هدر تخفیف اول دکستاپ شهریور03 هدر تخفیف اول موبایل شهریور ۰۳

هرآنچه باید درباره ی سینوزیت بدانیم

هرآنچه باید درباره ی سینوزیت  بدانیم

هرآنچه باید درباره ی سینوزیت بدانیم

سینوزیت چیست

کاوک‌ آماس یا سینوزیت (به انگلیسی: Sinusitis) آماس حاد یا مزمن لایه مخاطی در یک یا چند حفره اطراف بینی است. سینوس‌ها حفره‌های مملو از هوا در استخوان‌های جمجمه و صورت هستند. هر عاملی که موجب پرشدن و گرفتگی آن‌ها توسط موکوس یا چرک شود، سینوزیت ایجاد خواهد کرد.

 

عوامل اصلی سینوزیت Sinusitis

سرماخوردگی، حساسیت و انحراف تیغه بینی از عوامل این بیماری هستند. درد، تب خفیف، ترشحات بینی و حلق خصوصاً در صبح‌ها از علائم این بیماری هستند. سردردهای صبح‌گاهی در زمان بیدار شدن از خواب به صورت کاملاً مشخص به وجود مشکلی در سینوس اشاره دارد.

همچنین درد در پیشانی، در محل سینوس‌های پیشانی در زمان لمس، درد در فک و دندان‌های بالایی و دردناکی گونه‌ها در زمان لمس‌کردن (در اثر عفونت سینوس‌های فک بالا)، تورم یا درد بافت اطراف چشم‌ها یا کناره‌های بینی، اختلال در حس بویایی و گرفتگی بینی از دیگر نشانه‌های بیماری هستند.

همچنین آسیب فعالیت مژک‌های ریز حلق و بینی در افرادی که سیگار می‌کشند یا کسانی که در محیطی با آلودگی هوای شدید زندگی می‌کنند موجب خشکی مخاط بینی و سینوس‌ها و در نهایت عفونت سینوس می‌شود.

شنا کردن و خصوصاً شیرجه‌زدن در استخرهای آلوده که آب آلوده با فشار وارد حفرات سینوس‌ها شود ممکن است منجر به عفونت سینوس‌ها شود. سینوزیت هوایی به‌دنبال تغییرات فشار هوا در پروازهای با ارتفاع زیاد می‌تواند موجب انسداد سوراخ‌های سینوس‌ها و ایجاد فشار منفی و ترشح در سینوس‌ها و بالاخره سینوزیت شود.

 

عوامل اصلی سینوزیت Sinusitis

در بسیاری از موارد ممکن است سینوزیت ناشی از آلرژی با سینوزیت عفونی اشتباه شود. به‌طور معمول گرفتگی ناشی از آلرژی را رینیت آلرژیک می‌نامند و پزشکان از نامیدن سینوزیت بر آن دوری می‌کنند. همچنین گاه میگرن با سردردهای سینوزیتی اشتباه گرفته شود. سینوزیت می‌تواند در کودکان با سنین مختلف، نشانه‌های متفاوتی ایجاد کند. کودکان کم سن‌تر بیشتر نشانه‌های شبیه به سرماخوردگی دارند که شامل آبریزش و گرفتگی بینی و تب ملایم می‌شود.

 

علائم و نشانه های سینوزیت

  • دندان درد
  • گرفتگی بینی
  • سردرد سینوسی
  • نفس بد (هالیتوز)
  • احساس بوی نامطبوع
  • ترشحات سبز یا زرد بینی
  • دمای بالای بدن (تب) 38 درجه یا بیشتر
  • درد و حساسیت در اطراف گونه ها، چشم یا پیشانی
  •  

علائم سینوزیت در کودکان

علاوه بر این نشانه ها کودکان مبتلا به سینوزیت، ممکن است تحریک پذیر باشند، از طریق دهان نفس بکشند و مشکل تغذیه ای داشته باشند ، حرف زدن آنها ،نیز ممکن است تودماغی تلقی شود (همانطور که سرماخوردگی دارند).  علائم سینوزیت، اغلب در عرض چند هفته (سینوزیت حاد) تمام می شوند، هرچند گاهی اوقات می توانند برای سه ماه یا بیشتر (سینوزیت مزمن) ادامه داشته باشند.

 

 چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟!

اگر علائم شما معمولی هستند و در حال بهتر شدن هستند، معمولا نیازی نیست به دکتر مراجعه کنید و می توانید در خانه، از خود مراقبت کنید.

اما در این شرایط، به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر علائم بعد از 7 تا 10 روز بهبود نیافتند.
  • اگر علائم شما در حال شدیدتر شدن و بدتر شدن هستند.

 

چه چیزی باعث سینوزیت می شود؟ علت عفونت سینوس ها چیست؟

سینوزیت، معمولا نتیجه یک ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا است، که از طریق راه هوایی به سینوس ها وارد می شوند تنها چند مورد، به واسطه ورود باکتری های عفونتی به سینوس ها ایجاد می شوند. یک دندان عفونت دار یا عفونت قارچی، نیز گاهی می تواند موجب التهاب سینوس ها شود.

دقیقا مشخص نیست که چه چیزی سبب ایجاد سینوزیت (طولانی مدت) می شود ، اما موارد زیر با آن همراه است:

 

علائم ایجاد و تشدید کننده سینوزیت

آلرژی و شرایط مرتبط، از جمله آلرژیک رینیت (ورم غشای مخاطی بینی)، آسم و پولیپ تب یونجه

سیگار کشیدن یک از عوامل تشدید کننده سینوزیت

پولیپ بینی (در داخل بینی)

سیستم ایمنی ضعیف

حصول اطمینان از این که، شرایط و علل اساسی ،مانند: آلرژی و آسم به خوبی کنترل می شود، چرا که آنها علل سینوزیت مزمن هستند.

هرآنچه باید درباره ی سینوزیت بدانیم

روش های درمان سینوزیت و عفونت سینوس

چگونه سینوزیت درمان می شود؟!  این بیماری، به طور معمول توسط یک عفونت ویروسی ایجاد می شود، که خود به خود خوب می شود و از بین می رود علائم شما، معمولا در عرض دو یا سه هفته، تمام می شود و شما می توانید در خانه از خود مراقبت کنید اگر وضعیت شدید شود، بدتر می شود یا بهبود نمی یابد. <<سینوزیت مزمن>> ممکن است نیاز به درمان از طرف پزشک یا متخصص بیمارستانی داشته باشید درمان این مورد، می تواند دشوار باشد و چند ماه طول بکشد.

 

درمان های ساده خانگی سینوزیت

گذاشتن کمپرس گرم روی صورت : به طور منظم، داخل بینی خود را با یک محلول نمکی تمیز کنید شما می توانید آن را در خانه خودتان درست کنید یا از داروخانه تهیه کنید. اگر علائم شما بهبود نیافته، یا بدتر شوند، دکتر شما احتمالا آنتی بیوتیک یا اسپری کورتیکواسترویید یا قطره تجویز می کند، تا آنها بتوانند کمک کنند.

اگر علائم شما پس از انجام این درمان ها بهبود نیافت، احتمالا شما به متخصص جراحی جهت تخلیه سینوس ها ارجاع داده شوید کمپرس های گرم را روی صورت خود قرار دهید ،تا درد شما را تسکین دهد و به تخلیه مخاط از سینوس کمک کند.

کیسه آب گرم : گذاشتن کیسه آب گرم روی سر و صورت از درمان های ساده سینوزیت

عوامل اصلی سینوزیت Sinusitis

محلول آب نمک : به طور منظم ،داخل بینی خود را با یک محلول آب نمکی تمیز کنید تا به تخلیه و باز شدن بینی ،کمک کند این محلول نمکی را هم می‌توانید از داروخانه تهیه کنید و هم خودتان تهیه کنید. برای تهیه خانگی آن، یک قاشق چای خوری نمک و یک قاشق چای خوری بیکربنات سدیم را، در یک کاسه آب جوشیده اضافه کنید و بگذارید تا خنک شود.

 

برای شستن بینی خود:

دست هایتان را بشویید و خشک کنید جلوی سینک بایستید، بر روی کف دستتان از محلول بریزید.

از طریق یکی از سوراخ های بینی تان، آب را بالا بکشید و این مراحل را تا زمانی که بینی شما سبک تر شود، تکرار کنید.

(ممکن است لازم نباشد تا از همه محلول استفاده کنید. شما باید هر روز یک محلول جدید درست کنید.)

درمان های دارویی معمول جهت تجویز برای سینوزیت

 

قرص های مسکن و قطره ضد انعقاد بینی

با استفاده از داروهای  مسکن، مانند: پاراستامول یا ایبوپروفن و با استفاده از ضد انعقاد بینی، البته مصرف این داروها نباید بیش از یک هفته استفاده شود، زیرا می‌توانند همه چیز را بدتر کنند.

در مورد قرص های مسکن بروشوری که همراه با دارو می‌گیرید، را حتما بخوانید، و هرگز آسپرین به کودکان زیر 16 سال ندهید.از اسپری یا قطره های بدون نسخه ضد انعقاد بینی ،برای کمک به باز کردن انسداد بینی خود استفاده کنید، تا به شما اجازه دهد راحت تر نفس بکشید.

*نباید بیش از یک هفته استفاده شود.

احتمالا برای شما قطره یا اسپری کورتیکوستروییدی یا آنتی بیوتیک، تجویز می کنند اگر این درمان ها به شما کمک نکرد، شما به یک متخصص گوش، حلق و بینی، ارجاع داده می شوید.

قطره یا اسپری های کورتیکواستروییدی

کورتیکواستروئیدها، همچنین به نام استروئید شناخته می شوند، گروهی از داروهایی هستند، که می توانند به کاهش التهاب کمک کنند؛ اگر علائم پایدار و دائمی از سینوزیت دارید، پزشک ممکن است قطره یا اسپری های استروئیدی بینی را برای کمک به کاهش تورم سینوسی شنا تجویز کند که ممکن است تجویز شود ،تا برای چند ماه استفاده کنید؛ عوارض جانبی احتمالی ،شامل:سوزش بینی، گلودرد و خونریزی بینی است.

آنتی بیوتیک ها

اگر پزشک شما احتمال می دهد که سینوس شما توسط باکتری عفونت کرده باشد، یک قرص آنتی بیوتیک یا کپسول را برای درمان عفونت را تجویز خواهد کرد معمولا برای یک هفته، باید قرص بخورید، هرچند گاهی اوقات به دوره طولانی تری نیاز دارید. عوارض جانبی احتمالی آنتی بیوتیک، عبارتند از :احساس و ابتلا به بیماری، اسهال و درد شکم.

 

درمان سینوزیت با عمل جراحی

اگر علائم شما با وجود سعی شما، در درمان های ذکر شده بهبود نیافت، یک نوع جراحی به نام عمل جراحی آندوسکوپی سینوسی (FESS) توصیه می شود این یک روش ،برای تخلیه مخاط از سینوس های شما است.

FESS ،معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می شود در طی این روش، جراح، یک اندوسکوپ را در بینی شما قرار می دهد. این یک لوله نازک، یک لنز در یک سرش دارد تا جراح بتواند اجزای داخل بینی شما را بزرگ تر ببیند همچنین، به جراح اجازه خواهد داد که سینوس ها را باز کند و ابزار جراحی را وارد کند سپس جراحی کند و  هر گونه بافتی، نظیر پولیپ بینی (بزرگ)، که به سینوس آسیب زده را بر می‌دارد.

عوارض جانبی بالقوه و خطرات این روش ها، می توانند: شامل ناراحتی و درد موقتی و پوسته شدن داخل بینی، خونریزی از بینی و عفونت باشند بنابراین قبل از انجام این عمل جراحی، حتما درباره عوارض اش با جراح خود مشورت کنید.

 

20 روش طبیعی برای درمان سینوس عفونی با استفاده از نسخه های طب سنتی

علائم را درمان کنید

همیشه درمان علت های بیماری بسیار مهم تر از درمان علائم آن است، و به این معنی است که هنگامی که عفونت سینوسی داشتید، احساس نگرانی شما بیشتر می شود. بنابراین قبل از اینکه بر روی تقویت سیستم ایمنی بدن خود، تمرکز کنید و علت عفونت را از بین ببرید، اول بر روی درمان نشانه ها کار کنید.

 

هیدراته بودن

مقدار زیادی آب، آبمیوه بدون قند، آب گوشت و چای داغ بنوشید.

این مایعات، به نازک کردن موکوس کمک کرده و به تخریب آن از سینوس های تحریک شده هم کمک می کند.
از نوشیدن الکل، نوشیدنی های کافئین دار، نوشیدنی های شیرین و همچنین مصرف سیگار اجتناب کنید،
تمام این مواد ،سیستم بدنی شما را خشک و دهیدراته کرده و سبب ضخیم شدن مخاط می‌شود، که باعث می شود راه های نفوذ هوا، مسدود شوند.

 

مخاط های اضافی را از بین ببرید

غذاهای تند، مانند فلفل کایین و غیره را می توان با سرکه سیب و آب لیمو مخلوط کرد، تا یک اکسیر حل کننده و جدا کننده مخاط را ایجاد کند.

فعال شدن نقطه فشار

برای تسکین موقت راه های بسته بینی، زمانی که هیچ یک از این راه های دیگر برای شما در دسترس نیستند، یک ماساژ صورت سریع را امتحان کنید این هفت مرحله سریع، در کمتر از دو دقیقه انجام می شود و اگر به درستی انجام شود، راحت تر تنفس خواهید کرد.

 

استنشاق بخور

درمان سینوزیت با بخور اکالیپتوس: به همراه چند قطره اکالیپتوس یا روغن نعناع در آب گرم، موجب نرم شدن مخاط سخت و ضخیم بینی می شود صورت خود را درست بالای آب قرار دهید، یک حوله روی خود بیندازید و نفس بکشید.

اگر شما مستعد ابتلا به عفونت های سینوسی هستید و ظرف نٍتی ندارید، لازم است که حتما آن را تهیه کنید این دستگاه کوچک دستی ،باعث می شود تا حفره بینی شما مرطوب شود، و مخاط ناخواسته و آلودگی های استنشاقی که در آن جا می ماند، را پاک کند و از بین ببرد.

عصاره دانه گریپ فروت

عصاره دانه گریپ فروت (GSE)، یک آنتی بیوتیک طبیعی است که از دانه های گریپ فروت خشک شده تشکیل شده ،به همراه گوشت و پالپ آن که به خوبی پودر کرده اند در صورت استفاده از اسپری بینی GSE ،کمک می کند تا مخاط را از ببن ببرد و از سایر آلودگی های میکروبی در بافت های سینوسی جلوگیری کند. توصیه می کنم که عصاره بینی گریپ فروت را چهار بار در روز استفاده کنید.

 

ریشه زردچوبه یا زنجبیل

ریشه زردچوبه و زنجبیل موثر در درمان سینوزیت: ریشه زردچوبه، یک ادویه عالی و معطر است که معمولا در هند و بعضی غذاهای خاورمیانه استفاده می شود زردچوبه، نه تنها حاوی کورکومین که یک ماده ضد التهابی طبیعی است، همچنین این ادویه نیز یک ضد اکسید کننده است. هنگامی که با ریشه زنجبیل تند ترکیب شده و جوشانده می شود، این ترکیب به کاهش مخاط و انسداد بینی ها و کاهش فشار سینوسی کمک می کند.

ریشه زنجبیل، همچنین دارای ماده ای اضافی برای آرامش بخشیدن به معده نیز است ( یک عارضه جانبی مکرر از ترشحات شبانه سینوسی.)

سرکه سیب

دو یا سه قاشق غذاخوری سرکه سیب عمل نیامده را به یک فنجان آب گرم یا چای اضافه کرده و سه بار در روز بنوشید، که باعث کاهش تراکم مخاطی می شود. همچنین می توانید آن را با آبلیمو و عسل مزه دار کنید. هنگامی که برخی از دردها و گرفتگی های مخاطی را کاهش دادید، حالا می خواهید بر تقویت سیستم ایمنی بدن خود تمرکز کنید، تا خود را از عفونت مصون بدارید.

سوپ مرغ با سبزیجات

این درمان سنتی از سوپ استخوان، باعث سبک شدن حفره بینی و سیستم تنفسی می شود و همچنین مواد معدنی مهمی را نیز به همراه دارد.

هرآنچه باید درباره ی سینوزیت بدانیم

ترب کوهی

هر کسی که به طور تصادفی، مقدار زیادی ترب کوهی خورده باشد، توانایی قوی این ماده را برای پاکسازی بینی نیز تجربه کرده است کمی ترب کوهی را با لیمو مخلوط کنید ،تا تاثیرش، قوی تر شود.

 

سیر و پیاز

هر دو این سبزیجات، باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی می شوند.

هرآنچه باید درباره ی سینوزیت بدانیم

غذاهای غنی از ویتامین C

مصرف غذاهایی، با ویتامین C بالا می تواند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و سرعت بهبودی سینوزیت را افزایش دهد.

روغن پونه کوهی

روغن کوهی، حاوی دو ترکیب قوی از کارواکرول و تیمول است، که دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی هستند.
پیشنهاد می کنم، 500 میلی گرم روغن مایع را چهار بار در روز مصرف کنید.
برای عفونت های سینوسی، شما همچنین می توانید چند قطره روغن پونه را در یک کاسه بزرگ آب تازه از جوش افتاده اضافه کنید مراقب باشید که خود را نسوزانید، سر خود را با حوله ای بپوشانید و بخار معطر بودن، این محلول را برای چند دقیقه استشمام کنید این کار کمک می کند تا راه بینی را پاک کنید و می توانید چندین بار در روز تکرار کنید.

ویتامین C

ویتامین C،برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن ضروری است، تا از سیستم بدن در مقابل ابتلا به عفونت ها محافظت می کند و همچنین به بدن شما در مبارزه با عفونت ها کمک کند.به عنوان یک آنتی اکسیدان، ویتامین C همچنین به محافظت از سلول های ما از آسیب های رادیکال آزاد کمک می کند. توصیه می کنم 1000 میلی گرم ویتامین C راسه بار در روز مصرف کنید.

 

سیر

سیر، یکی از بهترین های آنتی بیوتیک های طبیعی است از آنجا که سرماخوردگی ها، اغلب منجر به عفونت سینوسی می شوند. سیر یک روش عالی نه تنها برای درمان عفونت سینوسی است، بلکه برای جلوگیری از آن در وهله اول است. در یک مطالعه و آزمایش، در طی 12 هفته در فصول سرما (بین ماه های نوامبر و فوریه) به گروهی مکمل سیر و به گروهی دیگر پلاسبو ( مایعی تسکین دهنده) داده می‌شد. مصرف کنندگان سیر، درصد ابتلا به سرماخوردگی کمتری داشتند و اگر سرما می خوردند، سریعتر از گروه پلاسبو بهبود می یافتند.

برای ارتقاء سلامتی عمومی بزرگسالان، سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد کرده تا با دوز روزانه دو تا پنج گرم سیر تازه، 0.4 تا 1.2 گرم پودر خشک شده سیر، دو تا پنج میلی گرم روغن سیر، 300 تا 1000 میلیگرم عصاره سیر یا فرمولهای دیگری از آن را دریافت کنید.

اکیناسه

اکیناسه، گیاهی است که می تواند بدن شما را در برابر ویروس ها و باکتری ها حفاظت کند.
گیاهپزشکان حرفه ای، اغلب این گیاه را برای درمان طبیعی عفونت های سینوسی توصیه می کنند.
بهتر است که مکمل اکیناسه را در هنگام بروز اولین نشانه های بیماری، مصرف کنید،
پیشنهاد می شود 1000 میلی گرم اکیناسه را دو تا سه بار در روز دریافت کنید.

 

ظرف نِتی

استفاده از یک ظرف نتی به همراه محلول نمکی نیز می تواند به شدت مشکلات سینوسی را بهبود دهد و راه های هوایی بینی را صاف کند.

 

رطوبت اضافه کنید

چه یک دستگاه بخور باشد، چه اسپری نمکی بینی، یا حمامی پر از بخار، اضافه کردن رطوبت به هوا و عبور دادنش از بینی واقعا می تواند به کاهش تراکم مخاطی کمک کند به شدت توصیه می شود که در جایی که می خوابید، یک دستگاه بخور باشد، مخصوصا زمانی که عفونت سینوسی دارید. همچنین می توانید از یک اسپری نمکی طبیعی بینی، برای چندین بار در روز استفاده کنید استنشاق بخار، به خصوص در کاهش سردردهای سینوسی بسیار مفید است.

 

روغن های ضروری گیاهی

برای پاک کردن سینوس ها، به طور طبیعی، از روغن اکالیپتوس و روغن نعناع می توانید استفاده کنید این روغن ها، می توانند به طور طبیعی سینوس ها را باز کنند، مخاط را کاهش دهند و عفونت را از بین ببرد. یک قطره از هر کدام را بر روی سقف دهان بمالید (فقط این کار را با روغنهای ضروری انجام دهید). سپس آب بنوشید یکی دیگر از ایده های خوب، این است که روغن های ضروری را به هوا پخش کنید تا بتوانید آنها را تنفس کنید.

از این غذاها و نوشیدنی ها اجتناب کنید

قند : گلبول های سفید خون را کاهش می دهد که به مبارزه با عفونت کمک می کند.

آب میوه ها : اگر چه آب پرتقال حاوی مقداری ویتامین C است، اما مقدار آن به اندازه تمام میوه ها و سبزیجات دیگر نیست اگر می خواهید آبمیوه بنوشید، آن را رقیق کنید.

محصولات لبنی : شیر و سایر محصولات لبنی تولید کننده مخاط هستند، بنابراین بهتر است از مصرف آنها جلوگیری شود.

آرد و دانه های تصفیه شده : همه دانه های تصفیه شده ،می توانند باعث تولید بیشتر مخاط شوند.

نمک : بدون مصرف آب کافی، نمک می تواند باعث کم آبی بدن شود و روند بهبود التهاب سینوس ها را کاهش دهد.

 

برای سردرد سینوسی:

بسته های گرم یا سرد را بر روی شانه ها یا گردن خود بگذارید ،یا یک کمپرس سرد را روی پیشانی خود قرار دهید ماساژ بدهید، یا حمام گرم بگیرید، که میتوانند به کاهش سردرد کمک کنند.

عفونت سینوسی در حین بارداری

در دوران بارداری، شایع است که اشتهایتان کم شود، و احساس مریضی قطعا کمکی نخواهد کرد با این حال، حتی اگر اشتها نداشته باشید، مهم است که به خوبی غذا بخورید. حتما از غذاهای مغذی و سالمی مانند میوه ها و سبزیجات استفاده کنید سوپ نیز، ممکن است یک گزینه خوبی باشد.

در این زمان ها به دلیل سینوزیت و عفونت سینوس به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر سرفه می کنید تا مخاطی سبز یا زرد را بالا بیاورید.
  • اگر تب بیش از 101 درجه فارنهایت دارید.
  • اگر نمی توانید بخورید یا بخوابید.
  • اگر عفونت شما بهبود نیافت.

پزشک شما بهترین داروها را برای این که شما و کودک شما امنیت و سلامت باشید، تجویز خواهد کرد در حالی که عفونتهای سینوسی جالب نیستند، اما راه هایی وجود دارند که می توانید از طریق دارو یا درمان های خانگی برای مراقبت از خود و کاهش علائم ها، انجام دهید.

منابع : ویکی پدیا / نمناک

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری