کپسول درموبلا جشنواره ماه لوکس - بنر موبایل Up

روشهای کلیدی نگهداری از پوست خشک

روشهای کلیدی نگهداری از پوست خشک

پوست خشک و نگهداری از آن

 

پوست خشک چیست؟

پوست خشک شامل شرایط ویژه دستگاه پوششی است که در اکثر موارد به راحتی با استفاده از مرطوب‌کننده‌ها قابل درمان می‌باشد. خشکی پوست بیشتر در بخش‌هایی از بدن مانند پوست سر، بند انگشتان، ران‌ها و بازوها بروز می‌کند. پوست خشک شامل نشانه‌هایی چون ترک خوردن پوست و خارش می‌باشد. پوست خشک می‌تواند در اثر مواردی چون سرما، شستن بیش از حد پوست، گرما، ساییدگی پوست، کمبود ویتامین‌هایی همچون <آ> و <د>، بیماری‌های همستی، آفتاب‌سوختگی و مواد شیمیایی چون آنتی کولینرژیک، شوینده مصنوعی، پودرهای شوینده، مواد اسیدی و بازی و غیره پدید آید.

  مشخصات پوست خشک :

  • لکه‌های قرمز
  • پوسته‌پوسته شدن
  • خطوط ریز و چین‌وچروک
  • منافذ پوستی بسیار ریز
  • مستعد سوزش و خارش
  • پوست خشک و زبر صورت
  • وجود احتمالی ترک بر روی پوست
  • احساس خشکی شدید در پوست به‌خصوص بعد از شستشو

نحوه مدارا با پوست خشک

اگر شما هم دائماً مرطوب‌کننده های مختلف استفاده می‌کنید و بعد از اتمام آن کرم‌ها مجدداً دچار مشکل خشکی پوست می‌شوید، به راهنمایی‌های زیر توجه کنید:

  • اجتناب از آلرژی‌زاها و محرک‌ها در محصولات مرتبط با مراقبت‌های شخصی.
  • بهتر است محصولات طبیعی و ارگانیک را برای کمک به پوست خود انتخاب کنید.
  • پوست‌های خشک بیشتر در معرض خطر عوارض جانبی مواد شیمیایی در پاک‌کننده‌های پوست، کرم‌ها و سرم ها قرار دارند.

 

آن چه باعث ایجاد پوست خشک می‌شود؟

ژنتیک مهم‌ترین نقش را در تعیین نوع پوست ما ایفا می‌کند. مانند رنگ چشم و رنگ مو، داشتن یا نداشتن رطوبت در پوست از همین طریق تعریف و تعیین می‌شوند. اگر یکی یا هردوی والدین شما پوست خشک داشته باشند، شما نیز قطعاً پوستی خشک خواهید داشت. مشکل اصلی در پوست‌های خشک این است که چربی طبیعی پوست به نام سبوم را ندارند. برخلاف پوست چرب، که بیش‌ازحد این چربی را تولید می‌کند، پوست‌های خشک دچار کمبود این چربی هستند. علاوه بر این پوست‌های خشک، به نسبت انواع دیگر پوست توانایی کمتری در حفظ رطوبت طبیعی خود را دارد. بنابراین لایه بیرونی پوست دچار اختلال یا به عبارتی فاقد “چربی” لازم برای حفظ رطوبت می‌شود. درواقع، پوست‌های خشک تحت هر شرایطی فاقد چربی‌های مورد نیاز هستند که باعث از بین رفتن حالت ارتجاعی پوست می‌شود.

کاهش اصولی حرارت بدن با خوردن برخی مواد غذایی

 مشکلات خاص در پوست‌های خشک

متخصصین این نوع از پوست را “آسیب‌پذیر” می‌نامند، چون در آن لایه بیرونی پوست دچار اختلال شده است. وقتی‌که این اتفاق می‌افتد، پوست با سرعت بیشتری رطوبت خود را از دست می‌دهد و عوامل خارجی به‌راحتی به آن نفوذ می‌کنند. این بدان معناست که پوست خشک در مقابل پاک‌کننده‌های قوی،مواد شیمیایی مضر، و مواد نگه‌دارنده به نسبت پوست‌های معمولی تحریک‌پذیری بیشتری دارد. علاوه بر این، از آنجایی‌که لایه بیرونی بهترین محافظ پوست در برابر عوامل خطرناک محیطی به‌حساب می‌آید، پوست خشک بیشتر در معرض خطر قرار دارد و نشانه‌های پیری در این نوع پوست‌ها زودتر از انواع دیگر نمایان می‌شوند. راه‌حل بهبود این نوع پوست حفظ رطوبت و مراقبت از آن است.  

مشکلات اصلی افراد دارای پوست شما خشک:

اینگونه افراد در پوست خود دچار پیری زودرس، خط و خطوط ریز چهره، چین‌وچروک و واکنش سریع به عوامل خارجی می‌شوند.افراد با انواع مختلف پوست مثل پوست چرب یا ترکیبی ممکن است در نواحی گونه و دست‌ها خشکی را هم تحت شرایط خاص تجربه کنند.

همچنین با افزایش سن نیز این خشکی به سراغ پوست ما خواهد آمد و زمانی که پوست، چربی خود را از دست می‌دهد باید به هر شیوه‌ای رطوبت را در آن حفظ کرد. پوست خشک و نگهداری از آن روش زندگی برای کمک به پوست خشک افراد دارای پوست خشک می‌توانند از طریق یک روش زندگی متعادل زیبایی ظاهر پوست خود را حفظ کرده، آن را مرطوب و چرب نگه‌دارند و از پیری زودرس آن جلوگیری کنند. این روش‌های زندگی عبارت‌اند از:

  1. استفاده از آب ولرم هنگام شستشو که احتمال از دست دادن چربی طبیعی پوست را کاهش می‌دهد.
  2. اجتناب از صابون و پاک‌کننده‌های مضر که چربی پوست شما را از بین می‌برند. (مانند سدیم لوریل سولفات و سولفات‌های دیگر، الکل، عطر، آنتی باکتریال، رنگ مو، مواد نگه‌دارنده، پارابن، آب قلیایی، و صابون‌های قالبی. همچنین از مناسب بودن شوینده‌های لباس‌های خود نیز اطمینان حاصل کنید ازآنجایی‌که مواد شوینده مضر می‌توانند باعث ایجاد خشکی بیشتر در پوست شما شوند.)
  3. محافظت در برابر خورشید در همه زمان‌ها، تابستان و زمستان امر بسیار مهمی است. (اشعه UV باعث خشکی و آسیب به لایه بیرونی پوست می‌شود.)
  4. استفاده از یک دستگاه مرطوب‌کننده هوا برای افزایش میزان رطوبت موجود در هوای منزل، به‌ویژه در اتاق‌خوابتان. (هر چه رطوبت محیط بیشتر باشد، کمتر از رطوبت پوست برای تأمین آب استفاده می‌شود.)
  5. محافظت در برابر آب‌وهوای نامساعد،مخصوصاً اگر محل زندگی شما آب‌وهوایی سرد و خشک دارد. (در طول مدت‌زمانی که هوا سرد است، حتماً از عینک، کلاه و شال‌گردن استفاده کنید و از پوست خود محافظت کنید.)
  6. اجتناب از پارچه‌های تحریک‌کننده مانند پشم که پوست خشک را بیشتر تحریک کرده و لایه بیرونی پوست را ضعیف‌تر می‌کند. (بهتر است از جنس‌های پنبه، بامبو، و ابریشم به‌جای آن استفاده نمایید.)
  7. مصرف مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب مانند ماهی، گردو و دانه کتان

در صورت ادامه دار بودن خشکی پوست با پزشکتان برای تشخیص 4 مشکل و وضعیت پزشکی مشورت کنید.

علت اصلی خشکی پوست

از دست رفتن آب بدن را دی هیدریشن می نامند که علت خشک شدن پوست است. برای حل کردن این مشکل ابتدا باید علت اصلی آن را فهمید.

چندین فاکتور در خشک شدن پوست موثرند از جمله محیط، آب و هوا، موقعیت سلامتی و یا نوع زندگی. بعضی از آنها به آسانی قابل علاج هستند ولی بعضی دیگر زمان و تلاش بیشتری را برای درمان نیازمندند.

پوست خشک معمولا بی ضرر است و به راحتی با استفاده از کرم ها لوسیون های مرطوب کننده برطرف می شود. اما اگر لایه اپیدرم پوست خشک و خارش دار باقی بماند و با استفاده از لوسیون ها برطرف نشود، نشان دهنده ابتلا به مشکلات جدی سلامت است.

وجود آن بی اطلاعند در حالی که نشانه هایی مانند خستگی، مشکل در تمرکز یا خواب، افزایش ادرار، پف کردگی و ... را تجربه می کنند. خارش و خشکی پوست نیز زمانی اتفاق می افتد که کلیه ها دیگر قادر به حفظ تعادل مواد معدنی و مواد مغذی موجود در خود را ندارند.

کاهش اصولی حرارت بدن با خوردن برخی مواد غذایی

خشکی پوست ممکن است علائم این 4 نوع بیماری باشد بیماری کلیوی:

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کلیوی از مکمل‌های اسید چرب امگا ۳ استفاده کنید. بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه، پوست خشکی دارند که گاهی اوقات ممکن است همراه با پوسته باشد. کوچک شدن اندازه غدد عرق در این بیماران ممکن است در ایجاد این مشکل دخالت داشته باشد.

گرچه مصرف مقادیر بالای داروهای مدر (ادرار آور) در این بیماری نیز، یک عامل تشدید کننده خشکی پوست است. کرم های مرطوب کننده در افرادی که پوست خشک دارند ممکن است سبب تسکین خارش شود.

در طولانی مدت، تنها پیوند کلیه می تواند سبب تسکین دائمی این عارضه ناراحت کننده در این بیماران شود.

سرطان پوست

 

ضخامت و خشکی پوست که در نهایت باعث خونریزی می شود، می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی باشد؛ یعنی دومین فرم رایج سرطان پوست. این سرطان خود را با زگیل یا زخم های باز نیز نشان می دهد. سرطان سلول سنگفرشی در اثر قرارگیری طولانی مدت در معرض اشعه یو وی آفتاب ایجاد می شود و به راحتی قابل درمان است. به ندرت این نوع سرطان بدشکل و کشنده است.

 

دیابت

 یکی از تظاهرات بیماری دیابت، تظاهرات پوستی است. هنگامی که سطح قند خون شما بیش از حد بالا می رود، بدن دچار کم آبی می شود. دیابت همچنین منجر به دخالت در فرایند تعریق معمول و کاهش رطوبت پوست می شود. خشکی و ترک پوست و آسیب پذیری آن در برابر باکتری ها و عفونت ها از عوارض شایع دیابت است. استفاده از نرم کننده ها در فصول خشک سال، استفاده از دستگاه بخور در منزل، پرهیز از حمام و دوش گرفتن با آب بسیار گرم و در نهایت مراجعه به پزشک در بیماران دیابتی که از عوارض پوستی رنج می برند، ضروری است.

کاهش اصولی حرارت بدن با خوردن برخی مواد غذایی

کم کاری غده تیروئید

 هنگامی که سطح هورمون تیروئید بیش از حد پایین می آید، علائمی مانند کاهش متابولیسم، احساس سردی، فراموشی، افسردگی و یبوست ظاهر می شوند.

هورمون های تیروئید نقش مهمی در سلامت سلول های های جدید پوست دارند. اگر کم کاری غده تیروئید برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، تاثیر خاصی را روی پوست و موی فرد به جا می گذارد مانند خشک شدن، ریزش، بد رنگ شدن و از بین رفتن جلای موها.

البته این عوارض بر پوست نیز قابل مشاهده اند که از مهم ترین آنها می توان به پوسته پوسته شدن و خشک شدن پوست اشاره کرد.

در کم کاری تیروئید با استفاده از داروی لووتیروکسین به تدریج مشکل پوسته پوسته شدن، زبری و خشکی پوست و همچنین ریزش مو و تنک شدن آن برطرف خواهد شد و جای نگرانی نخواهد بود.

منابع : سایت عش / ویکی پدیا / نمناک   

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری