هدر تخفیف اول دکستاپ شهریور03 هدر تخفیف اول موبایل شهریور ۰۳

همه چیز درباره ی یبوست

همه چیز درباره ی یبوست

همه چیز درباره ی یبوست

 

برخی از دلایل یبوست که به آن توجه نداریم

یبوستناراحتی است که هر فردی دیر یا زود آن را تجربه می کند. داشتن یبوست به معنای این است که عمل اجابت مزاج برای فرد دشوار است یا تعداد دفعات آن کمتر از میزان معمول است. اگرچه معمولا یبوست مشکل جدی ای نیست، اما همواره پس از درمان یبوست و زمانی که به حالت عادی برگردید بسیار حس بهتری خواهید داشت. یبوست در تمام دوره های زندگی می تواند رخ دهد، یبوست در نوزادان و در زنان باردار بسیار شایع است.  

 

در این مطلب به شناخت یبوست و خلاصی از آن که کمتر مورد توجه قرار گرفته اند می پردازیم:

اگر دچار یبوست هستید، شاید چیزی که روده شما تلاش می کند به شما بگوید این است که سبک زندگی شما نادرست است. رژیم غذایی نادرست و عدم فعالیت بدنی اصلی ترین دلایل یبوست هستند.

در این جا چند مورد در رژیم غذایی را که می توانند برای شما ایجاد یبوست کنند بیان می کنیم:

-رژیم غذایی سرشار از مواد فرآوری شده که دارای قند و چربی بالا هستند.

- دریافت نکردن میزان کافی آب و سایر مایعات

- چشم پوشی از اضطرار برای اجابت مزاج

- کمبود غذاهای سرشار از فیبر - مقدار زیاد الکل و کافئین

- عدم فعالیت بدنی  

در سبک زندگی خود این تغییرات را ایجاد کنید تا اثرات مثبت آن را در حرکات روده خود ببینید.

به عنوان مثال:

در وعده های غذایی خود فیبر زیادی را بگنجانید.

هرروز یک مکمل فیبر را با یک لیوان آب مصرف کنید.

از دستشویی در نزدیکترین زمان اضطرار استفاده کنید.

از الکل و کافئین اجتناب کنید.

روزانه یک نوع از فعالیت بدنی را به مدت 30 دقیقه انجام دهید حتی اگر فقط راه رفتن باشد.

  اگر شما رژیم غذایی و سبک زندگی تان را تغییر داده اید و با این وجود از یبوست رهایی پیدا نکرده اید. در این مقطع، بهترین کار مراجعه به پزشک برای دیدن نشانه هایی در روده شماست که شاید نتیجه مسئله دیگری در بدن شما باشد. در حالی که داشتن یبوست مزمن به این معنی نیست که شما حتما یکی از این مشکلات را دارید، اما می تواند برای تشخیص بهتر کمک کننده باشد.  

یبوست مزمن می تواند نشانه ای از شرایط زیر باشد:

تیروئید کم کار

زمانی که تیروئید، یک غده در جلوی گلوی شما نمی تواند هورمون های کافی را تولید کند، می تواند تاثیر زیادی بر روی متابولیسم بدن شما بگذارد.

یک متابولیسم کند منجر به کم کار شدن فرآیند گوارشی و در نتیجه یبوست می شود. این نشانه های کم کاری تیروئید به مرور زمان ایجاد می شوند. علاوه بر یبوست اگر شما تیروئید کم کار دارید ممکن است موارد زیر را تجربه کنید. افزایش حساسیت به سرما - خشکی پوست - افزایش وزن - پریود های نامنظم اگر زن هستید - نازک شدن مو - شکننده شدن - حافظه ضعیف - صورت پف کرده - خستگی یک آزمایش خون تحت عنوان عملکرد تیروئید می تواند عملکرد تیروئید شما را محک بزند.

اگر شما به کم کاری تیرویئد تشخیص داده شدید احتمالا پزشک شما آزمایش های دیگری را برایتان تجویز کند. کم کاری تیروئید می تواند توسط شرایط دیگری نیز ایجاد شود: یک بیماری خود ایمنی به نام "هاشیمیتو" – پرتودرمانی - بیماری های مادرزادی - بیماری های هیپوفیز - بارداری کمبود ید -برخی داروها مانند لیتیم – سرطان - جراحی تیروئید – تیروئید - دیابت شناخت یبوست و خلاصی از آن  

دیابت

مانند کم کاری تیروئید، دیابت نیز یک مشکل هورمونی است. در دیابت، بدن شما تولید میزان کافی انسولین را متوقف می کند که بدن شما دیگر نمی تواند قند خون را پایین بیاورد. میزان بالای قند خون دیده شده در دیابت نوع 1 و نوع 2 می تواند به نوروپانی دیابتی و  آسیب عصبی منجر شود.

بنا به گزارش مایو کلینیک، آسیب عصبی می تواند سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار دهد و در نتیجه منجر به یبوست شود. علائم دیابت در صورت عدم درمان بدتر می شوند، مانند: تشنه بودن در تمام مدت تکرر ادرار مخصوصا در شب خستگی - کاهش وزن - تاری دید - سنندروم روده تحریک پذیر یبوست می تواند یک نتیجه از بیماری روده به نام سندروم روده تحریک پذیر باشد. علت اصلی این بیماری ناشناخته است اما به نظر می رسد که نتیجه مشکلات در ارتباطات مغز و روده باشند.

تشخیص سندروم روده تحریک پذیر می تواند به ارزیابی علائم شما کمک کند، علاوه بر یبوست علائم دیگر سندروم روده تحریک پذیر عبارتند از: شکم درد - باد کردن - نفخ - اسها ل - سندروم روده تحریک پذیر- اضطراب زمانی که شما مضطرب هستید، دستگاه عصبی شما فعال می شود که بدین معنی است که هضم شما وقفه به وجود می آید. اضطرابی که از بین نرود گاهی " اختلال اضطراب عمومی" نامیده می شود (GAD)، که می تواند عوارضی برای فرآیند گوارش داشته باشد.  

از دیگر  نشانه های GAD:

- نگرانی بیش از حد

- مشکل در تمرکز

- بی خوابی

- کج خلقی

- بی خوابی

- افسردگی

افسردگی می تواند به دلایل مختلفی باعث یبوست شود. افرادی که افسرده هستند ممکن است کل روز در تخت خود بمانند و فعالیت فیزیکیشان کاهش یابد. آن ها همچنین ممکن است تغییر در ژیم غذاییشان به وجود بیاورند، مقدار زیادی غذای چرب و شیرین بخورند و اصلا غذا نخورند. چنین سبک زندگی و تغییرات در رژیم غذایی می تواند منجر به یبوست شود. دارو و روان درمانی می تواند برای افراد دچار افسردگی بسیار مفید باشد.  

علائم افسردگی عبارتند از:

داشتن حس ناامیدی، بی ارزشی و بدبختی - افکار خودکشی - از کوره در رفتن - از دست دادن علاقه به فعالیت های مورد علاقه - مشکلات تمرکز – خستگی - از دست دادن اشتها -بارداری

یبوست در بارداری بسیار شایع است

حداقل دو نفر از هر 5 نفر در هنگام بارداری یبوست را تجربه می کنند. این به دلیل تولید پروژسترون توسط بدن است که باعث می شود که انقباض عضلات روده سخت تر شوند. اگر باردار هستید با پزشک خود در مورد درمان ایمن یبوست خود بدون آسیب رسیدن به نوزادتان مشورت کنید.  

بیماری های دیگر در برخی موارد، یبوست می تواند یک نشانه از یک بیماری جدی باشد. به عنوان مثال، مشکلاتی که برای مغز و سیستم عصبی شما به وجود می آید می تواند بر عصب هایی که باعث می شوند عضلاتی که منجر می شوند  روده شما منبقض شود و مدفوع شما حرکت کند، اثر بگذارند. از طرفی دیگر، اگر چیزی مانند تومور در روده شما وجود داشته باشد می تواند باعث یبوست شود. در بیشتر این موارد، یبوست معمولا یبوست تنها علامت نیست. شناخت یبوست و خلاصی از آن

همه چیز درباره ی یبوست

دیگر علائمی که می تواند باعث یبوست شود:

هایپرکلسیمی، داشتن میزان زیادی کلسیم در خون اسکلروز متعدد، شرایطی که سیستم عصبی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری پارکینسون، شرایطی که یک قسمت از مغز  به تدریج آسیب میبیند. سرطان روده - آسیب نخاعی - سکته

به طور کلی راه اصلی شناخت یبوست و خلاصی از آن داشتن رژیم غذایی سالم است. اگر  تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی مشکلات روده شما را حل نکرد، برای آزمایش های تشخیصی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

شناخت یبوست و خلاصی از آن چند دقیقه وقت بگذارید و به دیگر علائمی که پزشک ما احتمالا باید بداند فکر کنید. مانند خستگی، نازک شدن مو و تغییرات وزن.

از پزشک خود بپرسید که آیا اگر دارویی مصرف می کنید بر روی یبوست تاثیری دارند یا خیر. در حالی که یبوست مزمن همواره بدین معنی نیست که یک مشکل اساسی وجود دارد، پزشک شما می تواند آزمایش های تشخیصی را برای مطمئن شدن انجام می دهد.

منبع : سایت اینفو سلامت  

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری