هدر تخفیف اول دکستاپ شهریور03 جشنواره ماه لوکس - بنر موبایل Up

تغذیه بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند

تغذیه بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند

تغذیه بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند

تغذیه بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند

بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده‌اند، باید تغذیه مناسبی داشته باشند و از خوردن تغذیه‌های مضر دوری کنند، چرا که ممکن است در کلیه آنها تاثیر منفی بگذارد. دوره قبل از پیوند کلیه و دوره بعد از آن هر کدام از تغذیه مخصوص خود برخوردار هستند و ما شما را در ادامه با این مبحث بطور کلی آشنا خواهیم کرد.

شناخت متابولیسم بدن و داروها و عوارض آنها همان گونه که برای افراد عادی جامعه اهمیت دارد، در طول عمر عضو پیوندی بیمار تحت پیوند قرار گرفته نیز سهم بسزایی دارد.

گرچه بسیاری از پیچیدگی‌های عوارض دارویی و تقابل غذاهای مصرفی و داروها به خوبی شناخته نشده است و گاهی مطالعات مختلف بین یک دارو و یک غذا نتایج متفاوتی را نشان می‌دهد ولی شکی نیست که لازم است بیماران با وضعیت جسمی خود، داروها و غذاهای مصرفی آشنا شوند و با رعایت تغذیه مناسب شانس طول عمر کلیه و خود را افزایش دهند.

امروزه رژیم‌های تغذیه قبل از پیوند، بعد از پیوند و طولانی مدت در مراکز مختلف تقریبا استانداردشده است و می‌توان با الگو قرار دادن آنها روش مناسب تغذیه را مطرح نمود. در مورد بیمارانی که دچار نارسایی کلیه می‌شوند، لازم است برخی سوالات پاسخ داده شوند تا بیمار رویکرد بهتری نسبت به تغذیه خود داشته باشد.

سوالاتی نظیر

1. چه اصولی در تغذیه قبل از پیوند لازم است مطرح شود و مورد توجه قرارگیرد؟

2. بلافاصله بعد از عمل جراحی چه مواردی بایستی رعایت شود؟

3. برحسب شرایط بیماران در حذف کدام مواد غذایی بایستی دقت و توجه شود؟

در دراز مدت از نظر تغذیه رعایت چه اصولی توصیه می‌شود؟

توصیه‌های تغذیه‌ای در بیمارانی که دوران بعد از پیوند ثابتی دارند چگونه است؟

تغذیه دوره قبل از پیوند

جهت مبارزه با سوء تغذیه، چاقی و اختلالات چربی‌های بدن و ضایعات استخوانی ناشی از بیمار‌ی‌های کلیوی و افزایش فشار خون، بایستی رژیم غذایی را تغییر داد و در رفتارهای روزمره تجدیدنظر نمود، همچنین در صورت لزوم از داروهای مورد نیاز استفاده کرد. اگر این مسائل را قبل از پیوند مدنظر قرار دهیم، از عوارض بعد از عمل به‌طور قابل توجهی پیشگیری می‌شود.

البته علت این عوارض متفاوت بوده، باید دقت خاصی برای برطرف نمودن آنها مبذول گردد. متأسفانه سوء تغذیه از مواردی است که باعث عوارض شدید و گاهی باعث مرگ بیمار در هنگام دیالیز می‌شود. مصرف مناسب پروتئین و استفاده از کالری به میزان قابل قبول از مواردی است که باید به آن توجه کرد.

همچنین توجه به میزان آلبومین سرم بسیار با اهمیت است به طوری که بیش از 50% بیماران به علت کمبود آن دچار اختلالات شدید می‌شوند، درمان جدی سو تغذیه با مصرف مواد مورد لزوم و دیالیز صحیح باعث بهبود پیش آگهی بیماران پیوندی می‌شود.

 

تغذیه بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند

چاقی

نقش چاقی در افزایش خطرات جراحی بر هیچ کس پوشیده نیست و افرادی که وزنشان 30% بیشتر از حد متعارف باشد در معرض این خطرات جدی هستند. افزایش عفونت‌های زخم،‌ تأثیر در عملکرد کلیه پیوندی، دیابت، اختلالات میزان چربی‌های بدن و افزایش وزن بدن بعد از پیوند از عوارض چاقی است. بیمارانی که افزایش وزن داشته، تاریخچه بیماری قلبی دارند باید حتماً قبل از پیوند وزن خود را کاهش دهند و این توصیه بسیار جدی می‌باشد.

اختلالات چربی‌های خون و بیماری‌های قلبی عروقی متأسفانه بیمارانی که دچار نارسایی کلیوی می‌شوند درجات متوسطی از افزایش تری‌گلیسرید را نشان می‌دهند. اصولاً تغییر در میزان سوخت و ساز چربی‌ها معضل بزرگی است که این اختلالات را ایجاد می‌کند. در اثر اختلالات چربی به‌تدریج تنگی‌هایی در جدار عروق به وجود می‌آید که ناشی از تشکیل پلاک‌هایی به نام آتروم است که عامل مهمی برای ایجاد بیماری‌های قلبی و مرگ بیماران می‌باشد و امروزه متأسفانه درصد عوارض به وجود آمده در بیمارانی است که پیوند کلیه شده‌اند.

امروزه با رعایت رژیم غذایی، ورزش و داروهای پایین آورنده چربی‌های خون تا حدودی می‌توان بر این مشکلات فائق آمد. درمجموع لازم است از وجود متخصص تغذیه در راهنمایی بیماران مبتلابه نارسایی کلیه، تحت دیالیز و داوطلب پیوند کلیه برای بهره‌وری بیشتر استفاده نمود.

 

این مقاله را دوست داشتید؟ آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری