چگونه تشنگی و گرمازدگی را از بین ببریم؟
تشنگی و گرمازدگی را ریشه کن کنید
گرمای هوا بیش از پیش شدت یافته است و موجب گرمازدگی ما میشود برای پیشگیری و رفع عطش خود توصیه میکنیم از این توصیههای طبیعی و مفید کمک بگیرید یکی از مهمترین روشهای درمانی رفع عطش و گرما زدگی خوردن شربتهای سنتی است. شربتهای سنتی مناسب برای روزهای گرم فصل گرما که فرا میرسد مصرف نوشیدنی های خنک نیز زیاد میشود.
معمولا جوان ترها برای رفع عطش، آب معدنی، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوههای صنعتی امروزی را میپسندند، ولی قدیمی ترها مصرف انواع شربتهای خانگی و گیاهی را به نوشیدنیهای صنعتی ترجیح می دهند. شربت خاکشیر، تخم شربتی، سکنجبین و … از جمله نوشیدنیهای سنتی و وطنی هستند که قدیمیها نوشیدن آنها را برای رفع عطش و خنک شدن بسیار کارساز میدانند.
"آنها معتقد هستند"
شربت این گیاهان با تعادل در تعریق بدن از گرمازدگی جلوگیری میکند و میتواند برای مدت زیادی آب بدن را تامین کرده و فرد را از تشنگی مفرط مصون دارد.
خاکشیر
خاکشیر دو نوع دارد:
یکی تلخ که دانههای آن ریز و رنگ آن مایل به قرمز است و گونه دیگر شیرین که دانههای آن بزرگتر و رنگ آن قرمز تیره است البته به اعتقاد برخی متخصصان این دو نوع خاکشیر از یک گیاه به وجود میآیند و تغییر رنگ شان به خاطر کهنگی یا تازگی شان است. دانههای خاکشیر ضد عفونی کننده، ضد انگل و تب بر هستند و به رفع التهاب کلیه کمک میکنند.
این دانهها با کمی شکر، گلاب و آب سرد بسیار ملین و خنک بوده و از سرگیجه، تب، بی حالی، تهوع و بی اشتهایی ناشی از گرمازدگی می کاهند. شربت خاکشیر همچنین مقوی معده و هاضمه بوده، اشتها و میل جنسی را زیاد میکند و مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است. دانههای خاکشیر وقتی در مجاورت آب قرار میگیرند میتوانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند.
در نتیجه این دانهها آب زیادی را در بدن نگه داشته و وقتی بدن به تعریق افتاده و با کمبود آب مواجه میشود از ذخیرهی آب آنها استفاده میکند بنابراین مصرف این شربت را در روزهای گرم سال و در ساعات اوج گرما که مجبور به خروج از منزل هستید یا اگر به گرما حساسیت دارید توصیه میکنیم.
تخم شربتی
علاوه بر خاکشیر دانههای سیاه رنگی که مردم به آن تخم شربتی میگویند نیز وجود دارد که این دانهها هم مثل خاکشیر عمل کرده و خاصیت خنک کنندگی و رفع عطش دارند.
شربت سکنجبین
از نوشیدنیهای دیگری که اغلب قدیمیها از آن استفاده میکنند شربت سکنجبین است. این شربت وطنی دارای طبیعت سرد و خنک بوده و تمام منافع سرکه را دارد و به صفرابر مشهور است. هنگامی که شربت سکنجبین را با یخ خنک کرده و به همراه خیار رنده شده بنوشند تشنگی را رفع و از التهاب ناشی از گرما میکاهد.
بنابراین اگر مثل گذشته از مهمانان خود با شربت خاکشیر، سکنجبین یا تخم شربتی پذیرایی کنید در حق آنها محبت فراوانی کردهاید. البته ناگفته نماند که این شربتهای وطنی بسیار چاق کننده هستند. از این رو مصرف بدون شکر آنها را به افراد چاق و دیابتی توصیه میکنیم. از آن جا که این روزها شربتهای سنتی توسط برخی دستفروشان در گوشه و کنار خیابانها در شرایط کاملا غیر بهداشتی با یخ ها و آب آلوده تهیه و عرضه میشوند بنابراین بهتر است این شربتها را به صورت خانگی تهیه و برای خارج از منزل همراه ببرید.
دیدگاه شما