آشنایی با تعریف ورزش و انواع آن
ورزش به تمامی گونههای فعالیت فیزیکی بدن گفته میشود که شرکت کنندگان آن میتوانند به صورت منظم و سازمان یافته یا گاه به گاه در آن شرکت کنند و از آن برای بهبود تناسب اندامشان و تعادل روان و یا فراهم آوردن سرگرمی و تفریح بهره ببرند. ورزش میتواند به صورت رقابتی برگزار شود که در این صورت باید بر پایه رشته قوانینی که مورد توافق همگان است، یک یا چند برنده در آن مشخص گردد که در اینگونه ورزشها شرکت کنندگان باید درجهای از توانمندیهای مربوط به آن رشته به ویژه در ردههای بالاتر را داشته باشند.
ورزش به دو دسته کلی تقسیم میشود:
- ورزش انفرادی
- ورزش تیمی
هم اکنون با در نظر گرفتن ورزشهای تک نفره، صدها رشته ورزشی وجود دارد. ورزشهای گروهی میتواند افراد را در قالب دو یا چند گروه دستهبندی کند و تیمها با هم رقابت کنند. گونههایی از فعالیتهای غیر فیزیکی وجود دارد که گاهی آنها را به ورزش نسبت میدهند و به آنها ورزش فکری گفته میشود؛ برای نمونه میتوان به ورقبازی و بازیهای تختهای و فکری اشاره کرد.
تعر
یف ورزش به هدف و منظور از انجام آن بستگی دارد:
برای نمونه رقابتهای شنا که در برابر هزاران نفر در یک استخر سرپوشیده ویژه مسابقات انجام میگیرد یک گونه از ورزش بهشمار میرود در حالی که شنا در یک استخر معمولی یا در دریا یک تفریح شمرده میشود. رشتههای فراوانی در ورزش وجود دارند و مردم زمان و هزینه زیادی را چه به عنوان شرکت کننده و چه به عنوان تماشاگر صرف ورزش میکنند.
ورزش و ورزش کردن طی سالیان طولانی از قالب یک تفریح و سرگرمی به قالب یک حرفه و فعالیت درآمده است و تعداد بیشماری از ورزشکاران حرفهای در سراسر جهان از طریق ورزش به ثروت رسیدهاند. این یکی دیگر از ویژگیهای ورزش بهشمار میآید. امروزه ورزش زنان نیز جایگاه ویژهای در مجامع بینالمللی پیدا کردهاست. ولی با این وجود به ورزش بانوان آنگونه که در خور آن باشد توجه نمیشود که امید است در آینده نه چندان دور حمایتهای ویژه ای از آن به عمل آید.
واژه ورزش که از دیرباز معنای تمرین و ممارست داشت، به هنگام تصویب «قانون ورزش اجباری در مدارس» در 16 شهریور ماه 1306 خورشیدی به طور رسمی به معنای امروزی وارد قاموس واژگان دولتی ایران شدهاست. توسعهٔ ورزشها، با توجه به گذشته کامل آنها، مطالب مهمی را درباره دگرگونیهای اجتماعی و دگرگونیهای خود ورزشها آشکار مینمایند.
دیدگاه شما