برنامه غذایی برای بیماران آنفولانزا
روزهای سرد امسال هم فرا رسید و خیلی ها متأسفانه گرفتار آنفولانزا شدند. با تغذیهی درست و رعایت نکات بهداشتی تا حد زیادی میتوان از آنفولانزا در امان ماند و در صورت ابتلا، زودتر بهبود یافت. در هنگام بروز آنفولانزا بدن شما به کالری بیشتری نیاز دارد چون هر چه درجه حرارت بدن بالاتر میرود، سوخت و ساز بدن نیز افزایش مییابد. داشتن برنامه غذایی نامناسب طول دورهی این بیماری و استعداد ابتلا به آن را تشدید میکند. بهترین راه برای جلوگیری از این روند، ترکیب یک رژیم غذایی مناسب و رعایت بهداشت است.
بایدهای تغذیه ای در آنفولانزا:
سوپ و غذاهای آبکی دیگر
به خصوص زمانی که با مرغ طبخ میشود، به مرطوب نگه داشتن بینی، جلوگیری از کم آبی بدن و مبارزه با التهاب گلو کمک میکند. چای داغ نیز درد گلو را تسکین داده و از گرفتگی بینی جلوگیری میکند. البته نه آن قدر داغ که به بافت مری آسیب زند.
میوه های خانواده مرکبات:
مرکبات حاوی ویتامین ث هستند و اگرچه از آنفولانزا جلوگیری نمیکنند، اما میتوانند طول دوره آن را کاهش دهند. همچنین ویتامین C تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. غذاهای تند ضد احتقان هستند. خوردن فلفل تند و یا ترب کوهی به تسکین علائم بیماری کمک میکند. موز سرشار از پتاسیم است و از عرق کردن، تهوع، استفراغ، و یا اسهال جلوگیری میکند. زنجبیل نیز از تهوع جلوگیری میکند و تسکین دهنده سایر بیماری های معده است.
نبایدهای تغذیه ای در آنفولانزا
غذاهای اسیدی:
در واقع منظور غذاهایی است که محیط بدن را اسیدی میکند.
شیرینیها و کربوهیدرات های تصفیه شده:
کربوهیدرات های تصفیه شده مانند کراکر و نان های سفید و ... به سرعت به قند شکسته میشوند و مانند شیرینی ها و آبمیوه های صنعتی، شکرشان باعث التهاب میشود و در واقع میتواند بدن شما را در مبارزه با عفونت تضعیف کند.
فراورده های لبنی:
با وجود آنچه شما ممکن است شنیده باشید شیر، ماست و مانند آن میتواند در برخی از افراد مخاط گلو را ضخیم تر و غیر قابل تحمل نماید. اما اگر شما میتوانید لبنیات را تحمل کنید آن را مصرف کنید چرا که لبنیات منبع خوبی از پروتئین و «ویتامین دی» است که میتواند در مبارزه با عفونتها به بدن شما کمک کند به علاوه، ماست پرو بیوتیک میتواند به تعادل باکتریهای روده شما کمک کند.
نکات بهداشتی برای پیشگیری
ویروس آنفولانزا در هوا معلق است، بنابراین اگر در خیابان از کنار کسی که آنفولانزا دارد، میگذرید یا لباس کسی که سرماخورده را لمس میکنید، آنفولانزا نمیگیرید؛ اما اگر فرد بیمار روی دست دیگری سرفه یا عطسه کند، ابتلا به بیماری حتمی خواهد بود.
مهم ترین اصول برای اجتناب از ابتلا به آنفولانزا عبارتند از:
چندین بار شست و شوی دست ها در روز، به خصوص پس از بازگشت از کار، بعد از سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی و همچنین خرید، بسیار ضروری است. در صورتی که آب و صابون در اختیار ندارید، از ژل های شست و شوی دست استفاده کنید. اگر کسی سرفه میکند، باید دستمال جلوی دهانش بگیرد و پس از استفاده آن را در سطل زباله بیندازد. تهویه هر روز هوای اتاق ها نیز توصیه میشود.
اگر خودتان مبتلا به آنفولانزا هستید، از ماسک استفاده کنید تا دیگران به این بیماری دچار نشوند. مدل ماسک های جراحی که سبک ترند و در داروخانهها یافت می شوند، مؤثرتر از ماسکهایی است که به نوک اردک شباهت دارد.
مکمل هایی برای پیشگیری
پیشگیری از ورود میکروب ها به بدن با اقدامات بهداشتی ضروری است. اما تقویت دستگاه ایمنی بدن نیز نکته ای است که نباید از آن غفلت کرد.
>> کپسول نوفلو << با ترکیبات (دارچین و زنجبیل و ... )
ریز مغذیها:
استفاده از ریز مغذی هایی مانند مس و روی در روزهای ابتدایی زمستان به پیشگیری از بروز عفونتها کمک میکند.
رژیم غذایی:
رژیم غذایی متناسب مانع از بروز بیماری های متعددی از جمله آنفولانزا میشود. برای نمونه، مصرف یک واحد لبنیات همراه یک میوه تازه در وعده صبحانه، مس مورد نیاز بدن را تأمین میکند. وعده ناهار نیز بهتر است شامل کمی گوشت یا ماهی همراه با سبزی و میوه باشد؛ برای شب نیز مصرف نشاسته همراه سبزیجات توصیه میشود. این رژیم غذایی مانع از افت انرژی در طول روز و اطمینان از مبارزه بدن با ویروس ها خواهد شد.
دیدگاه شما