کپسول درموبلا هدر تخفیف اول موبایل شهریور ۰۳

با چه هدفی از ایمپلت استفاده می‌کنیم؟

با چه هدفی از ایمپلت استفاده می‌کنیم؟

با چه هدفی از ایمپلت استفاده می‌کنیم؟

در ابتدا باید چند سوال را مطرح کنیم که درک این مقاله برایمان راحتتر باشد که چرا و با چه هدفی تصمیم به ایمپلنت گذاشتن می‌گیریم.

 

  • دلایل استفاده از ایمپلنت چیست و چه زمانی به آن احتیاج پیدا می‌کنیم؟
  • آیا استفاده از ایمپلنت مزایا و معایبی دارد؟
  • ایمپلنت چند مدل دارد؟

اگر در چند سال اخیر گذرتان به دندان پزشکی افتاده باشد، حتما نام ایمپلنت را شنیده‌اید. ایمپلنت دندانی شایع‌ترین نوع ایمپلنت می‌باشد که همه‌ی ما آن را می‌شناسیم؛ ولی ایمپلنت انواع مختلف دارد و در واقع ایمپلنت یا درون‌کاشت به وسیله‌ها یا اجزاء مصنوعی‌ گفته می‌شود که در بخشی از بدن نصب یا ثابت می‌شوند تا جایگزین یک عضو زیستی شود و کارهای آن عضو را انجام دهد.

از شما دعوت میکنیم که با ما همراه باشید تا درباره‌ی این موضوع دقیقتر صحبت کنیم.

چه معیارهایی را در انتخاب کاشت دندانی (یا ایمپلنت) باید بشناسیم؟

علاوه بر کارکرد مناسب، مهم‌ترین مساله در انتخاب یک ایمپلنت زیست سازگاری آن است. یعنی ایمپلنت‌ها باید از جنس و ماده‌ای ساخته شوند که با بدن انسان سازگاری داشته باشد، تولید مواد سمی نکند، ایجاد حساسیت نکند و مشکلی برای سلامتی بدن پیش نیاورد.

با نسل سوم دندانی آشنا شوید

ایمپلنت‌های دندانی یکی از رایج‌ترین انواع ایمپلنت هستند که اولین بار در سال 1965 مورد استفاده قرار گرفتند. به ایمپلنت، دندان نسل سوم هم می‌گویند. دندان‌های نسل اول دندان‌های شیری هستند، دندان‌های نسل دوم دندان‌های دائمی هستند که پس از افتادن دندان‌های شیری در دهان ظاهر می‌شوند، و ایمپلنت‌ها دندان‌هایی هستند که پس از از دست رفتن دندان‌های دائمی، توسط دندانپزشک در استخوان فک کار گذاشته می‌شوند.

 

به چه هدفی از ایمپلنت استفاده میکنیم؟

ساختار ایمپلنت (دندانی)

ایمپلنت دندان از 2 قسمت اصلی ساخته شده است، یکی قسمتی پیچ مانندی است که پس از ایجاد سوراخی در استخوان، در داخل فک قرار می‌گیرد و ثابت می‌شود. قسمت دوم، تاج است که بر روی قسمت اول سوار می‌شود. روکش‌هایی که جایگزین تاج دندان می‌شوند با استفاده از سیمان‌های دندانپزشکی به قسمتی از ایمپلنت که در فک ثابت شده، چسبانده می‌شوند.

جنس ایمپلنت یا همان (اصل مطلب)

جنس ایمپلنت معمولاً از فلز و یا سرامیک با ساختار مشابه استخوان است که با بافت‌های بدن سازگار است. در حال حاضر ایمپلنت‌ها بیشتر از فلز تیتانیوم ساخته می‌شوند.

برخی از مزایای استفاده از ایمپلنت

یکی از مزایای ایمپلنت این است که نیازی به کشیدن دندان مجاور ندارد و در نتیجه هیچگونه آسیبی به سایر دندانها وارد نمی‌کند. ایمپلنت به عنوان بهترین راه حل برای جایگزینی دندانهای از دست رفته شناخته شده است، چرا که ظاهری کاملاً طبیعی دارد و بیمار هنگام صحبت کردن و غذا خوردن کاملاً احساس راحتی می‌کند.

در مواردی که برای دندان‌های مصنوعی فرد گیر کافی در دهان وجود نداشته باشد؛ می‌توان از ایمپلنت به عنوان محل گیر مناسب جهت ثابت نگهداشتن دندان مصنوعی استفاده کرد.

شرایط استفاده از ایمپلنت

برای استفاده از ایمپلنت دندانی سلامتی کامل بدن و همچنین دارا بودن استخوان فک و لثه‌های سالم از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر فرد سابقه بیماری مزمن داشته باشد و یا مبتلا به سایش دندان‌ها و یا امراضی از جمله دیابت و … باشد، میزان موفقیت این روش درمانی کاهش می‌یابد. علاوه بر این افرادی که سیگار و مشروبات الکلی مصرف می‌کنند موارد مناسبی برای این عمل نیستند.

به‌طور کلی ایمپلنت‌های دندانی برای افرادی که کل دندان‌ها، تعدادی از دندان‌ها و یا فقط یک دندان خود را از دست داده‌اند، قابل استفاده است.

با استفاده از این روش درمانی نه تنها عملکرد از دست رفته دندان‌ها را به فرد باز می‌گردانند، بلکه زیبایی، قدرت تکلم بی‌نقص و اعتماد به نفس شخص ترمیم می‌شود.

این مقاله را دوست داشتید؟ آنرا به اشتراک بگذارید.

بروزرسانی 1400/12/09

احسان عباس زاده

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری