درمان سوزش سر دل چیست؟
درمان سوزش سر دل
نشانههای ریفلاکس معده به مری را میشناسید و از روشهای پیشگیری کننده از این عارضه اطلاعی دارید؟ چگونه میتوانیم مانع این امر شویم میتوانید لقمه خود را کوچکتر کنید یا از مصرف غذاهای تند پرهیز کنید از غذاهای فیبردار بیشتر استفاده کنید. کنار گذاشتن قهوه نیز تاثیرات درمانی موثری در این زمینه خواهد گذاشت.
اینکه سوزش سردل یک مشکل شایع است، به این معنا نیست که باید از آن رنج ببرید. عدم درمان این عارضه، باعث برگشت مکرر اسید معده به مری شده و مشکلات جسمانی جدیتری میآفریند.
در این مطلب قصد داریم به 15 نکته مهم در رابطه با درمان سوزش سر دل بپردازیم.
بیش از 60 میلیون آمریکایی از این عارضه رنج میبرند. بنابراین این مشکل به هیچ وجه شوخی نیست. سوزش سر دل عارضهای است که در آن اسید معده به مری بازگشته و باعث تحریک آن میشود.
درد ناشی از این سوزش میتواند ناراحت کننده و مشقتبار باشد. به علاوه، این عارضه میتواند به اندازه یک حمله قلبی به شما آسیب بزند. اما همه درد نمیکشند. البته ممکن است طعم تلخ اسید برگشتی به مری را در پشت گلویتان احساس کنید. در واقع، سوزش سر دل مکرر و چسبیدن مواد غذایی در پشت گلو از نشانههای رفلاکس معده به مری هستند.
عدم درمان این عارضه میتواند به مشکلات جدیتر، از جمله تنگی یا انسداد مری، زخم معده، سرطان و ذاتالریه منجر شود. همچنین ممکن است صدایتان کلفتتر شود، چون این اسید تارهای صوتی را مختل میکند.
از این رو، توصیه میشود قبل از اینکه سوزش سر دل به شما آسیب بزند، راههای درمان آن را آموخته و برای کاهش علائم این عارضه تلاش کنید. به این منظور، میخواهیم شما را با باید و نبایدهای رایج برای درمان این عارضه آشنا کنیم.
باید بدانیم که؟
1. درک علل سوزش سر دل و ریفلاکس
در شرایط عادی، دریچه بین مری و معده به عنوان یک دروازه عمل میکند تا از برگشت اسید معده به مری جلوگیری شود. با شیوع ریفلاکس، این دریچه شل شده و اجازه میدهد که محتویات معده به مری برگشت کنند. خانمهای باردار، افراد مسن و بیمارانی که فتق هیاتال دارند، بیشتر در معرض ابتلا به سوزش سر دل یا ریفلاکس قرار دارند.
2. لقمههای کوچک بردارید و آنها را آهستهتر بجوید
لقمههای بزرگ باعث ترشح اسید بیشتری میشوند. این امر با افزایش فشارهای وارده به شکم، احتمال برگشت اسید به مری را افزایش میدهد. اگر معمولا لقمههای بزرگ میخورید، یک بار سعی کنید اندازه لقمهها را تا 20%. کوچک کنید تا تاثیر آن را بر کاهش احتمال بروز سوزش سر دل مشاهده کنید.
از سوی دیگر، کمتر خوردن به کاهش وزن کمک میکند. اگر مشکل اضافه وزن ندارید، 3 وعده اصلی غذایتان را به 5 یا 6 وعده تقسیم کنید تا در هر وعده لقمههای کوچکتری بخورید. مثلا، به جای خوردن ساندویچ، میوه و سالاد برای ناهار، فقط ساندویچ و سالاد بخورید و میوه را برای میان وعده نگه دارید.
3. فیبر بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید
هر چقدر فیبر بیشتری مصرف کنید، کمتر احتمال دارد که دچار ریفلاکس شوید. زنان باید 25 گرم در روز فیبر مصرف کنند. این مقدار برای مردان 38 گرم است. متاسفانه، بسیاری از افراد از این دستور پیروی نمیکنند و میانگین مصرف فیبر آنها 15 گرم در روز است.
در ادامه چند راه آسان برای افزایش مصرف فیبر به صورت روزانه مطرح میشود:
- خوردن یک وعده کوچک از غلات سبوسدار با هر وعده غذایی
- مصرف حداقل 1.5 فنجان میوه و 2.0 فنجان سبزیجات در روز
- افزودن نخودفرنگی و لوبیا و حبوبات دیگر به سوپ و سالاد
- استفاده از میوههای خشک شده برای تهیه کیک و مافین
- جایگزین کردن موادغذایی فرآوری شده با غذاهای کامل
- پخت برنج قهوهای یا جو به جای برنج زرد
4. از مواد غذایی خاص استفاده کنید
چند نوع میوه و سبزیجات خاص به عنوان درمان سوزش سر دل شناخته میشوند. سیب، زغالاخته و هلو به کاهش درد ناشی از سوزش معده کمک میکنند. توت قرمز و ادویهجات معطر نیز دارای خواص ضدباکتریایی هستند و خطر ابتلا به زخم معده را کاهش میدهند. سیب سرشار از پکتین است، نوعی فیبر که به کاهش خطر ابتلا به ریفلاکس کمک میکند. تمشک نیز یکی دیگر از گزینههای محبوب است.
این میوه حاوی ترکیباتی است که به درمان اختلالات مری کمک میکند. هویج و کلم پیچ هم گزینههای خوبی هستند؛ زیرا حاوی بتاکاروتن و سایر مواد مغذی مهم هستند و باعث ترمیم بافتهای آسیبدیده در معده و مری میشوند.
5. به علائم توجه کنید
مطالعات نشان میدهند که غذاهای اسیدی و تند باعث افزایش اسید معده نمیشوند. با این حال، افرادی که سوزش سر دل دارند، نباید زیاد از غذاهای ادویهدار، گوجه فرنگی و مرکبات استفاده کنند. در صورتی که با خوردن آنها دچار مشکل میشوید، آنها را به کلی از رژیم غذاییتان حذف کنید. مصرف میوه، سبزیجات، غلات کامل و فیبر و کنار گذاشتن قهوه نقش بهسزایی در کاهش علائم این عارضه دارد.
همراه مجله خبری دکتر لوکس باشید
دیدگاه شما