همه چیز در مورد زردچوبه
از گیاهی با نام Curcuma longa به دست میآید و محل اصلی رویش این گیاه هندوستان است و تشکیل دهنده قسمت اصلی ادویه کاری نیز میباشد. از ادویه زردچوبه برای مصارف دارویی نیز استفاده می شود.
گیاه زردچوبه برای رشد به دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد به همراه محیط بارانی و مرطوب نیاز دارد و همین امر باعث شده است که هند و کشورهای جنوب قاره آسیا تولید کننده اصلی ادویه زردچوبه باشند.
زردچوبه به علت دارا بودن برخی از ویتامین ها، فلزها ، کلسیم ، فواید بسیاری دارد و هیچ سمی ندارد و مصرف آن هیچ ضرر و عوارضی ندارد؛
ازاین رو، استفاده از آن هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. زردچوبه ماده اصلی موجود در زردچوبه کورکومین است که به علت داشتن خواص ضد سرطانی اش بسیار محبوب است.
اگر زردچوبه در آب گرم ترکیب شود و نوشیده شود خواص آن چندین برابر می شود و در این صورت خواص جالب و شوکه کننده به شما میدهد.
زردچوبه دارای فواید زیر است:
بهبود خلق و خوی انسان:
طب مکمل و جایگزین از زردچوبه برای بهبود وضعیت خواب و رهایی از افسردگی استفاده میکند.
کنترل قند:
زردچوبه میزان قند خون را تنظیم میکند و مقاومت در برابر انسولین را کاهش میدهد و به عنوان یک داروی مقاوم ضد دیابت نوع دو عمل میکند و وقتی با ادویه های دیگر مخلوط میشود میزان قند خون را کاهش میدهد. زردچوبه موجب تنظیم گردش خون می شود و پاک کننده طبیعی برای کبد به شمار می رود.
زردچوبه از قدرت هضم بالایی برخوردار است و سوخت و ساز را زیاد می کند و مانع از نفخ در معده می شود، اما در صورتی که فردی به بیماری التهاب کیسه صفرا مبتلاست، نباید از آن به عنوان یک مکمل غذایی استفاده کند زیرا وضعیت این بیماری را وخیم تر می کند. زردچوبه مانع از بیماری آلزایمر میشود.
سلامت قلب:
این ادویه، مانع از سکته و تصلب شرایین می شود و از میزان کلسترول خون میکاهد و در نتیجه به سلامت قلب کمک میکند.
تسکین دهنده زخمها:
زردچوبه خاصیت پاک کننده و ضد التهاب و عفونت دارد و در درمان سوختگی های سطحی و کوفتگیها و بریدگیها مفید است و می تواند مانع از التهابهای پوستی شود.
یکی دیگر از خاصیت های زردچوبه، جلوگیری از درد مفاصل و کشنده دردها است. زردچوبه مانع از سرطان میشود و به حفظ سلول های سالم کمک میکند و از ترشح آنزیم هایی که به رشد سلولهای سرطانی کمک میکند، جلوگیری مینماید.
کمک به داشتن پوست بهتر:
مصرف زردچوبه باعث میشود که پوستی شفاف تر و شاداب تر داشته باشید.
جلوگیری از سرطان:
یکی از خواص زردچوبه که از بهترین خاصیتهای این ادویه است اینست که میتواند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کند و در زمان ابتلا به سرطان میتواند رشد سرطان پروستات را کاهش دهد یا کاملا آن را از بین ببرد.
تحقیقات نشان داده است که ترکیبات فعال در زردچوبه این ادویه ارزشمند را به یکی از پیش گیرنده ترین مواد در مقابل تومورهایی که توسط پرتو ایجاد شده اند تبدیل کند. زردچوبه همچنین تاثیرات زیادی برای جلوگیری از سلول های تومور مانند سرطان روده بزرگ، سرطان سینه دارد.
درمان و بهبود آرتروز:
از دیگر فواید زردچوبه می توان می توان به خواص ضد التهاب این گیاه دارویی اشاره کرد که برای بهبود و درمان آرتروزهای روماتوئید و استخوانی عالی است.
خواص آنتی اکسیدانی زردچوبه می تواند رادیکال های آزاد مه باعث تخریب سلول های بدن انسان می شوند را تخریب کند.
طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که مصرف منظم و متداوم زردچوبه در بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید باعث می شود که نسبت به بیمارانی که مصرف زردچوبه ندارند دچار درد و التهاب مفاصل کمتری شوند.
کنترل کردن دیابت:
به دلیل اینکه زردچوبه به حفظ شدن انسولین خون کمک میکند میتوان برای درمان بیماری دیابت هم از آن استفاده کرد.
همچنین مصرف زردچوبه باعث میشود که کنترل گلوکز تقویت شود و داروهای دیابت تاثیر بهتری داشته باشند. از دیگر فواید زردچوبه می توان به این مورد اشاره کرد که کمی تواند از طریق کمک به کاهش مقاومت انسولین از بروز بیماری دیابت نوع ۲ جلوگیری و پیشگیری کند.
به این موضوع توجه داشته باشید که اگر زردچوبه با داروهای قوی ترکیب شود می تواند باعث کاهش قند خون شود ، به همین دلیل باید با مشورت پزشک متخصص از زردچوبه در این مورد خاص استفاده کرد.
رفع گودی زیر چشم و شفافیت پوست:
برای از بین بردن گودی زیر چشم می توانید از مخلوط زردچوبه استفاده نمایید. برای این منظور یک قاشق غذاخوری آب گوجه فرنگی ، یک قاشق مرباخوری آبلیموی تازه و مقدار کمی آرد را با مقداری زردچوبه مخلوط کنید.
سپس این مخلوط را روی گودی های اطراف چشم قرار دهید، این مخلوط خیلی سریع گودی های زیر چشم را برطرف می کند.
برای شفافیت پوست هم زردچوبه را با مقداری آب آناناس مخلوط کنید و به صورت ماسک روی پوست صورت بمالید. پس از ۱۰ دقیقه آن را بشویید. این مخلوط برای شفافیت پوست بسیار تاثیر گذار است.
مشکلات گوارشی:
زیاده روی تقریبا در هیچ کاری خوب نیست و این موضوع در مورد زردچوبه هم صدق می کند. از مضرات زردچوبه در مصرف بیش از ۱، ۰۰۰ میلی گرم می توان به مشکلات گوارشی اشاره کرد. هر چند این مشکلات خفیف هستند اما مصرف زیاد زردچوبه می تواند سبب نفخ ، رفلاکس معده و اسهال شود.
سردرد و حالت تهوع:
مصرف زردچوبه به دلیل اینکه هیچ سمی ندارد اگر با تعادل باشد هیچ عوارضی ندارد ولی در مصرف های دوز ۴۵۰ میلی گرم یا بیشتر از دوز ۴۵۰ میلی گرم در تعداد کمی از افراد باعث سردرد خفیف و حالت تهوع می شود.
منابع : همدوره / نمناک
دیدگاه شما