پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها در مواد غذایی نخمیری و به صورت مکمل غذایی وجود دارند،آنها میکروارگانیسم های زنده هستند.پروبیوتیک ها برای حفظ سلامتی بدن نقش های فراوانی دارند که از جمله آن ها بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، سیستم قلب و عروق و دستگاه گوارش می باشد.همچنین مصرف پروبیوتیک ها در کاهش وزن نقش بسیار زیادی دارد.
فواید پروبیوتیک ها
- التهاب سیستمیک را کاهش می دهند.
- درصد لاکتوز( قند شیر) را به حداقل می رساند.
- امکان شیوع آلرژی در افراد حساس کاهش می یابد.
- عملکرد سیستم ایمنی بدن، سیستم قلبی و عروقی را بهبود می بخشند.
پروبیوتیک و تاثیر آن بر کاهش وزن
ترشح هورمون تنظیم کننده اشتها
پروبیوتیک ها ممکن است به آزاد سازی هورمون های کاهش دهنده اشتها مانند پپتید -1 (GLP-1) و پپتید YY یا (PYY) شبیه گلوکاگون کمک کنند. افزایش سطح این هورمون ها ممکن است به شما در سوزاندن کالری و چربی کمک کند.
افزایش سطح پروتئین تنظیم کننده چربی
پروبیوتیک ها ممکن است سطح پروتئین ANGPTL4 را افزایش دهند که می تواند منجر به کاهش ذخیره چربی شود.
مهار جذب چربی از دستگاه گوارش
برخی از پروبیوتیک ها مانند خانواده لاکتوباسیلوس ها می توانند جذب چربی در رژیم غذایی را مهار کرده و میزان چربی دفع شده با مدفوع را افزایش دهند. به عبارت دیگر آنها باعث جذب کالری کمتری می شوند.
کاهش التهاب
با بهبود سلامت پوشش روده، پروبیوتیک ها می توانند التهاب سیستمیک را کاهش دهند و از چاقی و سایر بیماری ها پیشگیری کنند.
پروبیوتیک سبب کاهش وزن و چربی شکم
لاکتوباسیلوس گاسری
لاکتوباسیلوس گاسری امیدوارکننده ترین اثرات را در کاهش وزن داشته است. این باکتری دارای اثرات ضد چاقی است.یک مطالعه بر افرادی که چاقی شکمی قابل توجهی داشتند نشان داده است که لاکتوباسیلوس گاسری به مدت 12 هفته باعث کاهش وزن بدن، چربی اطراف اندام ها،BMI ، اندازه دور کمر، دور ران و کاهش 5/8 درصد چربی های شکم شد. با این حال، قطع مصرف پروبیوتیک ها طی یک ماه با بازگشت چربی های شکمی همراه بود است.
سویه های دیگر
سویه های دیگر پروبیوتیک ها نیز می توانند به کاهش وزن و کاهش چربی شکمی کمک کنند.استفاده از پروبیوتیک های لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم تاثیر به مدت دو ماه، اثر قابل توجهی بر کاهش چربی های شکم داشته است.
پروبیوتیک و جلوگیری از افزایش وزن
کاهش وزن تنها راه مبارزه با چاقی نیست و پیشگیری از افزایش وزن اهمیت بیشتری دارد. مصرف فرمولاسیون پروبیوتیک به نام VSL#3 باعث کاهش وزن و تجمع چربی در افرادی شد که رژیم غذایی با کالری بالا داشتند. افرادی که پروبیوتیک مصرف می کردند، تجمع چربی کمتری داشتند.
مواد غذایی حاوی پروبیوتیک
- زیتون
- ماست، پنیر نرم
- ساکورا،ترشی و دیگر سبزیجات پروبیوتیک
- محصولات لبنی پروبیوتیک مانند ماست و کفیر
- تمپه (غذای اندونزیایی از خمیر سویا و قارچ)
- میسو (نوعی غذای ژاپنی شامل خمیر سویا، نمک و غلات تخمیر شده)
دیدگاه شما