ماه لوکس ماه لوکس موبایل

آلرژی چیست؟ و علائم بروز آن

آلرژی چیست؟ و علائم بروز آن

آلرژی چیست؟ و علائم بروز آن

آلرژی بسیار شایع است ولی عواقب تهدید کننده برای زندگی اکثر افراد ندارد.
اکثر آلرژی‌ها با اجتناب، داروها و تغییر شیوه زندگی قابل کنترل هستند. کار با پزشک یا متخصص آلرژی می‌تواند به کاهش هر گونه عارضه مهم کمک کند و زندگی را لذت بخش‌تر کند.

شدت آلرژی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می‌تواند از تحریک جزئی تا آنافیلاکسی متغیر باشد. در حالی که اکثر آلرژی‌ها قابل درمان نیستند، درمان‌ها می‌توانند به تسکین علائم آلرژی شما کمک کنند.

این مقاله به اینکه اصلا آلرژی چیست و همچنین به علل، علائم، تشخیص و درمان آن می‌پردازد پس با ما برای کسب اطلاعات بیشتر همراه باشید.

 

آنچه در این مقاله به آن می پردازیم:

  • آلرژی چیست؟
  • انواع آلرژی و علائم آن‌ها
  • علل آلرژی
  • انواع رایج آلرژن‌ها
  • آلرژی را به چه صورت می‌توان درمان کرد؟
  • آلرژی چگونه تشخیص داده می‌شود؟
  • عوارض آلرژی
  • آلرژی در نوزادان به چه علت اتفاق می‌افتد؟
  • چگونه می‌توان از واکنش‌های آرژیک جلوگیری کرد؟

آلرژی چیست؟

آلرژی، پاسخ سیستم ایمنی به یک ماده خارجی است که معمولاً برای بدن شما مضر نیست. این مواد خارجی آلرژن نامیده می‌شوند. آن‌ها می‌توانند شامل غذاهای خاص، گرده گل یا شوره حیوانات خانگی باشند.

وظیفه سیستم ایمنی شما این است که با مبارزه با آلرژن‌های مضر، شما را سالم نگه دارد. این کار را با حمله به هر چیزی که فکر می‌کند بدن شما را در معرض خطر قرار می‌دهد انجام می‌دهد. بسته به آلرژن، این پاسخ ممکن است شامل التهاب، عطسه یا مجموعه‌ای از علائم دیگر باشد.

سیستم ایمنی بدن شما به طور معمول با محیط شما سازگار می‌شود. به عنوان مثال، وقتی بدن شما با چیزی مانند شوره حیوانات خانگی مواجه می‌شود، باید متوجه شود که بی ضرر است. در افراد مبتلا به آلرژی به شوره، سیستم ایمنی آن را به عنوان یک مهاجم خارجی که بدن را تهدید می‌کند درک می‌کند و به آن حمله می‌کند.

آلرژی شایع است. چندین روش درمانی می‌تواند به شما در جلوگیری از علائم کمک کند.

 

علائم آلرژی غذایی به چه شکل است؟

آلرژی غذایی می‌تواند باعث تورم، کهیر، حالت تهوع، خستگی و موارد دیگر شود. ممکن است مدتی طول بکشد تا فرد متوجه شود که به غذایی آلرژی دارد. اگر بعد از غذا واکنش جدی نشان دادید و مطمئن نیستید که چرا، فوراً به پزشک متخصص مراجعه کنید. آنها می‌توانند علت دقیق واکنش شما را پیدا کنند یا شما را به متخصص ارجاع دهند.

 

 

علائم آلرژی‌های فصلی را نام ببرید؟

علائم آلرژی فصلی می‌تواند شبیه علائم سرماخوردگی باشد. آنها شامل احساس خفگی، آبریزش بینی و چشم‌های متورم هستند. اغلب اوقات، می‌توانید این علائم را در خانه با استفاده از درمان‌های بدون نسخه کنترل کنید. اگر علائم شما غیرقابل کنترل شد به پزشک مراجعه کنید.

 

علائم آلرژی‌های شدید به چه صورت است؟

آلرژی‌های شدید می‌توانند باعث آنافیلاکسی شوند. این یک عامل تهدید کننده برای زندگی است که می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی، سبکی سر و از دست دادن هوشیاری شود. اگر پس از تماس با یک آلرژن احتمالی، این علائم را تجربه کردید، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.

علائم و نشانه‌های واکنش آلرژیک در هر فردی متفاوت است.

آلرژی‌های پوستی چه علائمی دارد؟

آلرژی پوستی ممکن است نشانه یا علامت یک آلرژی باشد. آنها همچنین ممکن است نتیجه مستقیم قرار گرفتن در معرض یک آلرژن باشند.

به عنوان مثال، خوردن غذایی که به آن حساسیت دارید می‌تواند علائم متعددی ایجاد کند. ممکن است احساس سوزن سوزن شدن در دهان و گلو داشته باشید. همچنین ممکن است دچار بثورات پوستی شوید.

با این حال، درماتیت تماسی یا حساسیت پوستی نتیجه تماس مستقیم پوست شما با یک آلرژن است. اگر چیزی را که به آن حساسیت دارید، مانند یک محصول یا حتی پاک‌کننده شیمیایی، لمس کنید، ممکن است رخ دهد.

 

انواع حساسیت‌های پوستی عبارتند از:

بثورات: نواحی پوست تحریک‌شده، قرمز یا متورم هستند و می‌توانند دردناک یا خارش‌آور باشند.

اگزما: لکه‌های پوست که ملتهب می‌شوند که می‌توانند خارش داشته باشند و خونریزی کنند.

درماتیت تماسی: لکه‌های قرمز و خارش‌دار پوست تقریبا بلافاصله پس از تماس با یک آلرژن ایجاد می‌شود.

گلو درد: حلق یا گلو تحریک‌شده یا ملتهب می‌شود.

کندوها: جوش‌های قرمز، خارش‌دار و برجسته با اندازه‌ها و اشکال مختلف روی سطح پوست ایجاد می‌شود.

چشم‌های متورم: چشم‌ها ممکن است آبریزش یا خارش داشته باشند و «پف کرده» به نظر برسند.

خارش: تحریک یا التهاب در پوست وجود دارد.

سوزش: التهاب پوست منجر به ناراحتی و احساس سوزش روی پوست می‌شود.

 

 

علل آلرژی

محققان دقیقاً مطمئن نیستند که چرا وقتی یک ماده خارجی به طور معمول بی ضرر وارد بدن می‌شود، سیستم ایمنی باعث واکنش آلرژیک می‌شود.

آلرژی یک عامل ژنتیکی دارد. این بدان معناست که والدین می‌توانند آنها را به فرزندان خود منتقل کنند. با این حال، آلرژی‌های خاص منتقل نمی‌شوند فقط حساسیت‌های عمومی از طریق ژنتیک منتقل می‌شوند. به عنوان مثال، اگر مادر شما به صدف آلرژی دارد، لزوماً به این معنی نیست که شما نیز این حساسیت را دارید.

 

انواع رایج آلرژن‌ها عبارتند از:

محصولات حیوانی: اینها شامل شوره حیوانات خانگی، کنه‌های گرد و غبار و سوسک‌ها هستند.

آنتی بیوتیک: داروهای پنی سیلین و سولفا محرک‌های رایج هستند.

خوراکی‌ها: آلرژی به گندم، آجیشیر، صدف و تخم مرغ شایع است.

نیش حشرات: اینها شامل زنبورها و پشه‌ها هستند.

قالب: هاگ‌های موجود در هوا از کپک می‌توانند باعث واکنش شوند.

گیاهان: گرده‌های علف‌ها، علف‌های هرز و درختان، و همچنین رزین گیاهانی مانند پیچک سمی و بلوط سمی، آلرژن‌های بسیار رایج گیاهی هستند.

سایر آلرژن‌ها: لاتکس که اغلب در دستکش‌ها و کاندوم‌های لاتکس یافت می‌شود و فلزاتی مانند نیکل نیز آلرژن‌های رایجی هستند.

آلرژی ‌های فصلی : از شایع‌ترین آلرژی‌ها هستند. اینها توسط گرده‌های آزاد شده توسط گیاهان ایجاد می‌شوند. آنها باعث علائم زیر می‌شوند:

• خارش چشم
• چشمان خیس
• آبریزش بینی
• سرفه کردن

 

 

آلرژی را به چه صورت می‌توان درمان کرد؟

بهترین راه برای جلوگیری از آلرژی، دوری از هر چیزی است که باعث ایجاد واکنش می‌شود. اگر این امکان پذیر نیست، گزینه‌های درمانی در دسترس هستند.

 

1. دارو

درمان آلرژی اغلب شامل داروهایی مانند آنتی هیستامین‌ها است که برای کنترل علائم استفاده می‌شود. دارو می‌تواند بدون نسخه یا با نسخه باشد. آنچه پزشک شما توصیه می‌کند به شدت آلرژی شما بستگی دارد.

داروهای آلرژی عبارتند از:
• آنتی هیستامین‌ها مانند دیفن هیدرامین (بنادریل)
• کورتیکواستروئیدها
• ستیریزین (Zyrtec)
• لوراتادین (کلاریتین)
• کرومولین سدیم (Gastrocrom)
• ضد احتقان (افرین، سوفدرین PE، سودافد)
• اصلاح کننده های لکوترین (Singulair، Zyflo)

Singulair تنها در صورتی باید تجویز شود که هیچ گزینه درمانی مناسب دیگری وجود نداشته باشد. این به این دلیل است که خطر تغییرات جدی رفتاری و خلقی، مانند افکار و اعمال خودکشی را افزایش می‌دهد.

2. ایمونوتراپی

بسیاری از افراد ایمونوتراپی را انتخاب می‌کنند. این شامل چندین تزریق در طول چند سال است تا به بدن کمک کند تا به آلرژی شما عادت کند. ایمونوتراپی موفقیت آمیز می‌تواند از بازگشت علائم آلرژی جلوگیری کند.

 

3. اپی نفرین اورژانسی

اگر آلرژی شدید و تهدید کننده دارید، واکسن اپی نفرین اورژانسی داشته باشید. این واکسن تا رسیدن کمک پزشکی با واکنش‌های آلرژیک مقابله می‌کند.

 

 

4. درمان‌های طبیعی برای آلرژی

بسیاری از داروهای طبیعی و مکمل‌ها به عنوان درمان و حتی راهی برای پیشگیری از آلرژی به بازار عرضه می‌شوند. قبل از امتحان آنها را با پزشک خود در میان بگذارید. برخی از درمان‌های طبیعی ممکن است در واقع حاوی سایر آلرژن‌ها باشند و علائم شما را بدتر کنند.
به عنوان مثال، برخی از چای‌های خشک شده، از گل‌ها و گیاهانی استفاده می‌کنند که نزدیک به گیاهانی هستند که ممکن است باعث عطسه جدی شما شوند. همین امر در مورد اسانس‌ها نیز صادق است. برخی از افراد از این روغن‌ها برای تسکین علائم رایج آلرژی استفاده می‌کنند، اما روغن‌های ضروری همچنان حاوی موادی هستند که می‌توانند باعث آلرژی شوند.
داروهای طبیعی را می‌توان برای هر نوع از آلرژی‌ها استفاده کرد که ممکن است به سرعت بخشیدن برای بهبودی کمک کند. همچنین گزینه‌های طبیعی برای آلرژی کودکان نیز وجود دارد.

 

آلرژی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک شما می‌تواند آلرژی را به روش‌های مختلفی تشخیص دهد.
ابتدا پزشک در مورد علائم شما سوال می‌کند و یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. آنها در مورد هر چیز غیرعادی که اخیراً خورده‌اید و موادی که ممکن است با آنها تماس داشته باشید می‌پرسند. به عنوان مثال، اگر در دستان خود راش دارید، ممکن است پزشک از شما بپرسد که آیا اخیراً دستکش لاتکس زده اید یا خیر.
درنهایت، آزمایش خون و آزمایش پوست می‌تواند آلرژن‌هایی را که پزشک شما مشکوک به داشتن آنها هستید تأیید یا تشخیص دهد.

 

1. آزمایش خون آلرژی

هنگامی که شما آلرژی دارید، سیستم ایمنی بدن شما آنتی بادی‌هایی می سازد که یک آلرژن خاص را مضر تشخیص می‌دهند و سعی در خنثی کردن آن دارند. هنگامی که با آلرژن تماس می‌گیرید، واکنش و مبارزه‌ی آنتی بادی‌ها با آلرژن‌ها می‌تواند پوست، سینوس‌ها، راه‌های هوایی یا دستگاه گوارش شما را ملتهب کند.
پزشک ممکن است برای تشخیص آلرژن آزمایش خون را تجویز کند. خون شما برای وجود آنتی‌بادی ها آزمایش می‌کنند. اگر پزشک شما نگران احتمال بروز یک واکنش آلرژیک شدید باشد، از آزمایش خون برای تأیید تشخیص استفاده می‌کند.

 

 

2. تست پوست

همچنین ممکن است پزشک، شما را برای آزمایش و درمان به متخصص آلرژی ارجاع دهد. تست پوستی یک نوع معمول تست آلرژی است که توسط متخصص آلرژی انجام می‌شود.
در طی این آزمایش، پوست شما با سوزن های کوچک حاوی آلرژن های بالقوه خراش یا خراشیده می‌شود. واکنش پوست شما مستند شده است. اگر به ماده خاصی حساسیت دارید، پوست شما قرمز و ملتهب می‌شود.


عوارض آلرژی

داشتن آلرژی خطر ابتلا به برخی دیگر از مشکلات پزشکی را افزایش می‌دهد، از جمله:

آنافیلاکسی: اگر آلرژی شدید دارید، در معرض خطر این واکنش جدی ناشی از آلرژی هستید. غذاها، داروها و نیش حشرات شایع ترین محرک‌های آنافیلاکسی هستند.
آسم: اگر آلرژی دارید، احتمال بیشتری برای ابتلا به آسم دارید. آسم یک واکنش سیستم ایمنی است که بر مجاری تنفسی و تنفس تاثیر می‌گذارد. در بسیاری از موارد، آسم با قرار گرفتن در معرض یک آلرژن در محیط ایجاد می‌شود (آسم ناشی از آلرژی).
سینوزیت و عفونت گوش یا ریه: اگر تب یونجه یا آسم دارید، خطر ابتلا به این شرایط بیشتر است.

ارتباط بین آسم و آلرژی به چه صورت است؟

آسم یک بیماری شایع تنفسی است. تنفس را سخت‌تر می‌کند و می‌تواند راه‌های هوا را در ریه‌های شما تنگ کند.
آسم ارتباط نزدیکی با آلرژی دارد. در واقع، آلرژی‌ها می‌توانند آسم موجود را بدتر کنند. همچنین می‌تواند باعث ایجاد آسم در فردی شود که هرگز این بیماری را نداشته است.
وقتی این شرایط با هم اتفاق می‌افتد، وضعیتی به نام آسم ناشی از آلرژی یا آسم آلرژیک رخ می‌دهد.

 

آلرژی در مقابل سرماخوردگی

با این حال، علائم و نشانه‌های این شرایط ممکن است به شما کمک کند بین آن‌ها تمایز قائل شوید. به عنوان مثال، آلرژی می‌تواند باعث بثورات پوستی و خارش چشم شود. سرماخوردگی می‌تواند منجر به بدن درد و حتی تب شود. عفونت سینوسی معمولا ترشحات غلیظ و زرد رنگی از بینی شما ایجاد می‌کند.
آلرژی می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را برای مدت طولانی تحت تاثیر قرار دهد. هنگامی که سیستم ایمنی بدن ضعیف است، احتمال ابتلا به ویروس‌ها را افزایش می‌دهد که این ویروس‌ها باعث سرماخوردگی می‌شوند.

 

 

سرفه آلرژیک چیست؟

تب یونجه می‌تواند علائمی مانند عطسه، سرفه‌های مداوم و سرسخت ایجاد کند. این نتیجه واکنش بیش از حد بدن شما به آلرژن‌ها است.

برخلاف سرفه مزمن، سرفه ناشی از آلرژی و تب یونجه موقتی است. شما ممکن است علائم این آلرژی فصلی را فقط در زمان‌های خاصی از سال تجربه کنید، زمانی که گیاهان برای اولین بار شکوفا می‌شوند.

 

ارتباط آلرژی و برونشیت

ویروس‌ها یا باکتری‌ها می‌توانند باعث برونشیت شوند.
نوع اول، برونشیت حاد، معمولاً پس از چند روز یا چند هفته پایان می‌یابد. برونشیت مزمن، با این حال، می‌تواند ماه‌ها و احتمالاً بیشتر طول بکشد. همچنین ممکن است اغلب برگردد.

قرار گرفتن در معرض آلرژن‌های رایج شایع‌ترین علت برونشیت مزمن است. این آلرژن‌ها عبارتند از:

• دود سیگار
• آلودگی هوا
• گرد و خاک
• گرده
• دودهای شیمیایی

برخلاف آلرژی‌های فصلی، بسیاری از این آلرژن‌ها در محیط‌هایی مانند خانه‌ها یا اداره‌ها باقی می‌مانند. این می‌تواند برونشیت مزمن را پایدارتر کند و احتمال عود آن را افزایش دهد.

آلرژی در نوزادان به چه علت اتفاق می‌افتد؟

امروزه آلرژی‌های پوستی در کودکان کوچکتر نسبت به چند دهه پیش شایع‌تر است. با این حال، حساسیت‌های پوستی با بزرگتر شدن کودکان کاهش می‌یابد اما آلرژی‌های تنفسی و غذایی با افزایش سن کودکان شایع‌تر می‌شوند.

آلرژی‌های پوستی رایج در نوزادان عبارتند از:

اگزما: این یک بیماری التهابی پوستی است که باعث ایجاد بثورات قرمز و خارش می‌شود. این بثورات ممکن است به کندی ایجاد شوند اما پایدار باشند.

درماتیت تماسی آلرژیک: اغلب بلافاصله پس از تماس کودک شما با محرک، این نوع حساسیت پوستی به سرعت ظاهر می‌شود. درماتیت تماسی جدی‌تر می‌تواند به تاول‌های دردناک تبدیل شود و باعث ترک‌خوردن پوست شود.

کندوها: کهیر برجستگی‌های قرمز رنگ یا نواحی برجسته پوست است که پس از قرار گرفتن در معرض یک آلرژن ایجاد می‌شود. آنها پوسته پوسته نمی‌شوند و ترک نمی‌خورند، اما خارش کهیر ممکن است باعث خونریزی پوست شود.

 


چگونه می‌توان از واکنش‌های آرژیک جلوگیری کرد؟

پیشگیری از واکنش‌های آلرژیک به نوع آلرژی شما بستگی دارد. اقدامات کلی شامل موارد زیر است:
• از محرک‌های شناخته شده اجتناب کنید. حتی اگر در حال درمان علائم آلرژی خود هستید، سعی کنید از محرک‌ها اجتناب کنید. برای مثال، اگر به گرده‌ها حساسیت دارید، وقتی گرده‌ها زیاد است، در داخل خانه بمانید و پنجره‌ها و درها را بسته نگه دارید. اگر به کنه‌های گرد و غبار حساسیت دارید، گرد و غبار و جاروبرقی بکشید و ملافه‌ها را مرتب بشویید.
• یک دفتر خاطرات داشته باشید: برای شناسایی عوامل ایجاد کننده یا بدتر شدن علائم آلرژیک، فعالیت‌ها و آنچه می‌خورید، زمان بروز علائم و آنچه به نظر می‌رسد کمک کننده است را یادداشت کنید.
• از دستبند هشدار پزشکی استفاده کنید: اگر یک واکنش آلرژیک شدید داشته اید، یک دستبند هشدار پزشکی (یا گردنبند) به دیگران این امکان را می‌دهد که در صورت بروز واکنش و ناتوانی در برقراری ارتباط، متوجه شوند که شما یک آلرژی جدی دارید.

منبع: https://www.healthline.com/health/allergies

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری