پف زیر چشم نتیجه کمبود کدام ویتامین است؟
پف، کبودی، سیاهی یا ورم زیر چشم، بهعلاوه کمبود خواب، معمولا ناشی از نقص برخی ویتامینها است. پف زیر چشم، صورت را خسته و بیروح به نظر میرساند و احساس خستگی را به ما منتقل میکند. این مشکل با افزایش سن تشدید میشود و بیش از پیش بر روی زیبایی چهره تأثیر میگذارد. شما میتوانید با استفاده از روشهای خانگی یا حتی درمانهای پزشکی پف زیر چشم را کاهش دهید؛ اما پیشنهاد ما این است که به علت اصلی این مشکل پی ببرید.
چرا صبحها پف چشمها بیشتر است؟
وقتی فرد در حالت خواب به سمت افقی دراز میکشد، مایعات بدن به زیر چشمان منتقل میشوند و باعث پف زیر چشم میشوند. صبح زود، وقتی فرد بیدار میشود، این پف زیر چشمها هنوز حضور دارد و باید صبر کند تا مایعات به قسمتهای دیگر بدن منتقل شده و چشمانش از حالت پف کرده خارج شوند.
نحوه تشخیص پف زیر چشم
ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی برای تشخیص علت مشکلات سلامت چشم، اطلاعاتی مثل سابقه پزشکی، علائم همراه مانند سردرد و عدم تحمل دما را مورد بررسی قرار میدهد. او نیز به معاینه فیزیکی روی میآورد تا اطلاعات بیشتری در مورد علائم زیر به دست آورد:
- رنگ و محل تورم
- حس لطافت یا گرما
- تغییرات در بینایی، مانند دید دوگانه یا کاهش وضوح تصویر
مدرنترین روش درمان پف زیر چشم
راههای مختلفی وجود دارد تا پف زیر چشم را کاهش داده و آن را بهبود بخشید. جدیدترین روشهای درمان پف زیر چشم شامل عمل بلفاروپلاستی، روش درمانی رادیوفراکنسی، درمان با لیزر، استفاده از فیلرها و ژلها و داروهای شیمیایی هستند.
- عمل بلفاروپلاستی
عمل بلفاروپلاستی به عنوان یک روش رفع پف زیر چشم بسیار موثر واقع شده و نتایج آن برای چندین سال باقی خواهد ماند. در این روش، پوست شل شده و نواحی اطراف چشم برش میخورند و سپس چربی زیر پوست و در صورت نیاز، عضلات اطراف آنها، جابجا شده و چربی اضافه برداشته میشود. این مسئله منجر به رفع پف زیر چشم میشود.
- رادیوفراکنسی
روش درمانی رادیوفراکنسی از امواج دارای انرژی استفاده میکند تا بافت زیر چشم را گرم کند. این روش بدون درد بوده و نیاز به دوران نقاهت ندارد. با این حال، نتیجه آن به مرور زمان قابل مشاهده است و منجر به کشیدگی پوست و رفع پف زیر چشم میشود.
- لیزر
درمان با لیزر نیز از انرژی کنترل شده برای تحریک سلولهای پوستی برای تولید کلاژن استفاده میکند. این روش نیز معمولاً بدون درد بوده و دوره نقاهتی ندارد. نتایج آن برای پفهای خفیف زیر چشم قابل قبول است. استفاده از فیلرها و ژلها نیز میتواند به بخشهای فرو رفته بافت اطراف چشم حالت برجستهای بدهد. این روش باعث میشود تا پف زیر چشم کمتر به چشم بیاید.
- داروهای شیمیایی
در نهایت، داروهای شیمیایی نیز میتوانند به حذف سلولهای مرده سطح پوست کمک کنند. این روش ممکن است با کمی ناراحتی همراه باشد و نیاز به چند روز استراحت پس از درمان داشته باشد. با این حال، این روش نیز منجر به تحریک سلولهای جدید به تولید کلاژن میشود و برای کاهش پف زیر چشم مفید است.
کمبود ویتامینها و پف زیر چشم
کمبود برخی ویتامینها موجب پف زیر چشم میشود. در ادامه به تشریح هریک خواهیم پرداخت:
- ویتامین A
ویتامین A برای کاهش پف زیر چشم بسیار مفید است. رتینول، شکلی از ویتامین A است که در کرمهای دور چشم به منظور کاهش چین و چروک استفاده میشود. در حقیقت، کمبود ویتامین A تأثیر مستقیمی بر پف زیر چشم ندارد، اما میتواند پوست را در برابر آسیبهای ناشی از اشعه خورشید محافظت کند و روند پیری پوست را به تاخیر بندازد. این موضوع میتواند در جلوگیری از پف زیر چشم مؤثر باشد. برای تأمین ویتامین A، میتوانید از منابعی مانند سیب زمینی شیرین، هویج، نخود سیاه، شیر و تخم مرغ استفاده کنید.
همچنین پیشنهاد میشود مقاله بدن به چند ساعت خواب نیاز دارد؟ را نیز مطالعه نمایید.
- ویتامین B12
ویتامین B12 نیز برای کاهش پف زیر چشم مهم است. کمبود ویتامین B12 منجر به اکسیژن رسانی ضعیف به بافتهای بدن میشود و تأثیرات آن در زیر چشمها قابل مشاهده است. تحقیقات نشان میدهد که کمبود این ویتامین میتواند در پف زیر چشم تأثیرگذار باشد. برای تأمین ویتامین B12 میتوانید از منابعی مانند ماهی، گوشت مرغ و گوشت قرمز استفاده کنید. مقدار مورد نیاز ویتامین B12 برای بزرگسالان روزانه 2.4 میکروگرم است.
- آهن
کمبود آهن همچنین میتواند به پف زیر چشم منجر شود. کمبود آهن باعث میشود اکسیژن به بافتهای زیر چشم به میزان کافی نرسد و تیرگی و پف زیر چشم را افزایش دهد. برای تأمین آهن، میتوانید از منابعی مانند گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی استفاده کنید. اگر تیرگی و پف زیر چشم همراه با رنگپریدگی باشد، احتمالاً کمبود آهن در بدن وجود دارد و بهتر است برای بررسیهای بیشتر به پزشک مراجعه کنید. لازم است بدانید در صورتی که منابع ویتامین C نیز همراه آهن مصرف شود، جذب آن در بدن به حداکثر خواهد رسید.
- ویتامین C
ویتامین C نیز نقش مهمی در کلاژن سازی دارد و میتواند به کاهش پف زیر چشم کمک کند. کمبود ویتامین C باعث کاهش سطح کلاژن در بدن میشود و احتمال چین و چروک و پف زیر چشم را افزایش میدهد. برای تأمین ویتامین C، میتوانید از منابعی مانند پرتقال و لیمو شیرین استفاده کنید. همچنین، میتوانید از کرمهای دور چشم حاوی ویتامین C استفاده کنید تا به صورت موضعی نیز تأثیر مثبتی بر پف زیر چشم داشته باشد.
درمان سریع پف زیر چشم
برای درمان سریع پف زیر چشم، خیار یک راه حل موثر است. خیار به دلیل داشتن ویتامین C، باعث از بین رفتن پف و تیرگی چشم میشود. شما میتوانید هر شب چند حلقه خیار را برای 15 دقیقه روی پف زیر چشم قرار داده و این کار را تا دو هفته انجام دهید تا نتیجهای مطلوب ببینید.
همچنین استفاده از چای کیسهای نیز به عنوان یک راه حل دیگر میتواند مفید باشد. برای این کار، کمی چای کیسهای را در یخچال قرار داده و سپس دراز بکشید و آن را به مدت 15 دقیقه روی پف چشم بگذارید. همچنین، استفاده از یخ نیز میتواند به درمان پف زیر چشم کمک کند. شما میتوانید یخ را در یک کیسه بریزید و سپس آن را برای 15 دقیقه روی پف چشم قرار دهید تا پف زیر چشم شما بهبود یابد.
سخن پایانی
پف زیر چشم یک مشکل شایع در ناحیه چشم است که به واسطه تغییراتی مانند تجمع مایع لنفاوی، بزرگ شدن بافت چربی اطراف چشم، افتادگی پوست و رشد ناخواسته پوست به وجود میآید. برای درمان این مشکل، معاینه پزشکی و تشخیص دقیق عامل ایجاد آن از اهمیت بالایی برخوردار است. پس از تشخیص، پزشکان معالجههای متعددی را پیشنهاد میدهند.
دیدگاه شما