ارتباط کاشت ناخن و ابتلا به سرطان؛
صنعت آرایش و محصولات آرایشی از جمله صنایع پرسود در کشور ماست که مورد توجه بسیلری از افراد قرار گرفته است. در حال حاضر، بازاریابی این محصولات شکل جدیدی به خود گرفته و بلاگرهای زیبایی در فضای مجازی نیز به عنوان فعالانی از این صنعت شناخته میشوند. سرمایهگذاران در این صنعت، در تلاشاند تا بیشترین توجه را از جانب مخاطبان خود که بیشتر زنان جوان هستند، به دست آورند. در این میان صنعت کاشت ناخن بیش از پیش طرفداران بسیار به خود جذب نموده است.
آیا کاشت ناخن موجب زیبایی دستها میشود؟
هدف اصلی خانمهایی که به کاشت ناخن علاقه بسیاری دارند، بهبود ظاهر دستهایشان است. اما واقعیت این است که با انجام کاشت ناخن، سطح ناخن طبیعی به تدریج نازکتر میشود و پس از برداشت ناخن مصنوعی، گاهی ناخن به قدری آسیب میبیند که برگشت به حالت طبیعی حداقل 4 ماه زمان میبرد. برخی خانمها این مدت زمان را تحمل نمیکنند و در نتیجه ناخنهایشان نسبت به قبل آسیب دیدهتر میشوند. بنابراین، آنها دوباره به چرخه ناخن مصنوعی روی میآورند، که میتواند به شدت به سلامتی عمومی فرد آسیب برساند.
عوارض کاشت ناخن کدامند؟
تمام روشهای کاشت ناخن تا زمانی که توسط افراد متخصص و حرفهای انجام شود، ایمن هستند. اما توجه داشته باشید که کاشت ناخن با استفاده از ژل از بین گزینههای کم خطرتر است. در این روش، از پودر یا مواد شیمیایی قوی مانند متیل متاکریلات و تولوئن استفاده نمیشود. به همین دلیل، کاشت ناخن با ژل در مقایسه با روشهای دیگر، ایمنی بیشتری دارد.
- افزایش احتمال قارچ و عفونت
عفونت، شایعترین عارضه کاشت ناخن است. در صورتی که به سالنی مراجعه کنید که از ابزار و روشهای تمیز و استاندارد استفاده نمیکند، خطر ابتلا به عفونت از طریق روش کاشت ناخن یا استفاده از چسبهای نامناسب بسیار بالاست. ناخنهای مصنوعی خطر ابتلا به عفونت را به دلیل نگهداری جراثیم و باکتریها افزایش میدهند.
در صورتی که عفونت رخ دهد، ممکن است با علائمی مانند لکههای آبی یا سبز روبرو شوید. اگر این علائم درمان نشوند، ممکن است عفونتهای پوستی شدیدی رخ دهد. در صورتی که قرمزی، تورم یا حساسیت در اطراف ناخن را تجربه کردید، بهتر است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
همچنین پیشنهاد میشود مقاله 7 ماده غذایی که سلامت پوست مو و ناخن شما را تضمین میکندرا نیز مطالعه نمایید.
- عوارض پوستی کاشت ناخن
کاشت ناخن، علاوه بر عفونت، باعث مشکلات پوستی مانند اگزما میشود. استفاده از استون و سوهانکشیدن شدید ناخنها در فرآیند کاشت میتواند باعث تحریک و آسیب دیدن این بخش شود. استفاده از ناخنهای مصنوعی میتواند رشد ناخنهای طبیعی را دشوار کند؛ زیرا آنها همیشه سوهان میخورند و در نتیجه ناخنهای طبیعی ضعیفتر میشوند و زمان زیادی لازم است تا ناخنها ترمیم شوند.
همچنین، برخی افراد ممکن است پس از سالها استفاده از ناخنهای مصنوعی، بهبود قابل توجهی در ناخنهای طبیعی خود مشاهده نکنند. کاشت ناخن ممکن است در طول زمان باعث ضعیف شدن ناخنهای طبیعی شما شود، زیرا اجازه تنفس و رشد به آنها داده نمیشود. عوارضی مانند خشکی و شکنندگی نیز از جمله مشکلات رایج در این فرآیند هستند.
- حساسیتهای پوستی
کاشت ناخنهای مصنوعی ممکن است منجر به تحریک پوست شود. این مواد شیمیایی میتوانند علائمی مانند قرمزی، آلودگی یا تورم در اطراف ناخنها ایجاد کنند. واکنشهای آلرژیک به چسب مورد استفاده در فرآیند کاشت ناخن، عارضه شایعی است. این واکنش ممکن است به صورت سبک باشد و فقط باعث بروز تحریک و آکنههای پوستی شود، یا بسیار شدیدتر باشد و نیاز به مراقبت پزشکی ویژه داشته باشد.
- احتمال جدا شدن ناخن از بستر
فرایند کاشت ناخن در شرایطی که فرد دارای ناخن طبیعی بلندی است و از آن به صورت نادرست استفاده میکند، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. به عنوان مثال، باز کردن در قوطی و فعالیتهای مشابه میتوانند باعث شکستن و جدا شدن لایه سطحی ناخن از بستر شوند. هر چقدر ناخن مصنوعی بلندتر باشد، احتمال جدا شدن آن از بستر طبیعی ناخن افزایش مییابد.
- بروز سرطان
چندی پیش، در انگلستان دو مورد از سرطان پوست که به طور دقیق با کاشت ناخن مرتبط بودند، گزارش شد. بررسیها نشان داد که علت این اتفاق احتمالی، استفاده از اشعه UV برای سفت کردن پودر ژلی بر روی ناخن است. یکی از افراد در حالت سلامت کامل بعد از 8 جلسه کاشت ناخن در طول یک سال، و دیگری که 7 سال بزرگتر بود و پس از 360 جلسه کاشت ناخن به سرطان مبتلا شده است. اگرچه تاکنون متخصصان سرطان شناسی قادر به قطعیت ارتباط کاشت ناخن و سرطان نیستند، اما توصیه میشود که همه افرادی که کاشت ناخن میکنند، برای بررسی هرگونه علائم مشکوک، مراجعه به متخصص پوست را جدی بگیرند.
- نازک شدن ناخنها
یکی از عوارض دیگر کاشت ناخن، نازک شدن آنهاست. مواد استفاده شده برای کاشت ناخن نمیتوانند به طور کامل با استفاده از استون یا لاک پاک کنهای معمولی از بین بروند و برای حذف آنها نیاز به استفاده از سوهان برقی وجود دارد. هر بار که ژل و مواد کاشت روی ناخنها پاک میشوند، مقداری از سطح ناخن اصلی نیز برداشته میشود و در طول زمان، ناخنها نازک میشوند. ناخنهای نازک شده قابل شکستن هستند و قادر به تحمل مواد کاشت سنگین نیستند. همچنین، آنها بسیار حساس هستند و احتمال ابتلا به عفونتهای مختلف در ناخنها افزایش مییابد.
عوارض کاشت ناخن برای کودکان
کاشت ناخن برای کودکان توصیه نمیشود. علاوه بر اینکه ممکن است مواد استفاده شده در این فرایند برای آنها ضرر داشته باشد. رسیدگی به ناخنهای کاشته شده اهمیت زیادی دارد؛ در نتیجه کاشت ناخنها برای کودکان مناسب نیست و همچنین میتواند تأثیرات منفی روانی بر روی آنها داشته باشد. به جای آن، بهتر است کودکان به روشهای سالم و مناسب برای مراقبت از ناخنهای خود آموزش داده شوند.
عوارض کاشت ناخن پا
مراقبت از ناخنهای پا بسیار مهم است، زیرا همواره در کفش قرار دارند و تحت فشار و محیط مرطوبی قرار میگیرند، به ویژه اگر شما ورزشکار باشید، پیادهروی یا کوهنوردی کنید. کاشت ناخن پا ممکن است عوارض ناخوشایندی داشته باشد، از جمله قارچ، التهاب و عفونت، جدا شدن ناخن از بستر و درد. با این حال، اگر موارد زیر را رعایت کنید، عوارض کاشت ناخن پا به حداقل میرسد:
- پس از شستشوی پاها، آنها را به طور کامل خشک کنید.
اجازه ندهید ناخنهای پا خیلی بلند شوند و در کفش تحت فشار قرار بگیرند. - به سالنهای زیبایی متخصص ناخن مراجعه کنید تا از مواد با کیفیت برای کاشت استفاده شود.
- از دمپاییها و صندلهای جلوباز در محل کار استفاده کنید تا پاها همیشه در کفش و جوراب نباشند.
نحوه جلوگیری از عوارض کاشت ناخن
برای جلوگیری از مشکلات پیشآمده از کاشت ناخن، به موارد زیر توجه کنید:
- به ناخنها زمان کافی برای تنفس و تقویت دهید و کاشت مداوم انجام ندهید.
- در هنگام انجام کارهای خانگی، از دستکش استفاده کنید و از ساییدگی ناخنها جلوگیری کنید.
- در صورتی که سابقه عفونتهای قارچی پوستی داشتهاید، بهتر است از کاشت ناخن خودداری کنید.
- نباید ناخنها را بیش از دو هفته متوالی کاشت کنید، زیرا ممکن است مواد استفاده شده عوارض ناخوشایندی را به همراه داشته باشند.
- از روغنها و کرمهای مناسب برای مرطوب کردن ناخنها استفاده کنید تا جلوی خشک شدن و آسیب دیدن آنها را بگیرید و از موادی مانند آستون استفاده نکنید.
آیا کاشت ناخن سرطان زاست؟
قرارگیری ناخنها و پوست اطراف انگشتها در معرض مستقیم اشعه UV ممکن است منجر به ابتلا به سرطان شود. بنابراین، باید در نظر داشت که بسیاری از تکنیکهای آرایشی، از جمله کاشت ناخن، میتوانند عوارض جدی و خطرناکی داشته باشند.
سخن پایانی
بسیاری از خانمها به ناخنهای بلند، سالم و زیبا علاقهمند هستند. برخی افراد طبیعتاً ناخنهایی به این شکل دارند، در حالی که برخی دیگر با استفاده از روشهایی مانند کاشت ناخن این هدف را تحقق میبخشند. با این حال، باید آگاه باشید که کاشت ناخن در بسیاری از موارد عوارض جدی دارد و بسیاری از خانمها از این عوارض آگاه نیستند. در صورت بروز مشکلات ناشی از این اقدامات، مراجعه به پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی ضروری است.
دیدگاه شما