‌تواند به مبارزه با بیماری شبکیه مربوط به بیماران دیابتی کمک کند. نارینژین همچنین می‌تواند باعث تحریک روند چربی سوزی در بدن شود و کالری‌های دریافتی را به جای ذخیره سازی به انرژی تبدیل کند. نارینژین LDL کلسترول (کلسترول بد خون) را نیز کاهش می‌دهد و در واقع یک پیشگیری کننده از هایپرکلسترولمیا محسوب می‌شود.

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری