آشنایی با کیسه صفرا و مراحل برداشتن آن

آشنایی با کیسه صفرا و مراحل برداشتن آن

آشنایی با کیسه صفرا و مراحل برداشتن آن

افرادی که به سنگ کیسه صفرا مبتلا می‌شوند، در صورت وخامت بیماری، تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند. هنگام جراحی معمولاً پزشک معالج کیسه صفرا را از بدن خارج می‌کند. در این صورت پس از گذشت مدتی مجرای صفرا گشاد می‌شود و کار کیسه صفرا را انجام می‌دهد. اگر نگران مراحل بعد از عمل یا عوارض آن هستید، ادامه مقاله را از دست دهید.

 

نگران نباشید!

این عمل جراحی بسیار معمول است و احتمال پیش آمدن مشکل کمتر از 5 درصد است که بی خطر ترین آن می‌تواند خونریزی جزئی باشد. پس یک نفس عمیق بکشید و آرام باشید.

 

نیاز به آماده سازی قبل از عمل ندارید

زمان این عمل جراحی تا 90 درصد انتخابی است، به این معنا که جراح توصیه می‌کند که کیسه صفرا برداشته شود. 10 درصد دیگر عمل جراحی اضطراری است و بدیهی است که وقت آماده سازی ندارید. تنها توصیه قبل از عمل، رعایت کردن یک رژیم غذایی است.

شکاف بزرگی ایجاد نمی‌شود

در بیشتر موارد عمل کیسه صفرا از طریق لاپاراسکوپی انجام می‌شود که نیاز به سه یا چهار برش ریز در شکم دارد و احتمال دارد که نافتان ظاهر عجیب پیدا کند. این شکل نامتعارف به این دلیل است که کیسه صفرا را از آن جا خارج می‌کنند. ناف به سمت بیرون شکل می‌گیرد و کمی زرد رنگ است. البته این حالت موقت است.

 

تجربه بیماران 

بیماری درباره تجربه اش پس از عمل جراحی می‌گوید: "توصیه می‌کنم شلواری با 2-3 سایز بزرگ تر با خود به بیمارستان ببرید. زیرا مایعات زیادی به بدن تزریق می‌شود. من روز اول نیز ادرار زیادی دفع کردم."

 

عوارض بعد از عمل 

اکسیژن داخل شکم باعث عوارض عجیبی از جمله شانه درد برای 24-48 ساعت اول پس از جراحی می‌شود. اکسیژن می‌تواند باعث آزردگی دیافراگم شود. خوشبختانه، با راه رفتن پس از جراحی حباب های گاز شکسته و ناراحتی برطرف می‌شود.

به هوش آمدن پس از عمل

پس از به هوش آمدن، کمی احساس گیجی خواهید کرد. اما حتی بلافاصله بعد از عمل جراحی، احساس بهتر شدن می‌کنید و حتی 10 درصد از آن ناراحتی را که هنگام پرشدن کیسه صفرا می‌کردید، احساس نمی‌کنید.

 

احتمالا در همان روز از بیمارستان مرخص می‌شوید

به طور کلی عمل حدود 45 دقیقه تا یک ساعت به طول می‌انجامد. بیشتر بیماران چند ساعت پس از عمل جراحی مرخص می‌شوند، اگرچه ممکن است بعضی‌ها یک شب بستری شوند.

 

دوران نقاهت

می توانید در عرض 3 تا 5 روز سر پا شوید. اما در زمان نقاهت نیاز به پرستاری دارید.

به قدرت بدنتان توجه کنید

بازگشتن به فعالیت های عادی مثل ورزش، به قدرت بدنی فرد بستگی دارد. بنا بر این کار هایی را که می‌توانید، انجام دهید. به طور کلی برای مدتی بیمار نسبت به قبل در انجام دادن کارهای معمولی احساس خستگی می‌کند.

 

روند دفع مدفوع کمی غیرطبیعی می‌شود

بدون کیسه صفرا، صفرا به روده کوچک راه پیدا می‌کند اما مخلوطی که آن جا به وجود می‌آید کمی متفاوت خواهد بود. بنابراین اگر غذای پر چرب مصرف می‌کنید، شکم کمی شل خواهد بود. خوشبختانه، سیستم گوارشی به حالت طبیعی بر می‌گردد اما برخی افراد دیگر نمی‌توانند بعضی از غذا ها را تحمل کنند از جمله غذاهای بسیار چرب زیرا دچار شل شدن شکم می‌شوند.

احتمالا اشتها تغییر پیدا می‌کند

اگر چه خیلی سریع تر از قبل احساس گرسنگی می‌کنید اما نسبت به قبل زودتر نیز احساس سیری خواهید کرد بدون هیچ مشکلی می‌توانید هر نوع غذا را بخورید به جز غذاهای چرب. در صورت میل به خوردن غذای چرب سعی کنید در وعده‌های قبل و بعد از آن یک غذای سبک مصرف کنید.

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری