توزیع داروی "اکسی کدون" در 200 داروخانه منتخب
توزیع داروی "اکسی کدون" در 200 داروخانه منتخب
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سازمان غذا و دارو "ايفدونا"، رییس سازمان غذا و دارو از توزیع داروی اکسی کدون در 200 داروخانه منتخب خبر داد و گفت:
اعتراض درمانگران اعتیاد در این زمینه قابل قبول نیست؛ چرا که این دارو در زمره داروهای درمان کننده اعتیاد قرار نمیگیرد.
دکتر رسول دیناروند در نشست خبری دومین نمایشگاه ایران فارما با بیان این که در حال حاضر 30 درصد بازار دارویی ما وارداتی است، گفت:
هدف ما در برنامه ششم توسعه این است که سهم داروی تولید داخل در بازار دارویی به 75 درصد برسد و این یعنی وارداتمان 25 درصد بازار را به خود اختصاص دهد. البته مطمئنم میتوانیم این اقدام را با توجه به سختگیریهایی که در زمینه واردات داروهای مشابه تولید داخل انجام میگیرد، ظرف دو سال آینده انجام دهیم.
هدف نهایی صنعت داروسازی کشور
وی با بیان این که البته هدف نهایی صنعت داروسازی کشور فقط افزایش سهم تولید داخل در بازار نیست، گفت:
هدف نهایی ما باید رسیدن به تراز مثبت تجاری باشد یعنی اگر یک میلیارد دلار واردات داریم، بیش از این میزان صادرات داشته باشیم.
دکتر دیناروند با بیان این که صنایع ما زبان بینالمللی را نمیدانند، گفت:
ما فکر میکنیم در حوزه سلامت به راحتی میتوانیم دو میلیارد دلار در طی 2 تا 3 سال از محلهای مختلف کسب کنیم. باید توجه کرد که کشورهای دنیا نیز برای حضور در این حوزه علاقه جدی دارند اما شرایط بینالمللی هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده و دنیا ممکن است تا چند انتخابات آینده به نتیجه برسد که اولین انتخابات، انتخابات کشوری است که سردم دار تحریمها علیه ایران است و البته ما هم انتخاباتی را در پیش رو داریم. بنابراین این سیاست صبر در دنیا وجود دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد:
در عین حال در حوزه داروسازی همه شرکتهای بزرگ دنیا برای تولید دارو در ایران اظهار علاقه کردهاند.
وی با بیان این که بارها اعلام کردهایم که سیاست ما در پسا برجام باز کردن راه واردات نیست، گفت:
هدف ما استفاده از سرمایهگذاری برای تولید و توسعه صادرات در کشور است. بنابراین بیش از انتقال تکنولوژی باید نگاهمان به سمت سرمایهگذاریهای خارجی برای تولید در داخل کشور باشد؛ چرا که انتقال تکنولوژی را میتوان بدون سرمایهگذاری هم ایجاد کرد.
وی تأکید کرد:
بنابراین هدف ما این است که سرمایه خارجی را به ایران بیاوریم و در ایران تولید انجام دهیم.
دکتر دیناروند در ادامه در پاسخ به سوالی درباره میزان صادرات دارویی ایران گفت:
در طول شش سال گذشته صادرات دارویمان بین 100 تا 200 میلیون دلار بوده است، یعنی سقف صادرات ما که 200 میلیون دلار بوده در سال 93 حاصل شده است. از طرفی یک میلیارد دلار واردات دارو را داریم و این موضوع این را نشان میدهد که تراز تجاری ما هنوز منفی است. در عین حال صادراتمان هم بیشتر به کشورهای اطراف است اما باید بدانیم که بازار کشورهای منطقه ظرفیت بیش از این دارد.
دکتر دیناروند ادامه داد
هدف ما برای آینده این است که به تراز مثبت تجاری برسیم و این هدف یک رشد 25 درصدی در سال برای صادرات را میطلبد و کار سختی است اما عجیب نیست. دکتر دیناروند همچنین از ارائه امتیازاتی مانند ثبت داروهای جدید، اجازه تولید داروهای خارج از فهرست دارویی برای صادرات و غیره برای تشویق صنایع دارویی و شرکتهای دانشبنیان دارویی جهت توسعه صادراتشان خبر داد.
دکتر دیناروند در پاسخ به سوالی درباره فعالیت شرکتهای دارویی ایرانی در کشورهایی مثل روسیه و آذربایجان گفت:
در روسیه و آذربایجان تعدادی داروی ثبت شده داریم. شرکتهایی مانند داروپخش به دنبال سرمایهگذاری در این مناطق هستند. البته در برخی کشورها باید خط تولید یا توزیع یا دفاتر بازاریابی داشته باشیم اما مشکل ما این است که شرکتهای داروسازیمان کوچکاند به طوری که بزرگترین شرکت داروسازی ایرانی سالانه 100 میلیون دلار فروش دارد و این بسیار اندک است.
در حالی که شرکتهای مطرح هندی فروششان بالای یک میلیارد دلار است. بنابراین ما به صنایع داروسازی قوی نیاز داریم و باید شرکتهایمان ادغام شوند تا بتوانند در کشورهای منطقه سرمایهگذاری کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی درباره قاچاق دارو و تجهیزات پزشکی گفت:
این که قاچاق در ایران به صورت جدی وجود دارد فقط مربوط به حوزه سلامت نیست بلکه طبق آخرین آمار ستاد مبارزه با قاچاق میزان قاچاق در کشور 15 میلیارد دلار است که 1.5 میلیارد آن به حوزه سلامت اختصاص دارد که 60 درصد همین میزان هم به محصولات آرایشی اختصاص مییابد.
وی با بیان این که میزان قاچاق در دارو بسیار کم است به طوری که در میان کالاهای سلامت کمترین میزان قاچاق را به خود اختصاص میدهد گفت:
البته هر میزان از قاچاق دارو مهم است؛
چرا که کالایی سلامتمحور بوده و قاچاق آن خطرناک است که البته محصولات قاچاق عمدتاً تقلبی هستند.
دکتر دیناروند ادامه داد:
هنوز در کشور ما برای داروهای برند بازار وجود دارد و در نتیجه برای پاسخ به آن بازار قاچاق ایجاد میشود. ما برای مبارزه با 2 رویکرد وارد میشویم. اولین رویکرد سختگیریهایی است که در مواجهه با قاچاقچیان انجام میدهیم به طوری که سیاست کشور درباره قاچاق بسیار سختگیرانه شده است. دومین رویکرد نیز مجهز کردن مردم به امکاناتی است که بتوانند کالای قاچاق را تشخیص دهند که این کار را با راهاندازی سامانه کنترل اصالت انجام میدهیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره داروی جدید میگرن که تولیدکنندگان آن مدعی شدهاند درمان قطعی میگرن محسوب میشود، گفت:
باید توجه کرد که این فرآورده جدید نیست و به عنوان یک فرآورده گیاهی سالها پیش مجوز گرفته است بنابراین از نظر ما این فرآورده مورد تأیید است اما نمیتوان گفت که راهی است برای درمان قطعی میگرن بلکه به درمان کمک میکند.
دکتر دیناروند در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اعتراض درمانگران اعتیاد به توزیع داروی اوکسیکدون در داروخانهها گفت:
باید بگویم که اعتراضشان قابل قبول نیست؛
چرا که این دارو برای درمان اعتیاد به کار نمیرود و در زمره داروهای درمان اعتیاد مانند متادون و غیره نیست.
وی افزود:
تراژدی متادون به این دلیل اتفاق افتاد که توزیعش در اختیار درمانگران اعتیاد است و در داروخانه توزیع نمیشود. بنابراین ما میخواهیم این مشکل را حل کنیم.
وی افزود:
البته این دارو در 200 داروخانه منتخب ما توزیع میشود.
** رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی ایران:
بدون اغراق صنعت داروسازی یکی از مصداقهای علمی در اقتصاد مقاومتی است دکتر کبریایی رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی ایران عصر امروز در نشست خبری دومین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) در موزه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نمایشگاه تجهیزات پزشکی و صنایع داروسازی مشترک اظهار داشت:
این نمایشگاه دومین دوره برپایی آن بوده و شرایطی فراهم شده تا نمایشگاه بینالمللی دارو مستقل در کشور عمل میکند زیرا که صنعت داروسازی بعد از انقلاب از رشد و توسعه فراوانی برخوردار بوده است.
وی بیان کرد:
بدون اغراق صنعت داروسازی یکی از مصداقهای علمی در اقتصاد مقاومتی است و این صنعت به جامعه سلامت و کشور خدمات مهمی ارائه میدهد. رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی ایران با بیان اینکه این صنعت در دوران جنگ حمایت کاملی از کشور داشته، افزود:
صنعت داروسازی یکی از مهمترین حامیان نظام سلامت و ارتقای شاخص بهداشت در کشور بوده و این صنعت قادر است مواد اولیه دارویی را در داخل ایران تولید کند.
دکتر کبریایی ادامه داد:
اگر مولکولی در دنیا معرفی شود چند ماه بعد صنعت داروسازی کشور قادر بوده آن را تولید کند و این صنعت قابلیت این را دارد که به صورت دانش محور داروهای مختلف را به کشور و دنیا عرضه کند.
وی یادآور شد:
در دنیا دارویی وجود ندارد که ایران امکان تولید آن را نداشته باشد و جدیدا صنعت بیوتکنولوژی جزء صنایع پیشرفته در توسعه دارویی محسوب میشود.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی ایران عنوان کرد:
صنعت داروسازی در کشور توسعه یافته و امروزه یکی از بزرگترین سبد بیوژنتیک در کشور محسوب میشود به طوری که در حدود 98 درصد از نیاز دارویی کشور به وسیله شرکتهای داخلی نیاز مردم ایران را از طریق واردات تأمین میکند.
وی اظهار کرد:
نمایشگاه دارویی این فرصت را به ما میدهد تا بازارهای بیشتری را در کشورهای منطقه از آن خود کنیم و در حال حاضر 500 میلیون دلار سرمایه در بازار کشورهای منطقه وجود داشته و خواهان داروهای ساخت کشورمان هستند.
کبریایی گفت:
یکی از مهمترین شبکههای توزیع دارو در منطقه متعلق به کشور ما بوده و دسترسی افراد مختلف به دارو بسیار آسان است.
وی تأکید کرد: امیدوارم نمایشگاه محل عرضه و معرفی مشتریان نبوده زیرا که در حاشیه این رخداد تعداد 15 کارگاه تخصصی به وسیله انجمنهای علمی با موضوعات مختلف روز دنیا از جمله نوآوری مدیریت داروسازی و اقتصاد دانشبنیان بیوتکنولوژی، سلول درمانی برگزار میشود. رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی ایران ادامه داد: حضور دانشجویان داروسازی در نمایشگاه و برگزاری نمایشگاه تخصصی کتابهای دارویی یکی از ویژگیهای این رخداد علمی محسوب شده که در این رخداد 14 هزار 250 نفر ثبتنام و هزار و 200 مهمان خارجی از 31 کشور دنیا حضور پیدا میکنند.
دکتر کبریایی تصریح کرد:
حدود 600 شرکت در این نمایشگاه حضور پیدا کرده و این نشان میدهد که صنعت داروسازی کشور به سمت توسعه دانشبنیان پیش میرود. وی ادامه داد: در این نوع رویداد علمی 232 شرکت تولیدی و خدمات انتقال دانش فنی وجود دارد که 42 شرکت بینالمللی برای انتقال تکنولوژی در این رخداد علمی حضور پیدا کرده اند.
دکتر کبریایی ادامه داد:
نگاه ما به این نمایشگاه یک رخداد علمی، فرهنگی و صنعتی بوده زیرا 50 درصد مواد اولیه و شیمیایی داروها و 100% مواد اولیه بیوتکنولوژی در داخل کشور تولید میشود.
دیدگاه شما