کپسول درموبلا هدر تخفیف اول موبایل شهریور ۰۳

آشنایی با ویتامین ب و تاثیرات آن

آشنایی با ویتامین ب و تاثیرات آن

آشنایی با ویتامین ب و تاثیرات آن

آشنایی با ویتامین B و تاثیرات آن

در این مقاله میخواهیم

نتایج کاهش ویتامین ب در بدن را بررسی کنیم

در صورت کاهش ویتامین ب چه اتفاقاتی در بدن ما خواهد افتاد؟

برخی معتقدند با کاهش ویتامین ب در بدن با افسردگی و ناراحتی‌های روحی مواجه خواهیم شد.

چه منابعی برای تامین ویتامین ب در بدن وجود دارند تاثیر ویتامین ب در بدن چگونه است؟

دانشمندان می‌گویند کمبود ویتامین B12 می‌تواند علائم افسردگی را بدتر کند همان‌طور که تامین آن کمک موثری به مهار این بیماری خواهد کرد. ویتامین B12 از جمله ویتامین‌های بسیار مهم برای سلول‌های عصبی و نیز گلبول‌های قرمز خون است و به ساخت DNA کمک می‌کند. نقش این ویتامین در تنظیم فعالیت‌های بدن ما آنقدر وسیع است که کمبودش می‌تواند مشکلات گوناگونی به بار آورد، از یبوست گرفته تا کم‌اشتهایی و حتی مشکل تمرکز. اما آیا کمبود B12 واقعا در بروز افسردگی نیز نقش دارد.

ویتامین ب و تاثیرات مفید آن بر بدن

اثر کمبود ویتامین B در افسردگی

به گزارش پریونشن، دکتر جوزف فویرشتاین، استاد همکار طب بالینی دانشگاه کلمبیا در آمریکا، می‌گوید به نحوی می‌توان کمبود این ویتامین را در ابتلا به افسردگی مقصر دانست. درواقع، یکی از نتایجِ مقادیر کم ویتامین B12 در بدن، آن است که می‌تواند علائم افسردگی را بدتر کند زیرا بدن برای تولید سروتونین، که اصطلاحا هورمون سرخوشی و لذت هم نامیده می‌شود، به ویتامین B نیاز دارد. به همین دلیل کمبود حاد B12 می‌تواند منجر به روان پریشی و نیز از دست رفتن حافظه شود.

فویرشتاین برای نشان دادن اهمیت مسئله توضیح می‌دهد که وقتی بیماران به دلیل ابتلا به افسردگی یا اضطراب به او مراجعه می‌کنند، او معمولا برایشان آزمایش می‌نویسد تا میزان B12 آنها را دریابد. جالب است که حتی اگر میزان B12 این افراد در محدوده «طبیعی» قرار داشته باشد اما نزدیک به کمترین مقدار از این محدوده باشد، یعنی حداقل مقداری که بدن به آن نیاز دارد، مصرف مکمل‌های B12 همچنان می‌تواند به آنها کمک کند و وضعیت روحیشان را بهبود بخشیده، میزان اثربخشی داروهای ضد افسردگی را نیز بالا ببرد.

 

اثر کمبود ویتامبن ب در کاهش اشتها

با این حال او تاکید می‌کند که این ویتامین را به تنهایی نمی‌توان داروی رفع افسردگی به شمار آورد. بزرگ‌سالان روزانه به 2/4 میکروگرم ویتامین B12 نیاز دارند و می‌توانند آن را با مصرف منابع گوناگون محصولات حیوانی مانند گوشت، تخم‌مرغ، شیر، و پنیر تامین کنند. فویرشتاین تاکید می‌کند که گیاهان نمی‌توانند این ویتامین را به بدنمان برسانند به همین دلیل افراد گیاه‌خوار باید با مشورت پزشکشان مکمل‌های این ویتامین را مصرف کنند.

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری