کد تخفیف خرید AVAL کد تخفیف خرید AVAL - موبایل

هر آنچه درباره لبنیات باید بدانید

هر آنچه درباره لبنیات باید بدانید

هرآنچه که باید درباره ی لبنیات بدانید

لبنیات به آن دسته از مواد غذایی گفته می‌شود که از شیر به دست می‌آیند. معمولاً ماده اولیه تولید انواع لبنیات، شیر گاو است. اما گاهی از شیر سایر پستانداران همچون بز، گوسفند، گاومیش، و …استفاده می‌شود.

انواع فراورده‌های لبنی

این فراورده‌ها می‌تواند به صورت سنتی یا صنعتی که فرایندهای پاستوریزه شدن و هموژنیزه شدن را می‌گذراند تولید شود. سرشیر، چربی بسته شده شیر پس از جوشاندن شیر در روی آن که مزه ای خوشایند دارد. خامه، چربی شیر است که از سرشیر گرفته می‌شود یا در روش صنعتی مستقیم از شیر خام گرفته می‌شود. کره، چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل می‌شود. پنیر، از راه مایه زدن به شیر یا افزودن سرکه که شیر را دَلَمه می‌کند فراهم می‌کنند. سپس این بخش دلمه شده را که جامد آبکی است از آب پنیر جدا کرده و درون پارچه ای زیر فشار می‌گذارند تا آبش در رود. گفتنی ست روش‌های زیادی برای درست کردن پنیر هست و پنیر انواع بسیار زیادی دارد. ماست، از راه افزودن باکتری‌های استرپتوکوک و لاکتوباسیل یا همان مایه که شیر را تخمیر می‌کند حاصل می‌شود.

کشک، از جوشاندن دوغ و صاف کردن و خشک کردن آب آن بدست می‌آید. قره قروت، خوردنی ای ترش مزه که از جوشاندن آب صاف شده کشک و خشکاندن آن بدست می‌آید. مَسکه، کره ایکه از زدن ماست و جدا کردن دوغ بدست می‌آید، به آن کره دوغی هم می‌گویند. دوغ، به دو شیوه بدست می‌آید: ۱ آمیختن آب و ماست؛ 2 زدن ماست و جدا کردن دوغ از مسکه (کره دوغی) که این دوغ ترش تر است. پینو، نوعی کشک است. لور، پنیر دلمه شده سفت نشده‌است که مزه ای شیرین دارد. آروشه، خوردنی خوشمزه که از سودن پنیر تازه در روی دیگ آتش که به روغن می‌نشیند و افزودن آرد بدست می‌آید. دورده یا دووِه، باقیمانده ترش و شور مزه کره ای که داغ شده و روغنش جدا شده‌است.

روغن زرد یا کرمانشاهی، روغن خالص کره که از جوشاندن کره یا مسکه بدست می‌آید. شکر پنیر، شیرینی ای که از آمیختن آب پنیر و شکر و پختن آن فراهم می‌شود. بستنی، خامه ایست که به آرامی یخ بسته‌است. گاه قدری ثعلب نیز بدان می‌افزایند. شیر غنی‌شده، شیری است که با تبخیر، آب آن به کار رفته و قوام گرفته‌است؛ معمولاً به آن شکر هم می‌افزایند. شیر خشک، با پراندن آب شیر به صورت صنعتی به دست می‌آید. خامه ترش، خامه ایست که به وسیله باکتری تخمیر و ترشیده‌است. کفیر، نوشابه ای خوشمزه شبیه به دوغ که از افزودن دانه‌های کفیر یا همان مایه کفیر به شیر و تخمیر شیر فراهم می‌شود. خامه مخصوص قنادی، که از ترکیب خامه طبیعی به همراه شیر کره و یا روغن به دست می آید.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ به‌خلاف آنچه در تبلیغات و در قالب توصیه‌های عمومی نظام سلامت جامعه به‌صورت گسترده تبلیغ می‌شود مبنی بر “لزوم مصرف روزانه و مستمر شیر و لبنیات ”مصرف لبنیات برای برخی افراد نه‌تنها هیچ ضرورتی ندارد بلکه می‌تواند مضر و باعث ایجاد عوارض شدیدی در این افراد شود!

منع مصرف یا احتیاط در مصرف شیر و لبنیات

افرادی را که نباید لبنیات مصرف کنند:

  • افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند و یبوست دارند
  •  افرادی که سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا دارند
  • افرادی که نفخ معده و باد روده دارند
  • افرادی که میکروب معده دارند
  • افرادی که لک سفید "برص" روی پوست خود دارند
  • زنانی که عفونت و ترشح زنانگی دارند
  • زنانی  که کیست تخمدان دارند
  • زنانی که درد قاعدگی و شکم‌درد دارند
  • زنانی که دیر به دیر قاعده می‌شوند
  • زنانی که سزارین شده‌اند باید مصرف ماست و دوغ را به حداقل برسانند
  • بچه‌هایی که شب‌ادراری دارند
  • افرادی که صرع "تشنج" دارند
  • افرادی که افسردگی و ناراحتی اعصاب دارند
  • افرادی که پر‌خواب هستند
  • افرادی که فراموشکار هستند
  • افرادی که لرزش بدن "سر، دست، پا، گردن" دارند
  • افرادی که نفس‌تنگی، آسم و سینوزیت دارند
  • افرادی که زیاد عرق می‌کنند
  • افرادی که کم‌کاری تیروئید دارند

 

هرآنچه که باید درباره ی لبنیات بدانید

 

با نخوردن لبنیات منتظر این بیماری مرگبار باشید

می‌دانید هنگامی که لبنیات را کنار می‌گذارید، چه چیزی را به دست می‌آورید یا از دست می‌دهید؟

هرساله، هر آمریکایی به‌طور متوسط ۱۶.۲۰۰ کیلوگرم پنیر و ۱۰.۸۰۰ کیلوگرم بستنی یا محصولات لبنی منجمد می‌خورد. کاملا درست است اگر بگوییم بسیاری از مردم شیفته‌ی لبنیات هستند؛ بنابراین ممکن است شگفت‌آور باشد اگر دریابید که مصرف انواع محصولات لبنی از سال 2005 به‌طور پیوسته در حال کاهش است. براساس نظرسنجی‌ها و گزارش نتایج آن از سوی انجمن تغذیه و رژیم غذایی امریکا، %22  از آمریکایی‌ها کمتر از پیش لبنیات مصرف می‌کنند. بهانه‌هایی که مردم برای فرار از مصرف لبنیات بیان می‌کنند، وجود جایگزین‌های متنوع برای شیر است.

از جمله کاهش وزن، پوستی روشن‌تر، پیشگیری از بیماری و افزایش انرژی تنها چند مورد از مواردی‌ست که افراد با رژیم غذایی بدون لبنیات بدان دست می‌یابند. اما آیا واقعا می‌دانید هنگامی که لبنیات را کنار می‌گذارید و در برابر مصرف آن مقاومت می‌کنید، چه چیزی را به دست می‌آورید یا از دست می‌دهید؟

 

دریابید که آیا شیر واقعا برای بدن خوب است یا نه و هنگامی که آن را از رژیمتان حذف می‌کنید چه عوارضی در کمین شماست؟

استخوان‌بندی بدن خود را شکننده می‌کنید. تا سن 30 سالگی، سرعت استخوان‌سازی بدن بیشتر از تجزیه‌ی استخوانی است. پس از 30 سالگی، تجزیه استخوان‌ها از ساخت آن‌ها سبقت می‌گیرد. بهترین روش برای تقویت اسکلت بدن کلسیم است.

 

چرا باید قبل از غذا ماست بخوریم؟

به گفته‌ی دکتر ربکا بلک، مدیر مرکز تغذیه بالینی در نیویورک لبنیات یکی از بهترین منابع تامین کلسیم است، زیرا بدن کلسیم موجود در لبنیات را، در مقایسه با دیگر غذاها، بهتر جذب می‌کند. با حذف لبنیات گامی در جهت پوکی استخوان و شکستگی آن‌ها برمی‌دارید. او در ادامه می‌افزاید که اگر شما قصد حذف شیر گاو را از برنامه‌ی غذایی خود دارید، سایر منابع کلسیم برای تقویت اسکلت بدن همچون سبزی‌های برگ‌دار (چغندر، کلم پیچ، اسفناج، بروکلی) توفو و ساردین‌ها را بیشتر مصرف کنید. همچنین، به گفته‌ی بلک، روزانه یک مکمل کلسیم و یک مکمل ویتامین D. بخورید. قطعا آن‌ها را به همراه غذا مصرف کنید، زیرا اسید معده به جذب آن‌ها کمک می‌کند.

 

عدم مصرف لبنیات منجر به عدم نیاز به پوشاننده‌های آرایشی برای صاف کردن پوست صورت می‌شود:

شیر ممکن است عامل آکنه باشد، در نتیجه رژیم بدون لبنیات مانع از بیرون ریختن جوش‌ها می‌شود. بر اساس تحقیقی از مدرسه پزشکی دارمتوس، شیر حاوی هورمون‌هایی مانند تستوسترون است که غدد چربی پوست را تحریک کرده و منجر به بروز جوش می‌شود.

 

خطر ابتلا به سرطان را در خود تخفیف داده‌اید

محققان سوئدی دریافتند که نوشیدن بیشتر از یک لیوان شیر در روز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهد، در عین حال مطالعه‌ایی در دانشگاه هاروارد نشان داد، مردانی که بیش از دو وعده لبنیات در روز مصرف می‌کنند در مقایسه با آن‌هایی که لبنیات کمتری مصرف می‌کنند یا مصرف نمی‌کنند، %34 بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. باز هم، هورمون‌های لبنی مقصرند؛ فرآورده‌های لبنی میزان فاکتور رشد شبه انسولین را در خون افزایش می‌دهند، هورمونی که به عنوان سوخت رشد سلول‌های سرطانی شناخته شده‌اند.

 

وقتی لبنیات را کنار می‌گذارید، ممکن است ناآگاهانه ماده‌ی مغذی دیگری را از رژیمتان کنار گذاشته باشید:

پروییوتیک‌ها. این باکتری‌های مفید معمولا در ماست و پنیر‌های نرم وجود دارند و با مجموعه‌ای از مزایای خوب برای تنظیم سیستم گوارش مرتبطند. مطالعه‌ایی که در مجله‌ی آمریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسید، نشان می‌داد پروبیوتیک “زمان گوارش روده” را حدودا 12 ساعت بهبود بخشیده، تعداد دفعات دفع بدن را تا ¼ برابر افزایش می‌دهد و موجب رفع یبوست و دفع آسان‌تر می‌شود. خبر خوب: پروبیوتیک‌ها در غذا‌های غیر لبنی متنوعی مانند کلم رنده شده با سرکه، ترشی و تخوراک سویا و قارچ نیز پنهان شده‌اند.

 

نخوردن کره، بستنی و شیر کامل یک راه مطمئن برای لاغر شدن است، درست است؟

ممکن است نباشد. در یک مطالعه بلند مدت سوئدی، مشخص شد افرادی که مقدار زیادی چربی لبنی مصرف کرده بودند، نسبت به آن‌های که چربی کمتری از لبنیات مصرف می‌کردند، بیش از نیم برابر احتمال ابتلا به چاقی در طی یک دوره ۱۲ ساله را داشتند. لبنیات منبعی سرشار از چربی و پروتئین است و از آنجایی که کند تر هضم می‌شوند، احساس سیری طولانی‌تری را پدید می‌آورند.

بدون لبنیات، حتی جایگزینی انواع چربی و پروتئین‌های سرکوبگر که گرسنگی را سرکوب می‌کند، سخت است. فقط کافیست پروتئین و چربی را جایگزین کربوهیدرات‌های ساده که موجب افزایش وزن هستند، نمائید. اما اگر ابدا لبنیات نمی‌خورید، حداقل چربی‌ها اشباع و غذا‌های شامل پروتئین مانند آجیل و کره مغزها، دانه ها، تخم مرغ و حبوبات را مصرف کنید.  

وقتی مردم گروهی از مواد غذایی مانند لبنیات را کنار می‌گذارند.

وقتی مردم گروهی از مواد غذایی مانند لبنیات را کنار می‌گذارند، تمایل دارند به دنبال جایگزین‌هایی که طعم و بافت مشابه‌ای دارند، بروند. جایگزین اغلب محصولات لبنی بر پایه‌ی سویا استوار است. مانند پنیر سویا، شیر سویا و کره سویا. مشکل اینجاست که هضم سویا دشوار است، به‌ویژه اگر شما یکباره مصرف آن را افزایش دهید. زیرا سویا دربرگیرنده‌ی مولکول‌های قندی به نام الیگوساکارید‌ها هستند که بدن به آسانی قادر به هضم آن‌ها نیست، به این معنا که آن‌ها همچون مانعی در دستگاه گوارش عمل کرده و موجب نفخ و گاز معده می‌شوند. طبق مطالعه‌ای در BMJ، نوشیدن هر لیوان شیر در روز خطر مرگ را تا ۱۵٪ افزایش می‌دهد. چه ترسناک!

محققان دریافتند احتمال خطر مرگ در دو دهه‌ی آینده از زندگی زنانی که روزانه سه لیوان یا بیشتر شیر می‌نوشند، تقریبا دو برابر آن‌هایی است که روزانه کمتر از یک لیوان می‌نوشند. محققان انگشت اتهام را به سوی گالاکتوز، قند ساده‌ی موجود در شیر که اثبات شده موجب تحریک استرس اکسیداتیو و التهاب درجه پایین است و صحنه را برای بیماری‌ها آماده می‌کند، می‌گیرند. جالب توجه است که بدانید محصولات تخمیرشده‌ی شیر شامل ماست و پنیر، گالاکتوز کم‌تری دارند یا فاقد آن هستند. مطالعات نشان می‌دهد، خطر مرگ در زنانی که بیشتر از شیر از این مواد غذایی یعنی ماست و پنیر مصرف می‌کنند، پایین‌تر است.

منابع : ویکی پدیا / باشگاه خبرنگاران جوان / خبرگزاری تسنیم

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری