هدر تخفیف اول دکستاپ شهریور03 جشنواره ماه لوکس - بنر موبایل Up

ارتباط بین گروه خونی و ازدواج چیست؟

ارتباط بین گروه خونی و ازدواج چیست؟

ارتباط بین گروه خونی و ازدواج چیست؟

پس از اینکه مرحله های خواستگاری طی شوند،پسر و دختر به منظور خواندن خطبه عقد به دفترهای ثبت ازدواج میروند.بعد از آن معرفی نامه ای با جای عکس به آن ها داده میشود تا برای انجام آزمایش های پیش از ازدواج راهی مرکزهای آزمایش خون شوند ولی آزمایش هایی که انجام میدهند هیچ ربطی به گروه خونی شان ندارد. در واقع گروه های خونی برای ازدواج هیچ منعی ایجاد نمی کنند. یعنی هر گروه خونی با هم گروهی خودش و یا هر گروه خونی دیگری می تواند ازدواج نماید. آن چه که برای ازدواج مشکل ایجاد می کند؛ عواملی مثل تالاسمی و بیماری های ژنتیکی می باشد.

ارتباط بین گروه خونی و ازدواج چیست؟
ارتباط بین گروه خونی و ازدواج چیست؟

ازدواج افراد با گروه خونی مشابه

ازدواج فردی از یک گروه خونی با فرد دیگری با همان گروه خونی یا هر گروه خونی دیگر، کاملاً بلامانع و قابل قبول است و افراد از گروه های خونی یکسان می توانند با یکدیگر ازدواج کنند. در آزمایشاتی که قبل از ازدواج انجام می شود، نوع گروه خونی افراد اهمیتی ندارد. در این بررسی ها به دنبال گروه خونی افراد نیستند. در حال حاضر آزمایشی که به صورت روتین از همه گرفته می شود برای بررسی وجود و یا عدم وجود تالاسمی و به دنبال بیماری های وراثتی هستند که از والدین به فرزند به ارث می رسد.  آزمایشات قبل از ازدواج شامل آزمایش ادرار (جهت بررسی اعتیاد) و آزمایش خون جهت غربال گری بیماری تالاسمی مینور، بررسی سیفلیس و گویا به تازگی هپاتیت B می باشد.

فاکتور Rh چیست؟

در سال ۱۹۴۰، “لندشتاینر” که کاشف گروه های اصلی خون بود، به همراه دستیار خود، “وینر” نشان دادند علاوه بر گروه خونی A و B و O، سیستم دیگری به نام Rh (آر- هاش) نیز وجود دارد. هر فردی که عامل Rh را روی گلبول های قرمز خود داشته باشد Rh مثبت و اگر نداشته باشد Rh منفی است. حدود ۸۵ تا ۹۰% ایرانیان Rh مثبت و مابقی Rh منفی هستند.

اگر خانم دارای گروه‌ خون‌ Rh منفی باشد:

گروههای خونی یک عامل دیگری به نام RH در کنار خودشان دارند. وقتی دو نفر با هم ازدواج می کنند این عامل بین مادر و بچه باید چک شود.اگر چنانچه RH گروه خون مرد مثبت باشد یعنی دارای یکی از گروههای O+،A+،B+ ویا AB+ باشد وRH گروه خون زن منفی باشد یعنی دارای یکی از گروههای O-،A-،B- ویاAB- باشد در صورت بروز حاملگی ودر صورتی که RH جنین مانند RH مرد (مثبت) باشد در بدن مادر آنتی بادیهایی بر علیه سلولهای قرمز جنین ایجاد میشود .اماچون مقدار این آنتی بادی درحاملگی اول کم است مشکلی درحاملگی اول برای نوزاد ایجاد نمی شود اما چون درهنگام زایمان خون نوزاد به مقدار بیشتری باخون مادر تماس پیدا می کند مقدارآنتی بادی ضد RH زیاد شده و درحاملگی های بعدی باعث بروز زردی شدید و یاحتی سقط جنین می شود.

مادرانی که دارای گروه‌ خون‌ Rh منفی هستند این توصیه ها را رعایت کنند درصورتی که درطول دوران بارداری اول یا طی ۷۲ساعت پس از زایمان شیوه ی موثری برای سد نمودن و تصفیه سریع سلولهای RH مثبت ازجریان خون مادر به کار رود در حاملگی های بعدی نیز مشکلی ایجاد نمی شود. شیوه ی متداول استفاده از آنتی بادیهای ضد RH (آمپول روگام) به‌ مادر در هفته‌ ۲۸ بارداری و در طی ۷۲ ساعت‌ پس‌ از زایمان‌، سقط‌ یا بارداری نابجا می باشد. این‌ کار از تشکیل‌ پادتن‌هایی که‌ ممکن‌ است‌ جنین‌های بعدی را تحت‌ تأثیر قرار دهند پیشگیری می کند. اگرچنانچه گروه خونی مرد RH منفی باشد هیچ مشکلی ازنظر گروه خونی برای ازدواج ندارد (باهرگروه خونی که طرف مقابل داشته باشد سازگاری دارد).

گروه خونی عروس و داماد به هم  نمیخورد به چه معناست؟

گفتیم که گروه خونی هیچ ربطی به ازدواج ندارد اما ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که منظور از اینکه می گویند “گروه خون عروس و داماد به هم نخورده” چیست؟ باید گفت این اصطلاح، اشاره به برخی نتایج که در آزمایشات قبل از عقد مشخص میشود، دارد وقتی یکی از طرفین در سوابق خود و یا اقوام خود یکی از بیماری هایی که از طریق ژن منتقل می شود(مثل تالاسمی) وجود داشته باشد با انجام آزمایشات خونی بررسی می کنند که چقدر احتمال ابتلای فرزند آنها به آن بیماری ها وجود دارد چنانچه این احتمال بالا باشد به آنها توصیه می شود که عقد نکنند و به آنها درباره عواقب بچه دار شدنشان هشدار می دهند. علاوه براین کسانی که دارای تالاسمی مینور هستند چنانچه با فرد دیگری که او هم مبتلا به تالاسمی مینور است عروسی کنند ۲۵ درصد احتمال دارد که فرزندان آنها مبتلا به تالاسمی ماژور بشود تالاسمی مینور دارای هیچ علامت خاصی نیست و نیاز به درمان ندارد فرد مبتلا به تالاسمی مینور نیز از نظر ظاهری کاملا سالم است و وصلت او با افراد سالم هیچ عواقبی ندارد اما تالاسمی ماژور یک بیماری حاد است و نیاز به درمان دارد و مشکلات و هزینه های زیادی را به دنبال خواهد داشت لذا چنانچه در آزمایش خون قبل از عقد معلوم شود که هردو طرف تالاسمی مینور دارند، آزمایشات تکمیلی دیگر به همراه مشاوره ژنتیکی برای آنها انجام خواهد شد و به آنها در باره عواقب بچه دار شدنشان هشدار داده می شود.

پیش بینی گروه خونی فرزندان

چنان چه هر دو والدین RH+ باشند، فرزندانشان ممکن است RH+ و یا RH- شوند.

چنان چه هر دو والدین RH-‌ باشند، فرزندانشان RH-‌ خواهند بود.

چنان چه یکی از والدین RH+‌ و دیگری RH- باشد، فرزندانشان RH+‌ و یا RH- خواهند شد.

ارتباط بین گروه خونی و ازدواج چیست؟
ارتباط بین گروه خونی و ازدواج چیست؟

ا

ین مقاله را دوست داشتید؟ آنرا به اشتراک بگذارید

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری