کپسول درموبلا جشنواره ماه لوکس - بنر موبایل Up

اقدامات اورژانسی در مواقع مختلف

اقدامات اورژانسی در مواقع مختلف

اقدامات اورژانسی در مواقع مختلف

کمک های اولیه و اقدامان مهم و موثر در هنگام بروز حادثه های مختلف در منزل کدامند؟ وقتی تب و لرز داریم یا دچار سوختگی شده ایم چه کارهایی باید انجام دهیم؟ اگر یکی از اطرافیان دچار خونریزی سرخرگی شد چه اقدامات اولیه ای برای کمک به این افراد مناسب است؟ افرادی که دچار حملات صرع می شوند نیازمند چه نوع کمک های اولیه ای هستند؟ توصیه های پزشکی برای کمک های اورژانسی به این افراد چگونه است؟ 

دکتر llya boyko متخصص کمک های اولیه در مورد شایع ترین و خطرناک ترین اشتباهات در زمان اقدامات کمک های اولیه توضیح می دهد.

اقدامات اورژانسی در مواقع مختلف

ما نیز در این مطلب آن ها را به شما خواهیم گفت تا در مواقع اضطراری مرتکب این اشتباهات نشوید.

۱ – زمانی که تب و لرز دارید خود را گرم نکنید داشتن تب و لرز  در فرد حاکی از آن است که دمای بدن رو به افزایش است. بنابر این اگر در این شرایط از پوشش گرم استفاده شود دمای بدن سریع تر بالا می رود. و همان طور که می دانید درجه حرارت بالای ۳۸ درجه می تواند به بدن صدمه بزند. در زمان تب و لرز بدن به جای گرم تر شدن به خنک تر شدن نیاز دارد.

۲ – از قرار دادن هر گونه شی در دهان فردی که دچار حمله صرع شده اجتناب کنید اگر در طول زمان تشنج چیزی در دهان فرد قرار گیرد ممکن است منجر به شکسته شدن دندان ها شود .بنابراین از اقدام به این عمل خودداری کنید. اقدام مفید تر این است که شما یک شی نرم را زیر سر فرد مصروع قرار دهید تا از بروز صدمات مغزی جلوگیری کنید.و پس از گذشتن زمان اسپاسم او را به پهلو بچرخانید.

۳ –  در زمان سوختگی بلافاصله از پماد استفاده نکنید هنگامی که پوست می سوزد، بافت بدن در عمق خود گرمای شدیدی را تجربه می کند. در زمان سوختگی نباید چیزی روی محل سوختگی مالید یا پوست را مالش داد. بهترین کار این است که محل سوختگی را به مدت ۱۵ دقیقه زیر آب سرد بگیریم تا کمک کند گرمای اضافی از بین برود.

۴ – بدون داشتن تخصص پزشکی نباید بدن مصدوم را حرکت داده یا بکشید اگر شاهد یک صحنه تصادف بودید لطفا فرد مصدوم را از داخل ماشین بیرون نکشید. این کار فقط شرایط را بدتر می کند زیرا ممکن است منجر به نقص عضو شود.

بنابراین با خونسردی کامل اقدامات زیر را انجام دهید:

– تماس برای آمدن آمبولانس

– اگر می توانید ماشین را خاموش کنید

– جلوگیری از هر گونه خونریزی

– کمک به حفظ آرامش مصدوم

۵ – اگر کسی دچار خفگی شد به پشتش ضربه نزنید. اگر یک شی خارجی در گلوی کسی گیر کرده و راه تنفسش مسدود شد لطفا به پشت او ضربه نزنید، زیرا باعث بیشتر فرو رفتن آن شی می شوید. از او بخواهید کمی به جلو خم شود و به آرامی و در کمال خونسردی ۲ بار نفس بکشد.این عمل باعث می شود اثر خفگی کاهش یافته و شی مسدود کننده از مسیر تنفس خارج شود.

۶ – سعی نکنید زبان فردی را که بیهوش است از دهانش بیرون بکشید زمانی که فرد بیهوش به پشت افتاده احتمال این خطر که زبان راه تنفس را مسدود کند وجود دارد. برای این که مطمئن شوید این اتفاق نمی افتد می توانید فرد بیهوش را کمی به پهلو بچرخانید و یا کمی سرش را به عقب بکشید.اما هرگز سعی نکنید زبان را از دهانش بیرون بیاورید.

۷ – اگر خونریزی سرخرگی نیست از شریان بند استفاده نکنید به دلیل خونریزی شدید و پر فشار در خونریزی های سرخرگی حتما باید محل را کمی فشار داده و با شریان بند ببندیم. اما در خونریزی های وریدی نیازی به این کار نیست و می توان از یک نوار زخم یا بانداژ استفاده کرد.

۸ – لطفا بخش سرما زده بدن را مالش ندهید مالش قسمت سرما زده باعث صدمه دیدن مویرگ ها می شود.بنابر این به جای مالش دادن، قسمت سرما زده را به آرامی گرم کنید.برای این کار قسمت آسیب دیده را ابتدا در آب سرد قرار داده و به تدریج دمای آب را افزایش دهید.

۹ – لطفا قبل از کمک به فرد مصدوم توانایی خود را ارزیابی کرده و تفکر منطقی داشته باشید در مواقع اضطراری قبل از انجام هر اقدامی باید مطمئن شوید که خودتان را به خطر نمی اندازید. برای مثال زمانی که می خواهید به فردی که دچار برق گرفتگی شده کمک کنید باید خوب فکر کنید زیرا یک اقدام نسنجیده ممکن است باعث تلفات بیشتر شود.

در این شرایط باید سریعا جریان برق را قطع کرده و برای جدا کردن قربانی از برق از یک وسیله عایق استفاده کنید.

این مقاله را دوست داشتید؟ آنرا به اشتراک بگذارید

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری