آیا طب سنتی به مغز شما کمک میکند؟
منافع بزرگ برخی گیاهان و ادویه جات در افزایش سطح حافظه، کاهش اضطراب و حتی شاید حفاظت در برابر تومورهای مغزی ثابت شده است. گیاهان و ادویه جات بدون هیچ کالری اضافی و بدون چربی، نه تنها عطر و طعم خوشی به غذاها میدهند بلکه منافع بی شماری نیز میتوانند برای اندام مختلف بخصوص مغز داشته باشند.
جعفری و آویشن
یک نوع فلاونوئید به نام آپی ژنین در این دو گیاه وجود دارد که موجب افزایش تولید نورون ها شده و ارتباطات بین سلولهای مغزی را قوت میبخشد. محققان مشاهده کرده اند که اگر سلول های بنیادی انسانی را با اپی ژنین درمان کنند این سلول ها ظرف مدت 25 روز به نورون تبدیل میشوند. علاوه براین، این نورون ها بعد از تیمار با این ترکیب طبیعی، ارتباطات قوی تر و مناسب تری را بین خودشان تشکیل میدهند. وجود این ارتباطات قوی تر برای عملکرد مناسب مغز، تثبیت حافظه و یادگیری حیاتی است. همچنین رژیم غذایی غنی از آپی ژنین، منجر به دفع آلزایمر، پارکینسون و افسردگی میگردد.
بابونه
انتخاب همیشگی برای مصرف کنندگان چای در اواخر شب، میتواند چای بابونه باشد چون از بین برنده قوی استرس است. بابونه نیز حاوی فلاونوئید اپی ژنینن است و منجر به کاهش سطح اضطراب میشود.
زردچوبه
کورمومین ماده ای که به طور طبیعی در زردچوبه وجود دارد، با کاهش التهاب، افزایش سلامتی را به دنبال دارد. کورکومین که در درمان بیماری هایی نظیر آلرژی، دیابت و زخم معده به کار برده میشود، در دستگاه گوارش باقی میماند و هر ماده ای را که جذب شده، سریعا متابولیز میکند. علاوه بر این، بدن شما هورمونی به نام BDNF یا فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز تولید میکند که نقشی مهم در تقسیم و تکثیر نورون ها دارد. تولید BDNF با استرس و بالا رفتن سن کاهش پیدا میکند. زردچوبه میتواند با افزایش تولید و عملکرد این هورمون، تاثیرات کاهش ادراک که مربوط به سن هستند را معکوس کند و در نتیجه حافظه را تقویت کرده و قابلیت مغز را افزایش دهد.
گیاه Sage یا همان مریم گلی
این گیاه حافظه را بهبود میبخشد. در مطالعات کوچک مشخص شده که عصاره این گیاه منجر به بهبود عملکرد افراد در آزمون حافظه در مقایسه با دارونما شده است. اسانس ها و عصاره مریم گلی برای مقابله با آلزایمر موثر است. بیماری آلزایمر در نتیجه کاهش سطح یکی از انتقال دهنده های عصبی بروز میکند که مریم گلی این روند را کاهش میدهد. به خاطر اینکه قادر است از ترشح آنزیم مسئول این تخریب جلوگیری کند.
سیر
ماده مغذی موجود در سیر از مغز در برابر روند پیری و بیماری محافظت می کند؛ علاوه بر آن از بروز بیماری های مربوط به اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون نیز پیشگیری می نماید. سیر با مقاوم کردن مغز در برابر استرس و التهاب مربوط به روند پیری و بیماری ها، به اعصاب سود میرساند.
دیدگاه شما