هدر تخفیف اول دکستاپ شهریور03 هدر تخفیف اول موبایل شهریور ۰۳

خروپف شبانه نشانه چیست؟

خروپف شبانه نشانه چیست؟

خروپف شبانه نشانه چیست؟

خروپف شبانه نشانه چیست؟

خروپف عارضه ایست که همه‌ی آدم‌های دنیا از آن هراس دارند و هیچ کس دوست ندارد کنار آدمی شب را سپری کند که خروپوف می‌کند. خروپف ممکن است بیانگر مشکلی در بدن باشد و بدن با این رفتار در خواب، آلارم در خطر بودن سلامتی فرد را می‌دهد، به طور مثال در جوانان، خروپف نشانه‌ی فشار خون بالا می‌باشد.

این عارضه که اغلب در مردها دیده شده دلایل علمی متعددی دارد و همچنین برای ساکت کردن فرد خروپف کننده راهکارهایی کشف شده است.

در ادامه با ما همراه باشید تا از علت تا درمان خروپف را بررسی کنیم.

علت بروز خورپف چیست؟

زمانی که ما نفس می‌کشیم هوا وارد دهان و سوراخ‌های بینی می‌شود و سپس از طریق نای وارد گلو و ریه می‌شود. هوا از چندین ساختار عبور می‌کند که شامل زبان،سقف دهان، زبان کوچک، لوزه است. ماهیچه‌های گلو در حالت طبیعی سخت و سفت هستند اما هنگام خواب این ماهیچه نرم و ریلکس می‌شوند در بعضی از افراد ریلکس شدن در حدی است که حفاظت از ساختارها را با مشکل مواجه می‌کند و باعث انسداد راه‌های هوایی و لرزش سقف دهان با عمل دم و بازدم و در نتیجه ایجاد صدای خروپف می‌شود.

خروپف می‌تواند باعث ایجاد مزاحمت برای دیگران و اختلال خواب در خود فرد شود. این به این معنی است که آنها نمی‌توانند یک خواب مطلوب را داشته باشند و ممکن است در طول روز بدنشان به صورت کامل سر زنده نشده باشد بنابراین بهتر است به فکر درمان خروپف باشید. درمان خرخر نه تنها برای بیمار بلکه برای اطرافیان او نیز مفید می‌باشد.

اگرچه خروپف‌های شدید در افراد جوان که عادت به خروپف کردن ندارند نشان دهنده خطر فشار خون بالا است، یکی از رایج‌ترین خطراتی که با خروپف کردن ایجاد می‌شود وقفه تنفسی انسدادی (obstructive sleep apnoea OSA) است. زمانی که خر و پف کردن به وسیله یک رویداد قطع شود باعث یک خواب نامطلوب و نیمه کاره و وقفه در تنفس می‌شود.

 

تاثیر کم خوابی بر روی فشار خون

این روند بر روی کیفیت یک خواب مطلوب تاثیر می‌گذارد و باعث ایجاد فشار خون بالا و اختلال در ضربان قلب می‌شود در صورتی که بروز این اختلال در بدن افراد مشکوک تشخیص داده شود باید به پزشک مراجعه کنند تا نسبت به درمان خروپف روش مناسب برایتان تجویز شود. صدای خروپف از طریق ورود هوا به راه‌های هوایی باریک ایجاد می‌شود و باعث می‌شود که گلو و بینی بلرزد.

موارد درمان خروپف بوسیله جراحی و یا بدون جراحی برای از بین بردن و کاهش انسداد راه‌های هوایی گلو انجام می‌شود. به صورت تقریبی حدود 50 درصد بزرگسالان به صورت تناوبی در خواب خرخر می‌کنند و حدود 25 درصد از آنها خروپف برایشان به عنوان یک عادت شده است و اقدامی برای درمان خرخر شبانه نمی کنند. خروپف کردن اغلب در آقایان رایج است و شدت آن با افزایش سن بیشتر می شود.

 

 خروپف شبانه، از علت تا درمان

دلائل خروپف

عوامل زیادی باعث ایجاد صدای خروپف می‌شود اما رایج ترین آنها شامل موارد زیراست:

ضعیف بودن ماهیچه‌های زبان و گلو که در حین خواب باعث شل شدن آنها می‌شود. مصرف الکل و قرص‌های خواب هم می‌تواند باعث ریلکس و شل شدن بیش از حد این ماهیچه‌ها شود. انسدادهای راه‌های بینی که می‌تواند بر اثر هوای سرد، مشکلات سینوزیتی، حساسیت‌ها و آلرژی مانند تب یونجه و همچنین بر اثر پولیپ بینی ایجاد شود.

ساختار غیر طبیعی نرم کام یا سقف دهان یعنی ناحیه‌ای که بافت‌های نرمی دارد و به پشت سقف دهان که به آن سخت کام گفته می‌شود متصل است. در این اختلال سقف دهان ممکن است متورم، شل یا بیش از حد بلند باشد. افزایش وزن باعث افزایش حجم گلو و فشار زیاد بر روی راه‌های تنفسی می‌شود.

 

مشکلات خروپف کردن

خروپف و خرخر شبانه باعث ایجاد مشکلاتی برای خود فرد و دیگران می‌شود.

مثل:

خواب در طول روز اشکال در تمرکز حواس تصادف با اتومبیل به دلیل خواب آلودگی فشار خون بالا بیماری‌های قلبی و سکته اشکال در ارتباط تشخیص اطرافیان فردی که خروپف می‌کند، می‌توانند فرد را از خروپف کردن آگاه کنند و به او درمان را توصیه کنند در صورتی که خروپف کردن یا OSA وقفه تنفسی انسدادی مشکل ساز شود باید به پزشک مراجعه کنیم.

مراجعه به متخصص گوش، حلق، بینی برای انجام تست و درمان خروپف و خرخر شبانه توصیه می‌شود. متخصص شرح کامل سلامتی بیمار را ارزیابی می‌کند و با معاینه راه‌های بینی، گلو، دهان می‌تواند علت خروپف و خرخر شبانه را شناسایی کند.

این تست‌ها شامل موارد زیر است:

ایندوسکوپی بینی:

در این تست یک تلسکوپ کوچک در راه‌های هوایی قرار داده می‌شود و به وسیله این دستگاه می‌توان راه‌های هوایی را بر روی یک تلویزیون مشاهده کرد این تست در مطب پزشک انجام می‌شود و ممکن است با بیهوشی بیمار انجام شود تا پزشک بتواند تشخیص دهد که در هنگام خواب چه مشکلی برای ساختار راه‌های هوایی بینی و گلو ایجاد می‌شود که به آن ایندوسکوپی بینی درحال خواب گفته می‌شود.

ارزیابی‌های شبانه بر روی خواب بیماران در آزمایشگاه‌ها نشان دهنده میزان خروپف افراد و چگونگی تاثیر آن بر روی خواب افراد است. این تست‌ها برای تشخیص وقفه تنفسی انسدادی OSA انجام می‌شود.

درمان بدون جراحی

درمان‌هایی که برای خر و پف و خرخر شبانه انجام می‌شود با درمان‌هایی که برای OSA وقفه تنفسی انسدادی انجام می‌شود کاملا متفاوت است. قبل از انجام درمان خروپف و خرخر شبانه یک فرد، باید متوجه شد که بیمار دچار اختلال OSA نباشد. نوع درمان و تغییرات در سبک زندگی افراد به نوع خروپف و میزان آن بستگی دارد.

درمان‌ها می‌تواند با انجام جراحی یا بدون انجام جراحی انجام شود و تا زمانی که عارضه بدون جراحی و با کمک درمان‌های دیگر درمان شود از جراحی استفاده نمی‌شود.

موارد اصلاح سبک زندگی حفظ وزن طبیعی بدن (کاهش وزن در صورت اضافه وزن) انجام تمرینات منظم کاهش مصرف الکل و جلوگیری از مصرف الکل قبل از خوابیدن جلوگیری از مصرف قرص خواب خوابیدن بر روی پهلو به جای خوابیدن بر روی کمر جلوگیری از کشیدن سیگار تجهیزاتی که می‌توان برای درمان خروپف استفاده کرد عبارتند از:

 

استفاده از باند برای بینی

پوشاندن اتصالات بینی به بازشدن راه‌های هوایی بینی و درمان خروپف و خرخر شبانه کمک می‌کند.

 

محافظ های فک

استفاده از این محافظ‌ها یا اسپلینت‌ها کمک می‌کند تا فک به سمت جلو نگه داشته شود و از مسدود شدن راه‌های هوایی به وسیله زبان یا ساختارهای دیگر جلوگیری می‌کند.

گردنبند طبی

گردنبند هم می‌تواند با نگه داشتن فک به جلو باعث جلوگیری از انسداد راه‌های هوایی شود. این تجهیزات پزشکی - درمانی در همه داروخانه وجود دارد و می‌توانید آنها را تهیه کنید.

داروها اسپری برای باز کردن راه‌های هوایی و درمان خر و پف موثر و مفید است. برای مصرف اسپری باید حتما با پزشک مشورت کنید به دلیل اینکه بعضی از آنها نباید در طولانی مدت مصرف شوند. بعضی از افراد برای درمان خروپف و خرخر شبانه از درمان‌های جایگزینی مانند طب سوزنی و درمان‌های خانگی مانند مصرف داروهای گیاهی استفاده می‌کنند.

درمان جراحی چندین نوع جراحی وجود دارد که می‌تواند باعث کاهش خروپف و خرخر شبانه افراد شود که شامل موارد زیر است.

 

تزریق اسنورپلاستی (Snoreplasty)

این جراحی برای درمان خروپف زمانی توصیه می‌شود که خرخر بر اثر شل شدن سقف دهان یا نرم کام ایجاد شود که با تزریق ماده اسکیلیروسینگ (sclerosing) در سقف دهان انجام می‌شود. با گذشت حدود 8 هفته این ماده بر روی سقف دهان تاثیر می‌گذارد و  باعث سفتی این ناحیه می‌شود.

جراحی لوزه و لوزه سوم

در صورتی که لوزه سوم عامل انسداد راه‌های هوایی باشد این جراحی با برداشتن لوزه سوم باعث درمان انسداد راه‌های هوایی و در نتیجه درمان خرخر شبانه می‌شود.

جراحی سپتوپلاستی یا اصلاح توربینیت های بینی

جراحی سپتوپلاستی در صورتی برای درمان خروپف و خرخر شبانه انجام می‌شود که ساختارهای غیر طبیعی در راه‌های هوایی بینی شناسایی شود. این جراحی به وسیله دستگاه ایندوسکوپی و همراه با بیهوشی بیمار انجام می‌شود.

جراحی سپتوپلاستی با صاف کردن سپتوم (غضروف‌هایی که در سوراخ‌های بین قرار دارند) و کاهش اندازه ساختار کوچکی در راه‌های بینی که به آن توربینیت گفته می‌شود، انجام می‌شود. در این نوع جراحی انسداد بافت‌های نرم مانند پولیپ هم می‌تواند برداشته شود.

جراحی قسمت عقب حلق–نرم کام و زبان کوچک

در این جراحی؛ جراحان با برداشتن قسمت‌هایی از سقف دهان و زبان کوچک راه‌هایی هوایی را برای درمان خرخر شبانه باز می‌کنند و باعث جلوگیری از لرزش این نواحی در هنگام تنفس می‌شوند لوزه هم با کمک این جراحی می‌تواند برداشته شود. جراحی عقب حلق و زبان کوچک در بیمارستان و با بیهوشی بیمار انجام می‌شود و بیمار بعد از جراحی باید یک یا دو روز در بیمارستان بستری شود.

جراحی لیزری زبان کوچک و نرم کام (LAUP)

در این جراحی از لیزر برای برداشتن ناحیه کوچکی از سقف دهان و زبان کوچک استفاده می‌کنند. یکی از مزایای انجام این جراحی، بیهوشی موضعی بیمار است و بیمار نیازی به بستری در بیمارستان ندارد و برای رسیدن به نتیجه مطلوب درمان خروپف و خرخر شبانه باید چندین جلسه جراحی انجام شود.

جراحی سامن پلاستی یا سفت کردن سقف دهان

در این جراحی به وسیله لیزر یا کاتریزر قسمت کوچکی از سقف دهان سوزانده می‌شود. زمانی که نواحی سوخته بهبود یافت بافت‌های این ناحیه جمع می‌شوند و بنابراین اندازه راه‌های هوایی افزایش می‌یابد. این جراحی برای درمان خروپف و خرخر شبانه در مدت زمان 30 دقیقه و با بی حسی موضعی بیمار انجام می‌شود و بعد از جراحی بیمار می‌تواند بلافاصله مرخص شود.

جراحیPillar یا ایمپلنت های کامی

این نوع جراحی یک جراحی باز محسوب می‌شود که با قرار دادن یک ایمپلنت در سقف دهان باعث درمان خرخر می‌شود. زمانی که این ایمپلنت در سقف دهان قرار می‌گیرد باعث حفاظت و پشتیبانی از نرم کام و سقف دهان می‌شود و به استحکام سقف دهان کمک می‌کند. جراحی پیلار می‌تواند به صورت سرپایی هم برای درمان خروپف و خرخر شبانه انجام شود و نیازی نیست بیمار در بیمارستان بستری شود.

خروپف و خرخر شبانه عارضه‌ای است که نه تنها برای اطرافیان بیمار بلکه برای خود شخص نیز خستگی و سردرد در صبح را به همراه می آورد. روش‌های درمانی متعددی برای درمان خروپف وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند. پزشک ابتدا درمان‌های بدون جراحی را برای درمان خرخر شبانه تجویز می‌کند و تنها بیمارانی که با روش‌های بدون جراحی درمان نشده اند نیاز به درمان خروپف با جراجی دارند.

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری