قند خون و تغذیه مناسب
قند خون و تغذیه مناسب : افرادی که از بیماری دیابت رنج میبرند بهتر است با منابع خوراکی افزایش دهنده قند خونشان آشنایی داشته باشند تا از خوردن آن ها پرهیز کرده و مانع شدت یافتن سطح قند خونشان شوند .کربوهیدرات تاثیر زیادی در این زمینه میگذارند و می توانند بیشترین آسیب های جسمی را به این بیماران وارد کنند . اگر در معرض خطر دیابت قرار دارید، کنترل سطوح قند خون از طریق رژیم غذایی و تمرینات ورزشی بسیار مهم است. موادغذایی مختلف تاثیرات متفاوتی بر سطوح قندخون دارند، همچنین هر فرد مبتلا به دیابت نیز پاسخ منحصربه فردی به موادغذایی دارد
.
یک رژیم درمانگر می تواند در تنظیم برنامه غذایی روزانه به شما کمک کند. همچنین موادغذایی سالمی از جمله موز می تواند باعث افزایش سطوح قندخون شود. دیابت بعد از مصرف موادغذایی، بدن برای تامین انرژی غذا را به گلوکز یا قند خون تجزیه می کند. هورمون انسولین نیز باید برای سلول ها در جهت استفاده گلوکز موجود باشد. ابتلا به دیابت به این معناست که بدن انسولین تولید نمی کند یا قادر به استفاده ی درست از آن نیست که افزایش بسیار زیاد سطوح قند خون را به دنبال دارد. با گذشت زمان نیز سطوح بالای قندخون می تواند منجر به مشکلات بینایی، بیماری قلبی، آسیب رسانی به کلیه ها و سیستم عصبی شود.
کربوهیدرات
کربوهیدرات ها نوعی از موادغذایی تاثیرگذار بر سطوح قندخون می باشند. کربوهیدرات ها در فرم غلات فرآوری شده یا تصفیه شده از جمله نان سفید، برنج سفید، سیب زمینی و محصولات پخته خیلی سریع گوارش می یابند. این موادغذایی می توانند موجب افزایش سریع و سپس افت قند خون شوند که کنترل این شرایط برای افراد مبتلا به دیابت مشکل است. اما از طرفی گوارش و هضم منابع کربوهیدارتی از جمله میوه ها، سبزیجات و غلات کامل به آهستگی صورت می گیرد و در کمک به کنترل سطوح قند خون موثر است. همچنین مصرف کربوهیدرات های سالمی از جمله موز باید در حد تعادل باشد و بهترین راه برای چگونگی تاثیر موادغذایی بر سطوح قندخون، آزمایش شخصی قندخون خون بعد از مصرف موادغذایی است. براساس موسسه ملی دیابت اینفورمیشن کلرینگ هاوس، حفظ سطوح قندخون تا کمتر از ۱۸۰ در یک تا دو ساعت بعد از غذا توصیه می شود.
موز و قندخون افراد دیابتی نباید بیشتر از ۴۵ گرم کربوهیدرات در هر وعده غذایی استفاده کنند و حتی در برخی از شرایط ممکن است مصرف کمتر کربوهیدرات مورد نیاز باشد. موز جزئی از یک رژیم غذایی سالم به حساب می آید، زیرا حاوی فیبر، پتاسیم و ویتامین C است، اما این میوه محتوی کربوهیدرات نیز می باشد.
براساس انجمن دیابت امریکا، یک عدد موز ۶ اینچی در حدود ۱۸.۵ گرم کربوهیدرات دارد، همچنین موز ۷ تا ۸ اینچی می تواند بین ۲۷ تا ۳۱ گرم کربوهیدرات و موز بزرگتر نیز ۳۵ گرم کربوهیدرات یا بیشتر برای بدن فراهم می کند. بنابراین مصرف موز می تواند موجب افزایش سطوح قندخون شود. نمایه گلیسمی موز دارای نمایه گلیسمی پایین ۴۷ و بار گلیسمی متوسط ۱۱ است. نمایه گلیسمی و بار گلیسمی هر دو نشان دهنده ی تاثیر موادغذایی بر قند خون می باشند. موادغذایی با نمایه و بار گلیسمی بالا تاثیر سریعی بر قندخون دارند که منجر به افزایش سریع سطوح قند خون می شوند. درحالیکه موادغذایی با نمایه و بار گلیسمی متوسط به تنظیم سطوح قند خون و همچنین کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کنند.
با تشکر از حمایت شما عزیزان
مجله سلامت دکتر لوکس
دیدگاه شما