بهترین جایگزین نمک در خانه چیست؟
جایگزین نمک در خانه
دکتر بهروز جنت در گفت و گو با ایفدونا، اظهار کرد:
متاسفانه برخی از مواد مضر موجود در غذا، همان مواد خوشمزه کننده غذا همچون شکر، نمک و چربی هستند که مکررا درباره نقش مخرب آنها در بروز بیماریهای واگیردار از سوی متخصصان صحبت شده است.
وی ادامه داد:
متاسفانه یکی از چالشهایی که وزارت بهداشت برای مقابله با بیماریهای غیر واگیردار مواجه است، اصولا همین مزه غذاها است.
این مقام مسئول تاکید کرد:
کافی است که تولید کنندهای صرفا اندکی از نمک فرآورده غذایی خود را کاهش دهد آن هنگام است که اعتراض مشتریان به سوی او سرازیر خواهد شد.
دکتر جنت تصریح کرد:
به نظر میرسد به صورت جدی باید جایگزینهایی را برای این مواد یافت.
مدیر کل نظارت بر فراوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت:
بی شک یکی از آسانترین و مهمترین راههای جلوگیری از بسیاری بیماریهای بزرگسالی، هدایت ذائقه کودکان به سمت منطق صحیح مصرف مواد غذایی است.
دکتر جنت عنوان کرد:
نقش ذائقه سازی در فرهنگ سلامت بسیار تعیین کننده است و میبایست از کودکی فرزندانمان را با آموزش تغذیه مطلوب قرار دهیم.
وی ادامه داد:
چنانچه طبع فرزندمان به سمت غذاهای شور گرایش پیدا کند و این عادت در او نهادینه شود در بزرگسالی باید هم انتظار پرفشاری خون و بسیاری مشکلات دیگر را از او داشت.
دکتر جنت اظهار کرد:
از آنجا که در کنار موادی همانند شکر و چربی که مصرف خارج از اندازه آن بسیار برای سلامتی مضر است نمک هم نقش کم رنگی نداشته باشد، کما اینکه بیشتر دریافتی نمک نزد ما ایرانیان از نان و پنیر است که با اندیشیدن راهکارهای مناسب کاهش، برایند مصرف آن را بسیار تقلیل خواهد داد.
وی عنوان کرد: در ابتدا شاید پیشنهاد جایگزینی موادی همچون ترشیجات به جای آن پیشنهاد بدی نباشد اما استفاده از تشدید کنندههای نمک به عنوان حربه دیگری است که امروزه در صنعت برای جلوگیری از آسیبهای این ماده غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
این مقام مسئول در ادامه گفت: در این روش به گونه ای عمل میکنند که علی رغم مصرف اندک شدت طعم نمک در غذا اتفاق بیافتد و مثلا نمک یک درصد در ذائقه مصرف کننده القای 2 تا 2.5 درصدی کند.
دکتر جنت اضافه کرد: راهکار دیگری در دنیا برای کاهش نمک کاربرد یافته است استفاده از تکنولوژیهای صنعتی جدید مثل نمکهای تو خالی است. این نمکها با کرستالهای تو خالی و سبکی که دارد اگر چه حس شوری دلخواه را به مصرف کننده میدهد اما عملا از گرماژ و جرم اندکی برخوردار است.
وی بیان کرد:
ایجاد شیب غلظتی به عنوان راهکار دیگری است که میتواند در کاهش مصرف نمک به شدت تاثیر گذار باشد.
دکتر جنت در پایان خاطرنشان کرد:
همه موارد مطروحه در نهایت به خواست مثلث اهالی صنعت، سیاست گذاران سلامت و مهمتر از همه مصرف کنندگان باز میگردد که اگر کیفیت یکی از این عناصر سه گانه بلنگد، آش همین آش خواهد بود و کاسه همان کاسه.
دیدگاه شما